جایگاه بارز «کانه‌های فلزی» در اشتغال‌زایی / آمار صادرات خراسان رضوی افزایش یافت

جایگاه بارز «کانه‌های فلزی» در اشتغال‌زایی / آمار صادرات خراسان رضوی افزایش یافت

گروه استان‌ها ـ در شرایط تحریم اقتصادی بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی همچون استخراج کانه‌های فلزی نقش بارزی در اشتغال‌زایی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، تولید در هر کشوری بدون بازاریابی و فروش معنایی ندارد و تولیدکنندگان باید در ابتدا برای بازار فروش برنامه‌ریزی کنند و از سویی اگر این موضوع برطرف شود و صادرات صورت گیرد، رونق اقتصادی را به همراه دارد.

بیشترین فشار در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی بر حوزه صادرات بوده و اگر بخش صادرات و تلاش و همت صادرکنندگان نبود، بسیاری از کارخانجات تولیدی در کشور قادر به فعالیت نبودند.

در بسیاری از کشورهای پیشرفته، صادرات محور اصلی توسعه بوده و اهمیت بسیاری در حضور آن کشور در بازارهای جهانی دارد. تولیدات داخلی و عرضه آن در بازار رقابت جهانی یا به بیان دیگر صادرات یکی از عواملی است که می‌تواند کشورها را مستقل کند. اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و فضای اقتصاد بین‌المللی از مهمترین عوامل توسعه است.

نقش صادرات در این بین به اندازه‌ای مهم است که بسیاری کارشناسان صادرات را تنها مسیر موفق به توسعه اقتصادی یک کشور در بازار جهانی می‌دانند.

در این میان اما در خراسان رضوی صادرات صرفا محدود و منحصر به صادرات از مرکز استان یعنی مشهدمقدس نمی‌شود بلکه در بسیاری از مناطق دیگر استان نیز صادرات یکی از منابع مهم درآمدی محسوب می‌شود.

هادی ایزدی؛ رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان گناباد در این زمینه اظهار داشت: در 5 ماهه ابتدایی سال جاری  ٢5٢4تن کالای صنعتی وتولیدی  به ارزش ٢٣ 4 دلار به ١4کشور هدف صادرات شده است.

وی افزود: با وجود محدودیت‌های کرونایی و تحریم‌های اقتصادی این میزان صادرات نسبت به دوره مشابه سال قبل از نظر وزنی ٣ درصد و از نظر ارزش ٢٣٨درصد رشد را نشان می‌دهد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان گناباد خاطرنشان کرد: عمده صادرات گناباد ظروف چینی، ظروف مقوایی،سنگ نماساختمانی، پودرهای معدنی، کالای خواب، پسته و زعفران بسته‌بندی شده، پودر موسیر، نمک خوراکی، آب معدنی است.

ایزدی با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام در سطح شهرستان بیان کرد: یکی از بزرگترین پروژه‌هایی که در شهرستان در حال ساخت است کارخانه فروسیلیس و منیزیم در ناحیه صنعتی کوثر است که تاکنون 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی ادامه داد: در این طرح 600 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و 285 نفر اشتغال ایجاد خواهد شد که در سال 25 هزار تن فروسیلیس و12 هزار تن شمش منیزیم تولید خواهد داشت.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان گناباد تصریح کرد: پیرو سفر مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور به گناباد 261 میلیارد تومان درخواست‌های واحدهای صنعتی گناباد جهت دریافت تسهیلات مورد پذیرش قرار گرفته است.

ایزدی عنوان کرد: 172 واحد صنعتی در بخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه‌اندازی آنها هزار و 273 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده و برای سه هزار و 284 نفر بطور مستقیم و دو برابر این تعداد بطور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با 447 هکتار زمین و 54 واحد فعال و 11 سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال و از مجموع چهار هزار و 700 واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان گناباد سه هزار و 400 واحد فعال است.

انتهای پیام/281/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon