پروژه جاده شهربابک ـ هرات پس از ۱۱ سال منتظر "قیر" است


پروژه جاده شهربابک ـ هرات پس از 11 سال منتظر "قیر" است

گروه استان‌ها – مردم استان کرمان سال‌ها مجبورند در محور ناایمن شهربابک – هرات تردد کنند و مسئولان پس از گذشت ۱۱ سال هنوز در گیر تأمین اعتبار و قیر هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، استان کرمان ذخایر عظیمی از مواد معدنی را در دل خود جای داده و وجود دومین ذخایر مس جهان و هم‌چنین معادن تیتانیوم، سنگ‌های قیمتی، کروم، سنگ‌آهن و زغال‌سنگ در این استان، کرمان را به بهشت معادن کشور تبدیل کرده است. اما سهم مردم این استان از این بهشت معادن چه بوده؟

وجود ذخایر عظیم معدنی در استان کرمان در سالیان گذشته فرصت‌ها و درآمدهای زیادی برای کشور به همراه داشته و عاملی مؤثر در رونق اقتصاد غیرنفتی کشور بوده است، با این وجود پروژه‌های نیمه تمام زیادی در این استان وجود دارد که عمده آنها به دلیل عدم تأمین اعتبار سال‌ها معطل مانده است.

باند دوم محور هرات به شهربابک از جمله این پروژه‌ها است؛ پروژه‌ای که بخشی از طرح هرات، هرابرجان، دشت ارژن و کازرون است که از شهرستان معدنی شهربابک در استان کرمان آغاز می‌شود.

زمستان 1389 بود که کلنگ احداث محور هرابرجان-هرات-شهر بابک در حاشیه سفر استانی هیئت دولت به استان یزد با حضور وزیر وقت راه و ترابری به زمین زده شد و حالا پس از گذشته بیش از 11 سال و با وجودی که جاده قدیم شهربابک به هرات یکی از پر خطرترین محورهای استان کرمان و کشور محسوب می‌شود که سالانه تصادفات زیادی در آن رخ می‌دهد و در این حوادث تعداد زیادی جان خود را از دست می‌دهند؛ هنوز خبری از افتتاح آن نیست.

14 خرداد ماه سال 99 محمدی مدیرکل توسعه و ساخت راه‌های جنوب کشور از قرار گرفتن طرح باند دوم محور شهربابک به هرات جزء طرح‌های جهش تولید خبر داد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح 60 میلیارد تومان است و امسال اعتبار مناسبی برای اجرای این طرح پیش بینی شده و تلاش می‌شود طول مناسبی از آن تا پایان سال آماده بهره‌برداری شود.

به گزارش تسنیم، آخرین بازدید از باند دوم محور شهربابک - هرات با 55 درصد پیشرفت فیزیکی روز گذشته 4 شهریور ماه 1400 توسط علی زینی‌وند استاندار کرمان در سفر به شهرستان شهربابک انجام شد.

استاندار کرمان در این بازدید با بیان اینکه احداث هر چه سریع‌تر و بهره‌برداری از این جاده مطالبه به حق مردمی است چرا که روند احداث آن بسیار طولانی شده است اظهار داشت: کارهای خوبی در این محور انجام شده و باید پیگیری کرد که مراحل بهره‌برداری از آن کوتاه‌تر شود.

وی با اشاره به اینکه جاده فعلی شهربابک به هرات غیراستاندار بوده و یکی از معضلات دو استان کرمان - یزد است تصریح کرد: بخش زیادی از ترافیک کشور از سمت استان کرمان به سمت استان‌های اصفهان، فارس و یزد از این جاده عبور می‌کند.

زینی‌وند گفت: این محور، یکی از محورهای استراتژیک و مهمی است که طرح دوبانده شدن آن از حدود 11 سال پیش آغاز شده و به لحاظ تأمین اعتبارات تقویت نشده است.

وی با بیان اینکه جاده فعلی شهربابک به هرات بسیار غیراستاندارد و تقریباً غیر قابل استفاده است افزود: قسمتی از این محور که در استان کرمان اقدامات خوبی انجام شده، زیرسازی آن انجام و حدود 18 کیلومتر آن آماده آسفالت است.

استاندار کرمان با عنوان اینکه برای تکمیل این محور حدود 60 میلیارد نیاز است که باید از ظرفیت‌های بودجه‌ای مانند ماده 56 استفاده کنیم گفت: نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی پیگیری‌های خوبی داشته و امیدوارم ظرف یکی دو سال آینده این محور به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به لزوم آغاز طرح بهسازی و مطالعات جاده قدیم این محور بیان کرد: نصب علائم و رفع نقاط حادثه خیر، ایمن سازی موقت و مطالعه بهسازی آن باید در دستور کار قرار گیرد.

مصطفی رضاحسینی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز باند دوم محور شهربابک هرات را یکی از پروژه‌های جهش تولید در حوزه راه‌ها عنوان کرد و گفت: این پروژه بخشی از طرح هرات، هرابرجان، دشت ارژن و کازرون است که از شهر بابک آغاز می‌شود و تا مرز استان یزد و کرمان در رودخانه شور امتداد پیدا می‌کند.

نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: محور شهربابک به هرات یکی از پر خطرترین محورهای استان و کشور است که سالانه تصادفات زیادی در آن رخ می‌دهد .

لازم به ذکر است که 44 کیلومتر از طرح باند دوم محور شهربابک به هرات در استان کرمان قرار دارد که تا کنون فقط 10 کیلومتر آن، 24 تیرماه امسال با فرمان رئیس‌جمهور وقت و در مراسمی ویدئوکنفرانسی در قالب هشتاد و یکمین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید به‌صورت رسمی افتتاح شد و در حال حاضر زیر بار ترافیک است و از 34 کیلومتر باقیمانده این محور، حدود 17 کیلومتر آن فقط به آسفالت نیاز دارد و زیرسازی‌های اولیه 17 کیلومتر دیگر آن نیز انجام شده ‌است؛ این پروژه در حال حاضر با مشکل قیر روبه رو است.

به گزارش تسنیم، محور فعلی شهربابک به هرات که در حال حاضر تردد در آن انجام می‌شود، فاقد شانه خاکی و غیراستاندارد است و به گفته مسئولان این محور یکی از پر خطرترین محورهای استان و کشور محسوب می‌شود که سالانه تصادفات زیادی در آن رخ می‌دهد اما در تمامی این سال‌ها روند اجرای آن به دلیل عدم تأمین اعتبار لازم به صورت لاک‌پشتی پیش رفته است.

به گفته مسئولان تا کنون 54 میلیارد تومان برای اجرای این پروژه هزینه شده و در بودجه امسال نیز 13 میلیارد تومان به جاده شهربابک - هرات تخصیص داده شده است اما برای اتمام این پروژه تا مرز جغرافیایی استان یزد به حدود 60 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

انتهای پیام/511/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon