استاندار زنجان: از ادامه بحران آب نگرانیم/ مصرف آب شرب و کشاورزی بسیار بالاست
گروه استانها - استاندار زنجان با بیان اینکه از ادامه بحران آب نگرانیم، گفت: یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور کمک به تکمیل طرح سدهای نیمه کاره استان زنجان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، یکی از چالشهای اساسی پیش رو استان مربوط به تامین آب خواهد بود واقعیت این است بحران آب در استان زنجان بسیار جدی است؛ کاهش میزان بارندگیها سبب شده تا ورودی آب سدهای استان بسیار کاهش پیدا کند که این امر در نهایت در ماههای پیش رو استان را با چالش جدی کمآبی مواجه کرده است. استان زنجان با قرارگیری در منطقه نیمه خشک در بیشتر ایام سال به میزان کمتر از 400 میلیمتر بارندگی دارد و با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی کنونی وضعیت آبهای سطحی و سفرههای آب زیرزمینی رو به وخامت است و برداشتهای بیرویه آبهای زیر زمینی خطرات بسیار جدی برای کل موجودات زنده و پدیده فرونشست زمین را در پی خواهد داشت.
از سوی دیگر موضوع بحران آب به قدری جدی است که شاهد کاهش ذخایر آب در پشت سدهای استان هستیم. استاندار جدید زنجان هم در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اعلام کرده بود که توان زیادی را بر روی حل مشکل آب خواهم گذاشت. در همین راستا صبح امروز جلسه شورای حفاظت از منابع آب در سالن جلسات استانداری زنجان برگزار شد.
محسن افشارچی استاندار زنجان در این جلسه اظهار داشت: مسئله آب یکی از مخاطرههای اصلی استان است و جلساتی که درمورد آب گذاشته میشود باید هدفمند باشد و از مجموعه مدیریت انتظار میرود که انرژی مضاعف خود را در این زمینه به کار گیرند.
وی با گلایه از مشکلات به وجود آمده سدهای استان زنجان گفت: سوال این است هنگام ساخت این سدها چه مطالعاتی انجام شده که امروزه شاهد هستیم بیشتر سدها با مشکلات متعددی مواجه هستند.
استاندار زنجان در ادامه افزود: برنامههای مختلفی در حوزه آب در نظر گرفته شده است که یکی از آنها تسریع در اجرای اتمام سدهای نیمه کار استان است که این طرح جزء مصوبات اصلی سفر رئیس جمهور به استان زنجان است.
وی در ادامه بحران آبی در استان را جدی توصیف کرد و گفت: در حوزه آب نگرانی جدی وجود دارد و باید مورد توجه دستگاههای ذیربط قرار بگیرد و با همکاری دستگاهها و اتخاذ تدابیر لازم مسائل حوزه آب برای افزایش بهروری حل شود.
وی بیان کرد: یکی از هنرهای مجموعه مدیریتی استان در شرایط کم آبی مشارکت دستگاهها با جهاد کشاورزی است که صرفهجویی را مبنای کار خود قرار دهند چرا که فاصله مصرف آب شرب و آب کشاورزی بسیار بالاست.
استاندار زنجان به آب مصرفی در صنعت اشاره کرد و گفت: اولویت ما این است که در چهار سال آینده صنعت را مستقل از آب چاه و روان آبهای سطحی قرار دهیم و بتوانیم در این زمینه سرمایهگذار جذب کنیم.
وی به استفاده سازمان آب از نقشه های ماهوارهای اشاره کرد و گفت: نقشههای ماهوارهای در پیدا کردن زمینهایی که تغییر کاربری داده یا چاههای غیرمجاز حفر کردهاند کمک موثری است.
در ادامه جلسه اسماعیل افشاری مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان نیز به مشکلات سدسازی استان اشاره و اظهار داشت: نهضت سدسازی در استان زنجان نسبت به استانهای دیگر دیر شروع شد و در ساخت سد نیز به مشکلات متعددی از جمله کمبود اعتبار و عملکرد منتقدان سد سازی مواجه شدیم که البته این موضوع کشوری بود ولی استان زنجان نیز تحت تاثیر این موضوع بود.
وی به اعتبارات تخصیص یافته برای تکمیل سدهای استان اشاره کرد و افزود: مشکل ما این است که سالانه که بیش از 10 میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا میکرد تبدیل به اسناد و اوراق شده که عملاً اعتبارات به کمتر از پنج میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و همین موضوع مشکلات را افزایش میدهد اما با وجود این موضوع در تلاش هستیم دو سد را به مرحله آبگیری برسانیم.
علیرضا جزء قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در حال حاضر حجم آب خروجی از تصفیه خانه 15 میلیون متر مکعب است و 50 درصد از ظرفیت تصفیه خانه دوم شهر زنجان تکمیل شده و در ادامه کار به 900 میلیارد تومان اعتبار لازم است و اگر این تصفیهخانه تکمیل شود حجم خروجی پساب به بیش 27 میلیون متر مکعب خواهد رسید.
انتهای پیام /ش