دبیر دوم کمیسیون کشاورزی مجلس در شهرکرد: کمبود صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی مشهود است

دبیر دوم کمیسیون کشاورزی مجلس در شهرکرد: کمبود صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی مشهود است

دبیر دوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: صنایع تبدیلی و جانبی کشاورزی در همه استان‌ها خصوصاً استان چهارمحال و بختیاری جای خالی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، ذبیح الله اعظمی امروز  در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با مسئولان استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری یکی از مناطق مهم تولید سیب زمینی بذری است که باید به این موضوع توجه شود، ظرفیت بسیار بالای گیاهان دارویی این استان قابل توجه است که ضمن داشتن این ظرفیت، صنایع جانبی آن مغفول مانده است که در کمیسیون مصوب می‌شوند.

وی افزود: صنایع تبدیلی و جانبی کشاورزی در همه استان‌ها خصوصاً استان چهارمحال و بختیاری جای خالی دارد هر چند که تعدادی سردخانه و گلخانه وجود دارد، همچنین ذخایر ژنتیکی و گیاهی استان چهارمحال و بختیاری در نوع خود بی‌نظیر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیر دوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه‌های آبخیزداری صورت گرفته است و بی‌نظیر است اما باید اعتبارات این مجموعه برای کل کشور تقویت شود. از دیدگاه اینجانب نقل و انتقال بین حوزه‌ای امری مطرود و غیرقابل قبول است و باید در تمام استان‌ها متوقف شود.

 آمادگی اصلاحات باغات استان وجود دارد

محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جلسه اظهار داشت: نقش مجلس شورای اسلامی در توسعه کشور بسیار مهم است و وقتی دولت لایحه‌ای را بنا بر ضرورت و تکالیف قانونی برای اداره کشور تنظیم می‌کند که مهمترین کار مشترک دولت و مجلس تصویب قانون بودجه است، وقتی لایحه به مجلس شورای اسلامی فرستاده می‌شود، کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی نقش بسیار پررنگی دارند و کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست یکی از مهمترین کمیسیون‌های مجلس است که نقش بسیار مهمی آن هم در این شرایط بسیار حساس دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تمام تحریم‌ها و محدودیت‌ها، بخش کشاورزی در این مدت رشد مثبتی داشت و امنیت غذایی کشور را تامین کرد، قابل اعتراف است که این روش کار کمیسیون کشاورزی در خصوص بازدید از استان‌ها بی‌نظیر است و در همین سال‌های نخست کار کمیسیون بودجه بوی کشاورزی گرفت که بسیار قابل ستایش است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت گیاهان دارویی می‌تواند اقتصاد استان چهارمحال و بختیاری را متحول کند و خواهشاً در یک کار مشترک بین وزارتخانه، سازمان جهاد کشاورزی استان، استانداری و مجموعه استان برای این مسئله یک برنامه زمانبندی شده ارائه دهند، سازمان جهاد استان و مجموعه مدیران استان با توجه به ظرفیت‌ها و مشکلات موجود و راهکارهای برون رفت از مشکلات بسته‌ای آماده کنند، هنوز سفر رئیس جمهور به این استان انجام نشده است پس با توجه به مشکلات یک بخشی از مسائل را در مصوبات سفر رئیس جمهور قرار دهید.

برومندی در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی کمک در بحث اصلاح باغات این استان وجود دارد، دیروز تصمیم بر این شد که یک قرارداد بین معاونت باغبانی و مراکز تحقیقاتی این استان برای تولید بذر و نشا گیاهان دارویی امضا شود و به ظرفیت‌های تحقیقاتی این استان کمک شود که بسیار لازم است و در زمینه توسعه گلخانه‌های این استان آمادگی وجود دارد، این سفر قطعاً نتایج پر خیر و برکتی برای این استان خواهد داشت.

راه‌حل بسیاری از مشکلات آب و خاک، آبخیزداری است

مسعود منصور، معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این جلسه اظهار داشت: 83 درصد استان کاداس شده است و باقی مانده آن تا پایان سال به پایان می‌رسد‌. 48 هزار هکتار از جنگل‌های این استان درگیر خشکیدگی است، یک سندی به عنوان احیای زاگرس تنظیم شده است که اکنون در کمیته ملی زاگرس برای اولین بار ایجاد شد و سند کلی نوشته شده و اکنون در دست کمیسیون اجرایی است که امید است کل مشکل زاگرس از جمله در استان چهارمحال و بختیاری حل شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: آب و خاک زیربنای مشکلات و البته حل مشکلات کشور هستند، راه حل آبخیزداری است و مزایای آن از جمله کاهش 70 درصد خطر سیلاب، کاهش 9 تن در هکتار فرسایش خاک، افزایش 120 کیلوگرم در هکتار تولید علوفه و ... است که باید توجه جدی به آبخیزداری شود.

انتهای پیام/7540/ی

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon