پسته به عنوان یک محصول سودآور در کنار زرشک و زعفران در خراسان جنوبی در دستور کار قرار گیرد

پسته به عنوان یک محصول سودآور در کنار زرشک و زعفران در خراسان جنوبی در دستور کار قرار گیرد

گروه استان‌ها- استاندار خراسان جنوبی گفت: در کنار سه محصول استراتژیک زرشک ، زعفران و عناب باید به پسته هم به عنوان یک محصول سودآور توجه ویژه داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، حمید ملانوری ظهر امروز در بیست و یکمین جلسه ستاد توسعه خاوران اظهار داشت: باید به کاشت پسته که در سال‌های اخیر به عنوان محصول جایگزین یا مکمل، مورد توجه ویژه کشاورزان قرار گرفته، به صورت علمی، تخصصی و  برنامه‌ریزی شده ورود کرد.

وی با اشاره به این که کاشت و تولید  پسته در کشور از قدمت 100 ساله برخوردار است، ادامه داد: با تلاش بزرگان این صنعت، در طول 100 سال اخیر تجربه و دانش زیادی اندوخته شده که بر اساس میزان تولید و کیفیت پسته ارتقاء یافته و بازارهای داخلی و جهانی این محصول ارزشمند را توسعه داده اند.

به گفته وی با  توجه به همجواری خراسان جنوبی با کرمان و مراودات بسیار خوب دو استان، باید از از این تجربه گرانسنگ و ارشمند به صورت بهینه  استفاده کرد. 

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که برای کسب تجربه در زمینه صنعت پسته، میلیاردها تومان هزینه شده لذا نباید از این اعتبارات معنوی به سادگی گذشت، تصریح کرد: حدود 200 هزار خانوار یعنی 5 میلیون  نفر در صنعت پسته فعال هستند، لذا این محصول جایگاه رفیعی در اشتغالزایی دارد.

ملانوری با اشاره به ارزآوری 2 میلیارد دلاری پسته برای کشور افزود: باید به تمام مراحل کاشت، داشت، برداشت و فرآوری پسته به عنوان دومین کالای ارزآور کشور، نگاهی عالمانه ، تخصصی و فنی داشت.

وی با بیان این که ارزش ریالی میزان محصول پسته 25 هزار هکتار باغ استان به اندازه کل محصولات زرشک ، زعفران و عناب است، متذکر شد: این آمار، نشان دهنده اهمیت توسعه کشت علمی این محصول ارزآور در کنار دیگر محصولات استراتژیک استان است. 

به گفته وی؛ فقط 15 هزا هکتار از 25 هزار هکتار باغ استان بازدهی دارد و 10 هزار هکتار هنوز به مرحله ثمردهی نرسیده است. 

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: به هیچ عنوان نمی توان محصولات استراتژیک استان زرشک ، عناب و زعفران را حذف کرد بلکه باید در کنار توجه به کشت آنها این محصول را نیز مورد توجه قرار دهیم. 

ملانوری با اشاره به این که خراسان جنوبی، اولین استانی است که سند سازگاری با کم آبی را به تصویب رسانده، ادامه داد: این سند بر مدیریت منابع آبی و توسعه آبیاری‌های نوین تأکید دارد، لذا  با استفاده از آن، باید طوری عمل کنیم که  با بهره گیری از کمترین منابع آبی،  بیشترین محصول را تولید کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان،سال قبل با وجود فشار ناشی از خشک شدن بسیاری از چاه‌ها و قنوات و میانگین 60 میلیمتر بارندگی، تولیدات قابل توجهی داشته اند. 

به گفته وی مدیران استان نیز به منظور حمایت از کشاورزان و کمتر شدن این فشارها، مباحث مرتبط با حوزه کشاورزی شامل سم، کود و غیره را با جدیت دنبال کرده اند.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که باید با همکاری انجمن پسته ایران، حرکتی جدید و نو در صنعت پسته استان آغاز شود، پیشنهاد داد: نشست‌هایی با مدیران مرا کز خدمات کشاورزی، کشاورزان عمده ، خرده مالکین و غیره برگزار شود و این موضوع به طور جدی مورد توجه جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.      

به گفته وی انجمن پسته ایران ذخیره و گنجینه  بسیار بزرگی در زمینه پسته می باشد که باید مغتنم شمرده شود و در صورتی که این محصول  به ارزش و جایگاه واقعی خود دست یابد، بسیاری  از زیرساخت‌هایی که از دولت انتظار می رود، توسط بخش خصوصی قابل انجام است کما اینکه در رفسنجان بیمارستان، مدرسه، کتابخانه، سالن ورزشی، مرکز مخابراتی و غیره با درآمد پسته ساخته شده و خیرین به حوزه های راه ، امنیت و غیره نیز ورود کرده اند.

وی در ادامه به سیاست‌های ستاد توسعه خاوران اشاره کرد و اظهار داشت: ستاد توسعه خاوران بر آن است که با بهره گیری از سند آمایش سرزمین ، اسناد بالادستی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و نیز هم افزایی مثبت بین دستگاهی، ظرفیت‌ها و منابع استان را شناسایی کرده و به ارزش افزوده واقعی عرضه کند.

شایان ذکر است: ستاد توسعه خاوران با حضور دبیر انجمن پسته کشور برگزار شد  و چهار تفاهم نامه سرمایه گذاری به ارزش 5220 میلیارد ریال سرمایه گذاری در سطح استان نیز در این جلسه به امضا رسید و مبادله گشت.

سه مورد از این تفاهم نامه‌ها مربوط به شهرستان سرایان و یک مورد هم در زمینه ایجاد بوم بازار در سطح روستاهای استان بود.

این چهار تفاهم‌نامه با موضوع سرمایه‌گذاری در زمینه معدن، انرژی خورشیدی و بوم بازار بین سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و استاندار به امضا رسید.

در قالب این تفاهم نامه‌ها، به میزان 5220 میلیارد ریال در سطح استان سرمایه گذاری می شود.

اجرای طرح تولید پودر میکرونیزه بنتونیت در شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری 1320 میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال 85 نفر، یکی از مواردی بود که در قالب تفاهم نامه به امضا رسید، عملیات اجرایی این طرح از ماه جاری آغاز می‌شود و مدت اجرای آن 18 ماه در نظر گرفته شده است.

طرح تولید پودر میکرونیزه و فرآوری بنتونیت با سرمایه‌گذاری 1900 میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال 130 نفر از دیگر تفاهم‌نامه‌هایی بود که در این جلسه به امضا رسید، این طرح نیز در همین آبان‌ ماه در شهرستان سرایان آغاز شده و طی مدت 12 ماه اجرا خواهد شد.

راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک هفت مگاواتی در شهرستان سرایان نیز از دیگر طرح‌هایی بود که امروز مقدمات اجرای آن پی‌ریزی شد، سرمایه‌گذاری هزار میلیارد ریالی و ایجاد زمینه اشتغال مستقیم 5 نفر از آورده‌های این طرح است.

تفاهم‌نامه طرح توسعه بوم‌بازار در روستاهای سطح استان با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد ریال، اشتغال هزار و 800 نفر و دوره اجرای 12 ماهه نیز در این جلسه مبادله شد.

انتهای پیام/253/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon