غلامعلی افروز: آرامش معنوی در خانواده‌ها رمز عدم ابتلا به کروناست

غلامعلی افروز: آرامش معنوی در خانواده‌ها رمز عدم ابتلا به کروناست

استاد روان‌شناسی دانشگاه تهران گفت: سبک زندگی سالم همراه با دست‌ یافتن به آرامش معنوی، یکی از رمزهای کشورهایی است که در آنها آمار ابتلا به کرونا و فوت ناشی از این بیماری پایین است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ همایش ملی کرونا به‌همت دانشکده رفاه برگزار شد. پانل سوم این همایش با موضوع "کرونا، خانواده و سبک زندگی" برگزار شد. غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران سخنران نخست این همایش با ابراز اینکه "در دوران کرونا باید در سلامت زیست روانی بهتری زندگی کنیم"، گفت: سبک زندگی دوران کرونا که ما را مجبور کرده است حضورمان در کانون خانواده را بیشتر کنیم، ممکن است اضطراب و افسردگی را در اعضای خانواده بیشتر کند.

وی افزود: برای رفع این وضعیت باید سبک زندگی خود میان خانواده را تغییر دهیم؛ اگر قبل از نیمه‌شب بخوابیم و نماز صبح بیدار شویم، وضعیت ما مطلوب می‌شود، البته نوع تغذیه در این دوران مهم است و گشاده‌رویی در جامعه هم خیلی اثر دارد.

افروز ادامه داد: در دوران شیوع بیماری کرونا پژوهشی انجام دادم که در سطح ملی و جهانی پخش شد، در آن به کشورهایی پرداختم که کمترین میزان ابتلا و فوتی‌ها را داشتند و همچنین به کشورهایی که بیشترین آمار ابتلا و فوتی‌ها را داشتند مانند آمریکا و انگلیس و اسرائیل. کشورهایی مثل لائوس، تانزانیا، ویتنام و تایلند کمترین میزان کرونا را دارند، این کشورها یا در آفریقای مرکزی هستند یا در جنوب آسیا، جالب اینکه در لائوس فوتی ناشی از کرونا وجود ندارد که ریشه در سبک زندگی، آرامش و نشاط معنوی و تغذیه سالم مردم این کشور است.

وی افزود: در لائوس پخت‌وپز غذا با روش آب‌پز و عدم استفاده از چربی است. مردم این کشور با هم ارتباط خوب دارند و آرامش در جامعه وجود دارد، به فردای بهتر امید دارند و به‌جای رقابت، رفاقت دارند و کینه به‌دل ندارند و با هم ارتباط صمیمی برقرار کرده‌اند.

افروز تأکید کرد: سبک زندگی و نشاط معنوی و آرامش در زندگی بسیار مهم است، مخصوصاً در محیط خانواده که رکن جامعه است. کسانی که اضطراب و افسردگی و دلمردگی دارند و در کوفتگی ذهنی هستند و در خشونت‌های کلامی زندگی می‌کنند، بیش از دیگران به کرونا مبتلا شده‌اند.

چهره ماندگار روان‌شناسی در ادامه با تصریح به اینکه "برای افزایش نشاط معنوی در جامعه باید یاد بگیریم مثبت‌اندیش باشیم که به‌معنای ساده‌اندیشی نیست"، گفت: آدم‌ها تکریم‌طلب هستند و دوست دارند تشویق شوند. مثبت‌اندیشی پاسخ به نیازهای جسمی و روحی بشر است و کسانی که آرامش درونی دارند مثبت‌اندیش هستند. مثبت‌اندیشی رویکرد درمانی ارزشمند در دنیاست. آدم‌هایی که اهل امید و امیدآفرینی هستند، آرامش بیشتری دارند.

وی تأکید کرد: آرامش مسیر است و مقصد نیست. امید به فردای بهتر داشته باشیم اما دل نبندیم به فرداهای دور. امید به فردای بهتر به‌معنای زندگی بهتر است. مثبت‌اندیش و امیدآفرین باشید و بدانید که این نکته اساسی شخصیت انسان‌های موفق است. دل‌ها را به هم پیوند دهیم و اهل خیر و خیرات باشیم و کینه نداشته باشیم که کینه آرامش را از انسان می‌گیرد.

غلامعلی افروز در پایان اظهار کرد: تلاش‌مدار باشیم و به تلاش دیگران بها دهیم. ارزش انسان به تلاش است و نتیجه را به خدا بسپارید. آنها که تلاش خالصانه می‌کنند و نتیجه را به خدا می‌سپارند آدم‌های متوکلی هستند که در آرامش معنوی زندگی می‌کنند. آرامش معنوی ما را از آسیب‌های رفتاری و زیستی و رفتاری و کدورت‌های خانگی و به‌تبع آن از ویروس کرنا در امان نگه می‌دارد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon