بحران آب در اردستان؛ تداوم خشکسالی منطفه را تهدید می‌کند

بحران آب در اردستان؛ تداوم خشکسالی منطفه را تهدید می‌کند

گروه استان‌ها - تداوم خشکسالی در شهرستان اردستان و در همه مناطق این شهرستان با توجه به اینکه بارش‌های خوبی را در پیش نداریم موجب تهدید شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، همانطور که به نظر می‌رسد جهان به طور نسبی به سمت افزایش دمای بیش از دو درجه سانتیگراد نسبت به سطح قبل از صنعتی شدن حرکت می‌کند، اثرات خشکسالی در حال شدت یافتن است و پیش‌بینی می‌شود در بسیاری از مناطق این وضعیت وخیم شود و نگاه به آینده به ما نشان می‌دهد که ترکیبی از تغییرات آب و هوایی، شیوه‌های ضعیف مدیریت آب و افزایش تراکم جمعیت حاکی از احتمال وقوع همه گیری خشکسالی‌های فاجعه‌بار در آینده در نقاط مختلف دنیا است.

شهرستان اردستان با کمترین استفاده از آب چاه‌های کشاورزی و سفره آب‌های زیرزمینی وابستگی شدیدی به آب‌های سطحی و بارندگی‌های سالانه داشته و خشکسالی منابع آب‌های سطحی این منطقه را تحت تاثیر قرار داده است که همین موضوع موجب شده تا بیش از 200 قنات دچار خشکسالی فصلی شوند.

جواد رمضانپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: امسال و سال آبی 99 منتهی به 1400 میزان بارشی که شهرستان اردستان داشته 75 میلیمتر در کل پهنه شهرستان اردستان بود در صورتی که بارش بلند مدت این شهرستان 100 میلیمتر است که همین موضوع نشان می‌دهد 25 درصد کاهش بارش را در شهرستان اردستان داشته‌ایم.

50 درصد از پهنه اردستان دچار خشکسالی شده است

وی افزود: پراکندگی بارش مزید بر علت شد و خشکسالی‌ها بیشتر شد و کمبود بارش در کل کشور هم وجود داشته و بارش کل کشور 143 میلیمتر بوده که بلند مدت آن 234 میلیمتر است و اصفهان 109 میلیمتر بوده در صورتی که بلند مدت آن 156 میلیمتر است و این نشان می‌دهد کاهش بارش را در کل کشور داشته‌ایم و اردستان هم با توجه به این کاهش بارش 50 درصد پهنه اردستان دچار خشکسالی شده است.

رئیس اداره هواشناسی شهرستان اردستان گفت: خشکسالی هم روال آن با توجه به کمبود بارش و نداشتن بارش‌ها بیشتر هم می‌شود و وضعیت بارش را هم اگر بخواهیم برای فصل پائیز پیش‌بینی کنیم باید بگوییم بارش‌ها کمتر از نرمال خواهد بود و نشان می‌دهد که مهر و آبان فعلا بارشی نداریم و شرایط بارشی کشور هم از نیمه‌های آذر شروع می‌شود و شاید تا 65 روز و 70 روزبارش موثری بر روی منطقه اردستان نداشته باشیم.

وی ابراز داشت: شرایط کم بارشی تداوم دارد تا نیمه‌های آذر که شرایط مدل‌های جوی نشان می دهد که از نیمه‌های آذر روال تغییر خنثی رو به مثبت است و روال بهبود بارش را نشان می‌دهد و بازهم بارش فصل آذر کمتر از نرمال خواهد بود و این روال برای دیماه بهتر خواهد شد و برای بهمن و اسفند در حد نرمال خواهد بود و با توجه به تغییر اقلیم باران جامدی نخواهیم داشت و افزایش دمای دو درجه هوایی که در این دوسال گذشته نسبت به بلند مدت داشته‌ایم و این روال افزایشی را کماکان انجام می‌شود و دما افزایش پیدا می‌کند.

رمضانپور بیان کرد: پیش‌بینی‌های فصلی بین 60 تا 65 درصد احتمال آن درست است اما با توجه به اینکه روال در مقیاس جهانی است نشان می‌دهد آب اقیانوس آرام چون آن منطقه‌ای که در خاورمیانه اثر می‌گذارد تبخیر خیلی کم است و یکی از دلائل عمده آن هم همین موضوع است.

طرح‌های تشویقی آب برای کشاورزان در نظر گرفته شده است

بهنام هوایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های شهرستان اردستان آب کارت‌های شارژ کشاورزان است که در سال گذشته در منطقه زواره بعضی از کشاورزان مصرف آن‌ها به آخر سال کشیده می‌شد و قابلیت استفاده 100 درصدی را از کارت‌هایشان نداشتند و نهایتا منجر شد تا از طریق اداره منابع آب پیشنهادهایی به اداره کل ارجاع شود مبنی بر اینکه طرح‌های تشویقی و صرفه‌جویی در مصرف آب انجام شود و دیگری صرفه زمانی که اگر دچار کمبود آب شدند بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: سال گذشته از مرکز قول‌های مساعدی هم دادند تا موضوع در وزارتخانه مطرح شود و مصوبات خوبی بیرون بیاید اما با توجه به اینکه تغییراتی در سطح وزارتخانه صورت گرفته هنوز مصوبه‌ای صادر نشده و بخشنامه‌ای که در راستای شهرستان باشد صادر نشده است و به همین منظور راه حلی در جهاد کشاورزی پیدا کردیم تا تاریخی را مشخص کنیم و آن را از ابتدای آذر بگذاریم تا درخواست دوستان کشاورزی هم نتیجه دهد.

رئیس اداره منابع آب شهرستان اردستان گفت: نهایتا با رایزنی‌های خیلی زیادی که داشتیم تاریخ اول آذر را به عنوان تاریخ بهینه مد نظر همه قرار گرفت و تاریخ مناسبی برای شهرستان اردستان است که توسط جهاد کشاورزی نامه آن به فرمانداری ارسال شده است.

همه کشاورزان با کمبود آب روبه‌رو می شوند

اسحاق شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: دوگانگی‌هایی بین کشاورزان پیش رو  و سنتی به وجود می‌آید و یک گروه کشاورزی سه هزار ساعت اجازه کارکرد دارند و کارت آن‌ها شارژ می‌شود و فصل زراعت آن‌ها به ترتیب سبزی و صیفی کشت می‌کنند که در آخر با کمود آب مواجه می‌شوند.

وی افزود: در چند سال گذشته هزینه‌های زیادی برای نصب کنتورهای هوشمند در شهرستان انجام شده است که با توجه به اینکه اگر تغییراتی در شارژ کارت‌ها اعمال شود همه این‌ها زیر سوال خواهد رفت و دچار دوگانگی می‌شویم و اگر قرار شد کسی اضافه بر سازمان سه هزار ساعت که شارژ سالیانه یک فرد است استفاده خواهد بکند دچار فرونشست‌ها خواهد شد و این تهدیدی برای شهرستان است و این همه هزینه برای کنتورها نتیجه‌ای نخواهد داشت.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان اردستان گفت: معتقد هستیم که نباید اضافه شارژی برای دوستان کشاورز انجام شود و از ابتدای سال با آن‌ها جلساتی انجام شود و ابلاغ شود که حق ندارند زمین‌های خود را کرایه دهند که بخواهند با کمبود آب مواجه شوند و موقع نیاز بخواهید اعتراض کنند تا در آخر سال زراعی با مشکل روبرو نشوند.

وی ابراز داشت: کشاورزی که از کارت شارژ خود به صورت کامل استفاده نکرده باید تشویق بشود و در شارژ سال بعدشان این شارژ منظور شود تا هیچ دوگانگی را در منطقه انجام نداده باشیم و کشاورزان هم با کمبود آب روبرو نشوند.

انتهای پیام/802/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران