۱۲۸ هکتار اراضی میانکاله از ابتدای سال در آتش سوخت/هشدار درباره آتشسوزی دوباره
طبق آخرین ارزیابیها، از ابتدای امسال تاکنون، ۲۱ مورد حریق در اراضی پناهگاه حیات وحش میانکاله روی داده که بر اثر آن، ۱۲۸ هکتار از اراضی این پناهگاه دچار حریق شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، تالاب بینالمللی میانکاله با 68 هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و در حوزه استحفاظی شهرستان بهشهر و در حاشیه دریای خزر واقع شده است، این تالاب که در شبهجزیره میانکاله قرار دارد، به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و تنوع زیستی، منبع غذایی مهمی برای بیش از 320 پرنده مهاجر و بومی محسوب میشود، همچنین تالاب بینالمللی میانکاله زیستگاه مناسبی برای 180 گونه گیاهی نیز هست.
طی روزهای اخیر پناهگاه حیات وحش میانکاله، دستخوش آتشسوزیهایی شده است، اما غالبا این آتشسوزیها در ماههای تیر و مرداد به دلیل خشک بودن پوشش گیاهی و نیز گرمای هوا، در این منطقه روی میدهد، اما حسینعلی ابراهیمیکارنامی مدیرکل محیط زیست استان مازندران که پیشتر گفتوگویی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم داشته، عوامل انسانی را در کنار وضعیت جوی و گرمای هوا، یکی از علل بروز آتشسوزیها در میانکاله میداند و معتقد است که عوامل انسانی در بروز این آتشسوزیها، مزید بر علت شده است. البته مدیرکل محیط زیست استان مازندران، نصب دوربینهای تلهای را برای شناسایی افرادی که اقدام به آتشسوزی تالاب میانکاله میکنند، مؤثر دانست. (اینجا)
همچنین حسینعلی ابراهیمیکارنامی مدیرکل محیط زیست استان مازندران در گفتوگوی دیگری با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم درباره میزان خسارات وارد شده از ناحیه آتشسوزیها در پناهگاه حیات وحش میانکاله به پوششهای گیاهی، گفت: آتشسوزیها با احتساب سال گذشته، موجب از بین رفتن حدود 190 هکتار از پوشش گیاهی پناهگاه حیات وحش میانکاله شده است که از این میزان، 70 درصد با پوشش سازیل و 30 درصد نیز انارستان بوده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته نیز 16 مورد آتشسوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله به وقوع پیوسته که در مجموع، حجم این آتشسوزیها، 380 هکتار بوده است.
حالا، زمانرضا احمدی رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، نصب دوربینهای تلهای را در کاهش خسارات وارده به میانکاله، ناشی از آتشسوزیها مؤثر دانست و اظهار کرد: آتشسوزیهایی که در منطقه میانکاله صورت میگیرد، خسارات جبرانناپذیری را به اکوسیستم منطقه وارد میکند، زیرا این منطقه زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر محسوب میشود و باید در نگهداری از آن اقدامات کارشناسی بیشتری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در راستای حفاظت و حراست بیشتر از پناهگاه حیات وحش میانکاله، میتواند مؤثر باشد، نصب دوربینهای تلهای، برای شناسایی عوامل انسانی است که با ایجاد آتشسوزیهای عمدی، خساراتی را به میانکاله وارد میکنند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر همچنین با اشاره به خسارات وارد شده به میانکاله در اویل تیرماه امسال، گفت: براساس برآوردهایی که انجام شده، در روزهای ابتدایی تیر ماه، در مجموع نزدیک به 100 هکتار از اراضی میانکاله دچار حریق شده که این واقعا آمار نگرانکنندهای است.
احمدی با بیان اینکه، در روزهای گذشته نیز شاهد آتشسوزی بخشهایی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بودیم، اظهار کرد: خوشبختانه این آتشسوزی با کمک نیروهای آتشنشانی و مأموران یگان حفاظت مهار شد، اما با وجود گرمای هوا و همین طور وزش باد، هر لحظه امکان آتشسوزی در تالاب میانکاله وجود دارد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر در پایان، آتشسوزیها در میانکاله از ابتدای امسال را، 21 مورد دانست و خاطرنشان کرد: در این آتشسوزیها، حدود 128 هکتار از اراضی و عرصههای طبیعی میانکاله دچار حریق شده است.
انتهای پیام/