افزایش آمار جرائم در استان کردستان/علت نزاع و قتل‌های وقوع‌یافته اعلام شد

افزایش آمار جرائم در استان کردستان/علت نزاع و قتل‌های وقوع‌یافته اعلام شد

گروه استان‌ها - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در دادگساری کردستان از افزایش آمار جرائم در حوزه‌های مختلف در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه پیشگیری از وقوع جرائم را یکی از ماموریت‌های قوه قضاییه عنوان کرد و اظهار داشت: هر ساله برنامه‌های مختلفی در راستای جلوگیری از وقوع جرم در کردستان تدوین و اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم یک امر فرا قوه‌ای بوده و فقط مختص به قوه قضایی نیست، افزود: کل ادارات، سازمان‌ها و نهادهای مربوطه هم زمان با قوه قضاییه پای کار و هماهنگ باشند، و این نیازمند یک همدلی، همکاری و مشارکت است. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان با بیان اینکه  آمار جرایم کردستان رو به افزایش است، گفت: آمار پرونده‌های قضایی در دستگاه‌های قضایی کل کشور زیبنده  جامعه ایران نیست، کشورهای مانند چین هندوستان با بیشترین جمعیت یک سوم پرونده‌های ایران را ندارند. 

وی با ذکر اینکه جامعه نیازمند نظم و قانون است، عنوان کرد: تشکیل 19میلیون پرونده در ایران حکایت از نبود زیر ساخت نظم اجتماعی است، که در جامعه ایرانی فراهم نیست.

اسدی با اشاره به اینکه بیشترین آمار پرونده‌های قضایی مربوط به مسائل و اسناد عادی و قولنامه‌های املاک و خودرو است، خاطرنشان کرد: چک، سفته، معاملات هزینه‌ای، شرطی رهنی، پیش فروش املاک، حساب‌های بانکی، عدم تسکیت مالکیت اراضی، املاک و خودرو 70درصد پرونده‌ها را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه قانون تثبیت مالکیت را در جامعه  اجرا کنیم، عنوان کرد: باید نقل و انتقالات را ثبتی و قانونی شود چراکه قطعا منجر به کاهش آمار پرونده‌ها خواهد شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان با اذعان به اینکه بیشتر نزاع‌ها و قتل‌های سطح جامعه و روستاها  ناشی از عدم تثبیت مالکیت اراضی است، تاکید کرد: آموزش مهارت‌های زندگی اجتماعی باید در جامعه نهادینه شود.

وی بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را ناشی از نا آگاهی از زندگی فردی و اجتماعی دانست و بیان کرد: اگر در دوره ابتدایی دانش‌آموزان با آموزش های مهارتی زندگی فردی آشنا کنیم قطعا بسیاری از آسیب‌ها کنونی در جامعه کاهش خواهد یافت.

اسدی با ذکر اینکه در کانون اصلاح و تربیت 13نفر نوجوان مرتکب به جرایم خشن شده‌اند، عنوان کرد: آموزش و پرورش به جای اینکه ریاضی و املا را به دانش آموزان یاد دهد، باید بر آموزش مهارت زندگی و اجتماعی تاکید کند، اگرچه  مهندس و پزشک را در سطح جامعه افزایش می‌دهیم، اما انسان تربیت نمی‌کنیم.

وی به چالش‌های استان اشاره و خاطر نشان کرد: فعالیت دلالان، اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده و هیچ زیر ساختی برای دلالی نداریم و این وضعیت به ضرر تولید کننده و مصرف‌کننده بوده که باید این چالش در کشور حل شود.

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان بااشاره به اینکه برای کاهش خشونت در جامعه شورای حل اختلاف در کشور ایجاد شده است، عنوان کرد: رسیدگی قضایی مانند صلح و سازش باید در سطح جامعه ایجاد و در این راستا اساس‌نامه در حال اجرا و شناسایی است.

وی اعلام کرد: هیئت‌های صلح و سازش در روستاها تشکیل خواهد شد که هر گونه درگیری و تنشی به صورت خود جوش و وظیفه‌مند به مسائل ورود پیدا کرده و هرگونه اتفاقی را تا قبل از تنش و دعوایی حل و فصل کنند.

اسدی به آمار پرونده‌های کیفری وارده به دادسرای استان اشاره کرد و افزود: در شش ماهه نخست سال گذشته تعداد پرونده‌های کیفری 95 هزار و 427 پرونده بوده که این آمار در مدت مشابه سال‌جاری 108هزار و 13 پرونده بوده که رشد 13درصدی داشته است.

وی با اعلام اینکه سرقت، توهین، ضرب و جرح، تهدید، تخریب، تصادفات، کلاهبرداری، افترا و سرقتبیشترین جرائم استان کردستان را به ختد اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: در شش ماهه نخست سال گذشته حدود 8هزار و 607 فقره و در همین مدت در سال‌جاری 10هزار و 165 فقره پرونده تشکیل شده که 25درصد افزایش داشته است.

اسدی بیان کرد: توهین در سال گذشته 9 هزار و 156مورد بوده که در سال‌جاری 10 هزار و 586 پرونده با 15 درصد افزایش، ضرب و جرح عمدی در سال گذشته 7هزار و 230 مورد و امسال 8 هزار، تهدید سال گذشته حدود 4 هزار پرونده و در سال‌جاری به 5هزار پرونده افزایش داشته است.   

وی از افزایش جرائم د استان خبر داد و خاطر نشان کرد: ضرب و جرح عمدی 11 درصد، تخریب 13 درصد, تصادفات 20 درصد, تهمت, افترا و فحاشی 18درصد و تهدید به قتل در اساان 22درصد افزایش داشته که جمعا در سال‌حاری به 57 هزار پرونده منجر شده که ناشی از نبود زیر ساخت نظم اجتماعی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان جمع پرونده‌های کیفری و حقوقی در سال‌جاری را 171هزار و 382 پرونده عنوان کرد و افزود: پرونده‌های حقوقی در شش ماهه نخست سال گذشته 50هزار پرونده و در همین مدت به 63هزار پرونده؛ یعنی 25 درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon