اما و اگرهای یک مصوبه از زبان استاندار فارس/ به هیچ وجه بنا نداریم لودر پای یک بنای تاریخی بگذاریم
گروه استانها - مصوبه لزوم بازنگری میراثی بودن ۲۰۰ خانه در اطراف حرم شاهچراغ(ع) و اجرای طرح توسعه ۵۷ هکتاری در سفر ریاست جمهوری اما و اگرهای زیادی را به همراه داشته که استاندار فارس به آنها پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سفری که هیئت دولت و رئیسجمهور روز پنجشنبه به شیراز و استان فارس داشتند، در حوزههای مختلف مصوباتی داشت که حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز یکی از این حوزهها بود.
یکی از مصوبات درباره طرح توسعه 57 هکتاری حرم مطهر بود که بر مبنای آن باید کارگروهی مرکب از نماینده وزارت میراث فرهنگی، نماینده شهرداری شیراز و نماینده استاندار فارس تشکیل شود و میراثی بودن 200 خانه اطراف حرم شاهچراغ(ع) بازنگری شود که در نهایت رای این هیئت 3 نفره لازمالاجرا باشد.
سخنان و گلایههای صریح عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در شورای اداری استان فارس مبنی بر مایه شرمساری بودن بافت تاریخی و اطراف حرم مطهر شاهچراغ(ع) در شیراز و لزوم اجرای طرح توسعه 57 هکتاری در کنار حل مشکلات کشاورزانی که در حریم پاسارگاد قرار دارند، سبب واکنشهای مختلف در فضای مجازی شد.
بسیاری از کاربران فریاد واویلا سر دادند که دستور تخریب بافت تاریخی به بهانه طرح توسعه صادر شده یا اینکه حریم پاسارگاد نقض شده است یا در جای دیگری اعلام کردند که این سخناان چراغ سبزی برای فعالیت دوباره لودرها در بافت تاریخی است و بسیاری دیگر از دست واکنشها.
موضوعی که سبب پاسخگویی ضرغامی نسبت به این اظهارات شد و اعلام کرد: واکنشهایی را در فضای مجازی دیدم براساس به سخنرانی مبسوطی که در شورای اداری در استان فارس داشتم اما وزارت میراث به دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیست چون عاقلانه نیست.
وی با بیان اینکه در عین حال حل مشکلات مردم وظیفه ما است، مسئله اصلی ما مردم هستند گفت: در بازدیدی که از این مناطق داشتم مردم اعتراض کردند و ما باید مشکل مردم را حل کنیم و نباید بیاعتنا باشیم اما با تدبیر مشکلات را حل میکنیم برای ما حفظ میراث فرهنگی نیز مهم است.
همین مسئله نیز در نشست امروز استاندار فارس با خبرنگاران مطرح شد. محمدهادی ایمانیه در این نشست در قبال سوال خبرنگاران در این باره و واکنشهایی که در فضای مجازی مطرح شده است، اظهار داشت: آیتالله رئیسی معتقد است که این بناها یادگار توانمندی و هنر تاریخ و تمدن این کشور است و به شدت باید مواظبت بشود که لطمه نخورد.
وی با بیان اینکه در این سفر اعتباری برای مرمت این بناهای تاریخی در نظر گرفته شد، گفت: به هیچ وجه بنا نداریم لودر پای یک بنای تاریخی بگذاریم و منزلی را خراب کنیم.
استاندار فارس با بیان اینکه برای 200 خانه اطراف حرم مطهر هیئت 3 نفره کارشناسی تشکیل میشود، افزود: این هیئت بررسی میکنند که آیا خانهای واقعا میراث فرهنگی است یا نه؟ تا بتوان طرح توسعه را دنبال کرد چون بسیاری از خانهها در این منطقه تاریخی نیست اما با بهانه تاریخی بودن مانع هستند.
ایمانیه درباره حفظ حریم تاریخی در تخت جمشید و پاسارگاد نیز بیان کرد: آیتالله رئیسی گفتند حریمها از نظر علمی بررسی شود به نحوی که آسیبی به تخت جمشید یا کشاورزی مردم منطقه نخورد این به معنای نقض حریم بناهای تاریخی نیست.
ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در دیدار با فعالان گردشگری شیراز در این باره سخنانی را بیان کرد و خواستار نگاه واقع بینانه به بافت تاریخی شد و تاکید کرد که نگاه بسته و یک طرفه مشکلی را حل نمیکند.
به گفته وی طرح احیای بافت 57 هکتاری تاریخی مصوب است و باید اجرا شود اما اینکه در این اجرا اماکن میراثی، آنهایی که واقعا میراثی است، از دست دهیم نه چنین نیست. این بناها سرمایههای ما است اما آیا میتوانیم به هر نقطه بافت بگوییم که میراثی است باز هم چنین نیست.
عزیزی معتقد است که فارغ از بحث توسعه آنچه برای بافت تاریخی باید مورد توجه قرار گیرد، حفظ ساکنان در مقابل بلایای طبیعی و سهولت امدادرسانی است. نماینده مردم شیراز گفت: اعتقادم این است که بافت تاریخی را به عنوان یک سرمایه هم حفظ کنیم و هم رشد و تقویت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید شهر از توسعه و پیشرفت عقب بماند، افزود: باید نگاه هوشمندانه در این زمینه داشت و این سرمایه پر ارزش نباید تحت تاثیر تصمیمات عجولانه و بدون کارشناسی قرار گیرد؛ برخورد تخصصی در این حوزه کاملا درست است.
بافت تاریخی شیراز هر چند با ارزش است اما این روزها با مشکلاتی روبهرو است که حل آنها همواره خواسته و مطالبه اصلی ساکنان این منطقه بوده که اجرای طرح توسعه با کارشناسی و نگاه تخصصی میتواند مشکلات این بخش را کاهش دهد.
انتهای پیام/424/ش