رئیس کمیته آب مجلس: راه نجات کشاورزی ایران رفتن به سمت کشت گلخانه‌ای است

رئیس کمیته آب مجلس: راه نجات کشاورزی ایران رفتن به سمت کشت گلخانه‌ای است

گروه استان‌ها - رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی گفت: راه نجات کشاورزی ایران و استان چهارمحال و بختیاری گرایش به سمت کشت گلخانه‌ای است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجن، حجت الاسلام و المسلمین امیرقلی جعفری امروز در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی، آب ،منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با مسئولان استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: هدف از سفر کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به استان چهارمحال و بختیاری و استان‌های دیگر ترسیم تصویر درست از چالش‌ها و ظرفیت‌های استان‌ها در حوزه کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی است.

وی خاطرنشان کرد: امروز کشور ما در حال یک جنگ تمام عیار است که این جنگ، سفره و معیشت مردم ما مورد هدف قرار داده است، این جنگ نابرابر تحریم‌های کمر شکننده‌ای به ما تحمیل کرده است و در کنار این‌ها برخی از سوء مدیریت‌ها و مشکلات مدیریتی دست به دست یکدیگر دادند که چالش‌های بسیار بزرگی داشته باشیم، یکی از این چالش‌های بسیار بزرگ معضل آب است.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در کشور شاهد بحران آب هستیم، همه آن به دلیل کمبودها نیست بلکه این کشور بحران مدیریت در آب دارد، کشاورزی کشور درگیر شده است، حوزه‌ای که امنیت غذایی کشور را تامین می‌کند و امنیت غذایی با امنیت ملی برابری می‌کند که این خط قرمز ما است و حتماً باید در سیاست‌های گذشته کشور بازنگری کرد و فکری برای چالش‌های آب کشور داشت.

جعفری با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری دارای 10 درصد منابع آبی کشور است، گفت: این استان بزرگترین ظرفیت آبی را دارد اما اکنون این ظرفیت به تهدید برای این استان تبدیل شده است، چرا که تمام سرمایه گذاری در این چهل سال برای انتقال آب به خارج از استان بوده است، ما هیچ طرح آب پایدار شرب برای استان نداشته‌ایم.

وی افزود: پروژه بن-بروجن آب شرب نیمی از مردم استان چهارمحال و بختیاری بوده و اکنون دارای مشکلات زیادی شده است، امید است این سفر که اولویت آن آب شرب مردم است، بتواند مشکلات را رفع کند و مردم را از نگرانی نجات دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: 27 حلقه چاه در حال آبرسانی به شهرستان بروجن است و اگر یک حلقه چاه از مدار خارج شود، فاجعه رخ می‌دهد، باید گفت بدترین شرایط را در آب شرب داریم این شرایط که ظرفیت ما را به تهدید تبدیل کرده است موجب شده که سه سال نرخ بیکاری استان بالا باشد اما چرا باید این استان بالاترین نرخ بیکاری را داشته باشد؟ این نشان می‌دهد که در حوزه کشاورزی که امنیت غذایی است و کشاورزی که گره خورده به آب باید کارهای بزرگ انجام می‌شد که نشده است.

وی مطرح کرد: تنها در بروجن 120 میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد، آبخوان تخلیه شده و وزارت نیرو 27 سال پیش دشت‌های سفیددشت و فرادنبه را ممنوعه اعرام کرده است اما در این 27 سال برای این دشت‌ها و مردم چه کردیم؟ حتما باید قدم‌هایی برای آب شرب پایدار برداشته می‌شد، در شهرستان بروجن مشکل آب شرب وجود دارد و اگر طرح بن-بروجن با 80 درصد پیشرفت فیزیکی صورت نگیرد دچار مشکل جدی می‌شویم.

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شهرستان بروجن کویر استان چهارمحال و بختیاری است که در این شهرستان 90 درصد قنوات خشک شده و چشمه‌ها از بین رفته است و مردم از منابع چاه‌های 130 متری استفاده می‌کنند که باید برای آب پایدار، احیای قنوات و چشمه‌ها فکری کرد.

وی با اشاره به راهکار نجات کشاورزی کشور، بیان داشت: راه نجات کشاورزی ایران و استان چهارمحال و بختیاری گرایش به سمت کشت گلخانه‌ای است، خروجی این جلسه باید بحث تسهیلات برای گلخانه‌ها باشد و چون در بام ایران قرار داریم و سرد است، گلخانه‌ها نیاز به گاز دارند که متاسفانه نرخ گاز چهار برابر شده است و دیگر کشاورز تمایلی برای ایجاد گلخانه ندارد بنابراین باید در این جهت کمک شود.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این استان چون در ارتفاع وجود دارد نمی‌تواند بارندگی‌ها را نگه دارد لذا بهترین راه برای کمک به این سرزمین بحث آبخیزداری است، ما باید در حوزه آبخیزداری کار جدی کنیم چرا که این استان آب را نمی‌تواند نگه دارد و علاوه بر این دچار فرسایش خاک شده است و به همین دلیل آبخوان‌ها تخلیه شدند که باید اعتبارات جدیدی در حوزه آبخیز داری در نظر گرفت.

وی با تاکید بر اهمیت شهرک‌های کشاورزی، گفت: این شهرک‌ها زیر ساخت ندارند و نیاز به اعتبار دارد. استان چهارمحال و بختیاری در زاگرس مرکزی وجود دارد که جنگل‌های بلوط این استان دچار آفت شده است و بخشی از شش‌ها و ریه‌های زاگرس آلوده شده است که حتما باید مصوبه‌ای داشت، خواهشمند است این استان را به عنوان طرح پایلوت قرار دهید.

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکل جدی استان چهارمحال و بختیاری در خصوص آب شرب، تصریح کرد: در این استان سه طرح انتقال آب درون حوزه‌ای وجود دارد، سد آقبلاغ 12 سال پیش ردیف و تخصیص داشته است، اما متاسفانه تعطیل بوده و هیچ قدمی در این رابطه برداشته نشده است اما امسال یک اعتبار کم یعنی 18 میلیاردتومان قرار داده شد و امید است اعتبار خوبی برای این سد تخصیص داده شود تا بتوان این سد کوچک 40 متری را به بهره‌برداری رساند.

انتهای پیام/7540/ی

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon