ابراهیمی دینانی "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی"اش را منتشر کرد

ابراهیمی دینانی "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی"اش را منتشر کرد

غلامحسین ابراهیمی دینانی ماحصل یادداشت‌برداری‌هایش از مطالب کتاب‌های متنوعی را که از روزگار جوانی می‌خوانده است در مجموعه‌ای با عنوان "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" منتشر کرد.

ابراهیمی دینانی با اعلام این خبر به خبرگزاری تسنیم گفت: مطالب این کتاب اگرچه حول محور واحدی جمع‌آوری و تدوین نشده است اما همین "نظم پریشان" شاید بهترین کلید مخاطب برای ورود به دنیای ذهنی و نظری من و بالمآل فلسفه اسلامی باشد.

وی با اشاره بر اهمیت و ضرورت نقد به مثابه مهم‌ترین ابزار پرورش و تعمیق "خرد انتقادی" در جامعه، تأکید کرد: انتشار هر نوع اظهارنظر و انتقادی درباره مطالب و مباحث این کتاب علاوه بر اینکه برای من به عنوان مؤلف کتاب حائز اهمیت است، نقش روشنگرانه‌ای در زمینه وضعیت "معرفت عقلانی" در جامعه دارد که باید از آن استقبال کرد.

                                                                                                          کتاب , فلسفه ,                                                                                   

کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" صرفاً گلچینی از مطالب کتاب‌های مختلف نیست، بلکه نقل این مطالب است همراه با تأملات نویسنده در باب آن‌ها. به بیانی دیگر می‌توان گفت که هر مطلب گویا جرقه‌ای را در ذهن نویسنده زده و او را به تأمل در باب موضوعی که در آن مطلب بیان شده واداشته است و به این تعبیر کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" در واقع مجموعۀ درهم‌تنیده‌ای است از قول‌ها و اندیشه‌های متفکران گوناگون شرق و غرب و دیدگاه‌های نویسنده در باب این قول‌ها و اندیشه‌ها و تأملات او پیرامون موضوعاتی که که اندیشمندان مختلف به آن‌ها پرداخته‌اند.

در کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" هم از فیلسوفان نقل قول آمده و هم از شعرا و نویسندگانی که اگرچه متعلق به عالم ادبیات‌اند، اما در آثارشان بزرگ‌ترین موضوعات و مسائل فلسفی را مطرح کرده‌اند. از همین رو در این کتاب هم از ابن سینا و نیچه و کانت و بسیار فلاسفه دیگر قول‌هایی نقل شده و هم از حافظ و مولوی و داستایوفسکی.

دینانی در کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" فلسفۀ شرق و غرب را درمی‌نوردد و از خلال مطالب کتاب‌های مختلف مفاهیمی فلسفی را در باب انسان و هستی پیش می‌کشد. این کتاب اگرچه مجموعه‌ای از یادداشت‌های پراکنده است اما، چنانکه دینانی خود در مقدمۀ آن اشاره می‌کند، در عین پراکندگی واجد وحدت است.

مروری بر کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی"

کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" یک کتاب فلسفی است شامل مقدمه و 10 بخش. در این کتاب مباحث فلسفی به شیوه‌ای آکادمیک و نظام‌مند طرح نشده، چون ماهیت این کتاب اصلاً چنین چیزی را اقتضا نمی‌کند و همان‌طور که در مقدمۀ آن توضیح داده شده و از عنوان کتاب نیز برمی‌آید "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" مجموعه‌ای است از یادداشت‌های پراکنده و مطالب کتاب‌های مختلف و متنوع. دینانی اما، در عین اینکه در این کتاب موضوعات و مطالب مختلفی را پی می‌گیرد و در آن‌ها تأمل می‌کند، در این پراکنده‌ها خط واحدی را دنبال می‌کند و وحدتی را می‌جوید، چرا که به اعتقاد او در هر پراکندگی و تکثّر وحدتی هست و دینانی مقدمۀ کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" را، به مناسبت همین شکل پراکنده و غیرنظام‌مند کتاب، به موضوع وحدت و کثرت اختصاص داده و درباره آن توضیح داده است.

بنیان تأملات مطرح‌شده در کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" بر فلسفۀ اسلامی است و دینانی در این کتاب از نگاه یک فیلسوف اسلامی به موضوعات مختلف مربوط به انسان و هستی، از جمله زیبایی و خودخواهی و ظاهر و باطن و عقل و جهل و تولد و مرگ و شک و یقین و غم و شادی و عشق و خیر و شر و...، می‌نگرد و از چشم یک فیلسوف اسلامی به تأمل در آراء فلاسفه و متفکران شرق و غرب می‌نشیند و موضوعات مختلفی را پیش می‌کشد و بررسی می‌کند و هم دیدگاه‌های فلاسفۀ گوناگون را درباره این موضوعات نقل می‌کند و هم به بیان دیدگاه‌های خود درباره هر موضوع می‌پردازد.

درباره دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی

دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، متولد 1313 در روستای دینان اصفهان، فیلسوف و شارح و مدرس فلسفه و پژوهشگر ایرانی است. گرایش فلسفی دینانی فلسفۀ اسلامی است.

دینانی تحصیلات ابتدایی را در روستای دینان گذراند و بعد از آن برای گذراندن تحصیلات دینی به مدرسۀ علمیۀ نیماورد اصفهان رفت. پس از آن برای ادامۀ تحصیلات دینی به قم رفت و وارد مدرسۀ حجتیه و نیز حوزه علمیۀ قم شد. در کنار تحصیل علوم حوزوی به تحصیل فلسفه پرداخت. یکی از استادانش در فلسفه علامه طباطبایی بود. در سال‌های اقامت در قم به تدریس در حوزه علمیه نیز می‌پرداخت. دینانی همچنین دارای لیسانس و فوق لیسانس و دکترای تخصصی فلسفه از دانشگاه تهران است. او در دانشگاه‌های مختلفی تدریس کرده و اکنون استاد بازنشستۀ گروه فلسفۀ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و عضو پیوستۀ "فرهنگستان علوم ایران" و عضو ثابت "انجمن حکمت و فلسفه ایران" است.

او همچنین هر هفته در برنامه‌ای به نام "معرفت"، که از شبکۀ چهار تلویزیون ایران پخش می‌شود، از فلسفۀ اسلامی سخن می‌گوید.

دینانی نخستین برگزیده همایش "چهره‌های ماندگار" است و همچنین از چهار کتاب او در چهار دوره جایزه کتاب سال تقدیر شده است. این چهار کتاب عبارتند از: "ماجرای فکر فلسفی در جهان اسلام"، "دفتر عقل و آیت عشق"، "درخشش ابن‌رشد در حکمت مشاء" و "نصیرالدین طوسی: فیلسوف گفتگو".

از دیگر آثار دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی می‌توان به کتاب‌های "شعاع اندیشه و شهود در فلسفۀ سهروردی"، "معمای زمان و حدوث جهان"، "فلسفه و ساحت سخن"، "نیایش فیلسوف"، "قواعد کلی فلسفی در فلسفۀ اسلامی"، "خردِ گفتگو (درس‌گفتارهای فلسفی)"، "وحدتِ هستی و هستی واحد" و "حکمتِ خسروانی" اشاره کرد.

کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" را انتشارات طرح نو با قیمت 209 هزار تومان راهی بازار کتاب کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران