فناوری جدید چینیها در گسترش انرژیهای بادی در بیابان با ظرفیت تولید ۱۰۰ میلیون کیلووات!
چین با گسترش فناوریهای جدید در انرژیهای تجدیدپذیر، پروژههای انرژی بادی و فتوولتائیک را در بیابانها در اواسط اکتبر آغاز کرده است. کل ظرفیت نصب شده در صورت تکمیل تمام پروژههای لیست به ۱۰۰ میلیون کیلووات برآورد میشود!
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ چین با گسترش فناوریهای جدید در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، پروژههای انرژی بادی و فتوولتائیک را در بیابانهای این کشور در اواسط اکتبر آغاز کرده است.
فتوولتائیک (Photovoltaics) یا به اختصار PV، فناوری تبدل (انرژی) نور به الکتریسیته از راه استفاده از نیمرساناهایی است که ویژگی اثر فتوولتائیک دارند؛ پدیدهای که در زمینههای فوتوشیمی، فیزیک و الکتروشیمی مورد استفاده و بررسی است. یک سامانه فتوولتائیک با بهکارگیری پانلهای خورشیدی که هرکدامشان را شماری از سلولهای خورشیدی تشکیل میدهد، توان الکتریکی تولید میکند.
"سامانه فتوولتائیک" یکی از انواع سامانههای تولید برق از انرژی خورشیدی میباشد. در این روش با بهکارگیری سلولهای خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکانپذیر میشود. سلولهای خورشیدی از نوع نیمرسانا هستند که از سیلیسیوم یعنی دومین عنصر فراوان پوسته زمین ساخته میشوند. وقتی نور خورشید به یک سلول فتوولتاییک میتابد، بین دو الکترود منفی و مثبت اختلاف پتانسیل بروز کرده و این امر موجب جاری شدن جریان بین آنها میشود و میتوان فتوولتائیک را در دسته فناوریهای انرژیهای تجدیدپذیر قرار داد.
براساس گزارش کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، این پروژهها در شمال مغولستان داخلی چین، چینگهای و نینگشیا در شمال غربی چین با ظرفیت نصب شده نزدیک به 30 میلیون کیلووات واقع شده است. ترویج فناوریهای جدید در انرژیهای بادی و فتوولتائیک به احیای اکوسیستمها در مناطق بیابانی، تقویت اقتصاد محلی و تلاش برای کاهش کربن کمک میکند.
کل ظرفیت نصب شده در صورت تکمیل تمام پروژههای لیست، 100 میلیون کیلووات (100 هزار مگاوات) برآورد میشود. براساس گزارشی که اخیراً منتشر شده است، چین استراتژیها، مقررات، سیاستها، استانداردها و اقدامات مختلفی را برای دستیابی به اهداف خود در واکنش به تغییرات اقلیمی تدوین و اجرا کرده است.
این اقدامات چین در سال 2020 به صورت رسمی اعلام و آغاز شده است و هدف چین این است که قبل از سال 2060 به خنثی بودن کربن دست یابد و تا سال 2030 نیز شدت کربن آن نیز بیش از 65 درصد کاهش یابد.
هدف چین از به کار بردن فناوریهای جدید در گسترش انرژیهای تجدیدپذیر، ایجاد سیستم انرژی پاک، کمکربن، ایمن و کارآمد خواهد بود که سهم مصرف انرژی غیرفسیلی را تا سال 2050 به حدود 20 درصد، تا سال 2030 به حدود 25 درصد و تا سال 2060 به بیش از 80 درصد افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/