عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: جزئیات برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی در مجلس بررسی می‌شود


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: جزئیات برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی در مجلس بررسی می‌شود

گروه استان‌ها- عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: جزئیات برنامه دولت برای حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و چگونگی پرداخت یارانه نقدی به دهک‌های پایین در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت ،  جبار کوچکی‌نژاد شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران درباره رایزنی‌ها برای اصلاح ساختار بودجه با بیان اینکه دولت در آبان‌ماه باید بودجه شرکت‌های دولتی و تا 15 آذر نیز بودجه جاری کشور را به مجلس ارائه دهد اظهار داشت: با توجه به تغییر دولت و اتمام برنامه ششم هفته گذشته جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون برنامه و بودجه برگزار شد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در این جلسه تأکید ما بر اصلاح ساختار بودجه بود عنوان کرد: در روش جدید بودجه ردیف‌ها را از 2 هزار ردیف بودجه به 40 ردیف رساندیم که این خود یک تغییر مهم است و نگاه سازمان برنامه و بودجه نیز نگاهی غیرمتمرکز است تا استان‌ها را فعال کند و باید به استانداران به‌عنوان رئیس شورای برنامه‌ریزی استان اختیارات ویژه دهد.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس افزود: اخیراً بخشنامه‌ای صادر شد تا نمایندگان مجلس آمایش سرزمینی را مجدداً مورد بررسی قرار دهند تا اگر نیازمند تغییرات است سریعاً انجام شود از این رو می‌توان گفت بودجه سال 1401 بودجه‌ای خاص خواهد بود و مبنای آن برنامه ششم است؛ پس از تصویب بودجه سال 1401 دولت موظف است برنامه هفتم توسعه کشور را سریعاً به مجلس ارائه دهد.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی جلساتی را با رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره ارز 4 هزار و 200 تومانی برگزار کرد خاطرنشان کرد: دولت از بانک مرکزی برداشت‌هایی داشت که موجب اعتراض نمایندگان شد لذا دولت طرحی دو فوریتی را برای اصلاح بودجه ارائه کرد که این طرح دو فوریتی دو بند دارد و یک بند آن موضوع ارز 4 هزار و 200 تومانی است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه در تبصره یک قانون بودجه به دولت مجوز داده بودیم که 8 میلیارد دلار از بانک مرکزی برداشت کرده و کالاهای اساسی مردم را از طریق واردات تأمین کند گفت: دولت این 8 میلیارد دلار را تمام کرد و در متمم بودجه دولت 12 میلیارد و 600 میلیون دلار درخواست کرده یعنی مجوز 4 میلیارد و 600 میلیون دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی خواسته است.

وی اظهار داشت: در بند دو همین لایحه اصلاحیه بودجه دولت اعلام داشته که احتمالاً ارز 4 هزار و 200 تومانی را در بخش‌هایی در حوزه کالاهای اساسی حذف می‌کند و این ارز را به بازار برده و هر یک دلار را 28 هزار تومان به فروش می‌رساند در واقع دولت می‌خواهد مجوز جابه‌جایی ارز را از مجلس بگیرد و 26 هزار میلیارد تومان را به روش نقدی تحت عنوان یارانه به دهک‌های نیازمندتر جامعه پرداخت کند.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه به نظر می‌رسد دولت بتواند با این مبلغ 30 میلیون نفر را تحت پوشش قرار دهد افزود: البته قطعاً در بخش‌هایی با جهش‌های قیمتی مواجه خواهیم شد و دولت برای اینکه دهک‌های آسیب‌پذیر آسیب نبیند می‌خواهد یارانه نقدی پرداخت کند؛ هفته آینده  لایحه دولت به صحن می‌آید و دولت باید به مجلس تضمین دهد که این 26 هزار میلیارد را سریع بازپرداخت کند.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه در غیر این صورت دهک‌های پایین که حدود 30 الی 35 میلیون نفر هستند و در فشار اقتصادی بسیاری قرار دارند قطعاً تحت فشار بیشتری قرار خواهند گرفت و یک تورم نیز ایجاد می شود که دولت باید بازار را کنترل کند گفت: کمیسیون برنامه و بودجه قطعاً تمام جزئیات این برنامه نظیر چگونگی اجرای برنامه و تحت پوشش قرار دادن دهک‌های پایین و میزان مبلغ پرداختی به هر فرد را از دولت سوال می‌کند‌.

وی درباره آخرین وضعیت لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان با بیان اینکه لایحه‌ای که دولت پیشین ارائه داد در واقع لایحه رتبه‌بندی نبود و دولت قانون خدمات کشوری را به مجلس ارائه کرد که یک ضریبی در آن برای فرهنگیان در نظر گرفته شده بود افزود: همان زمان بنده به رئیس مجلس مکاتبه کردم که این طرح مهم است و نباید تنها در کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار گیرد اما متأسفانه مجلس این کار را نکرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: پس از بررسی طرح و آمدن آن به صحن، دولت به شدت به مجلس اخطار داد که در صورت تصویب این طرح منابع آن موجود نیست؛ منابع آن نیز بند(و) تبصره یک بود که در آن‌جا 20 هزار میلیارد تومان برای چندمین مجموعه پیش‌بینی کردیم که از جمله آن‌ها لایحه رتبه‌بندی بود که اگر مشکل منابعش را حل نکنیم قطعاً در شورای نگهبان برگشت می‌خورد.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با جدیت پیگیر هستیم که لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان کاملاً انجام شود خاطرنشان کرد: هفته گذشته کل مسئولان آموزش و پرورش در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دعوت شدند و در تلاش هستیم تا منابع این لایحه رتبه‌بندی را در چند ماه باقی‌مانده به پایان سال مشخص کنیم تا شورای نگهبان از این لایحه ایراد نگیرد.

 نماینده مردم رشت و خمام در مجلس در تشریح وضعیت ارتقای بهره‌وری در استان گیلان ابراز داشت: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه اصلاح الگوی کشت هنوز برنامه شفافی ارائه نداده و در استان گیلان نیز به تبع اقدام خاصی انجام نشده است؛ در زمان انجام تنش‌های جدید قطعاً سطح برداشت بیشتر می‌شود که البته مرکز تحقیقات برنج در این زمینه در حال تلاش است و ارقام متفاوتی را به مردم معرفی می‌کند.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی در سند آمایش سرزمینی باید برنامه منظمی برای اصلاح برخی از کشت‌ها و ارتقاء و بهره‌وری بهتر برای کشت داشته باشد که تاکنون این موضوع آن‌طور که باید مورد توجه واقع نشده است اظهار داشت: برنج محصولی است که کمی محروم‌تر است و ما تلاش داریم تا منابع چای و برنج در بودجه سال 1401 و برنامه هفتم دیده شود که این موضوع را به وزیر کشاورزی هم اعلام داشتیم.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی درباره پروژه احداث زباله‌سوز لاکان با بیان اینکه این پروژه پیشرفت خوبی دارد و منابع آن دیده شده است اذعان داشت: تفکیک زباله یک پروژه قدیمی بوده که اکنون در حال بازسازی است و به این منظور 2 سالن بزرگ نیز پیش‌بینی شده است و اگر این سالن به زودی آماده شود دستگاه‌های لازم نیز که از پیش از این آماده شده آماده کار است.

 نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با اشاره با اینکه اگر این دو سالن با سالن‌های قدیمی به صورت تمام وقت کار کنند قطعاً 600 الی 700 تن زباله را می‌توانیم تفکیک کنیم و با راه‌اندازی زباله‌‌سوز لاکان نیز در کوتاه مدت نیازی به انتقال زباله در سراوان نخواهیم داشت عنوان کرد: حتی اگر زباله‌سوز داشته باشیم در نهایت باید خاکستر آن زباله را نیز در جایی دفن می‌کنیم تا زباله‌های اضافی و پسماند زباله در آن دفن شود.

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی باید از اکنون مشخص شود خاطرنشان کرد: مسئولان محیط‌زیست، منابع طبیعی، دادگستری و شهرداری جاهایی را برای این منظور مشخص کردند اما بحث‌هایی در این زمینه وجود دارد که متولیان امر باید این بحث‌های حاشیه‌ای را حل کرده و مکانی را برای دفن خاکستر ناشی از سوزاندن زباله‌ها مشخص کنند.

وی درباره آخرین وضعیت استقرار ادارات در خمام جلسات زیادی با فرماندار شهرستان داشتیم ابراز داشت: با توجه به شرایط سخت اقتصادی دستگاه‌ها باید استقرار را سرعت دهند از آنجایی که باید برای استقرار دستگاه‌ها ساختمان و امکانات وجود داشته باشند اکنون تنها دستگاه‌های ضروری مانند راهداری و بنیاد مسکن در آنجا مستقر شده‌اند و برخی در حال نقل مکان هستند و در تلاشیم تا منابع را برای تسریع در این امر تأمین شود.

کوچکی‌نژاد در مورد وضعیت‌ راه‌ها در رشت و خمام عنوان‌ کرد: در حوزه راه‌سازی بنیاد مسکن اقدامات خوبی را در دستور کار دارد و میانگین استانی افزایش پیدا کرده همچنین راهداری نیز در بحث آسفالت و روکش آسفالت و راه و شهرسازی نیز در بزرگراه‌ها و جاده‌های اصلی هماهنگ شدند تا اقدامات مربوط به این حوزه تسریع شود؛ احداث چندین پل نیز آغاز شده یا به زودی آغاز می‌شود.

وی درباره تیم سپیدرود رشت با بیان اینکه در مورد این باشگاه دو بحث تعیین مالکیت و پشتیبانی مطرح است افزود: بنده در گذشته این تیم را پشتیبانی کردم اما متاسفانه افراد سودجویی ورود کردند و این تیم سرنوشت خوبی نداشت؛ با پیگیری‌ها هفته گذشته 100 و امروز 300 میلیون تومان به حساب این تیم واریز کردیم و تمام تلاش من این است که منابع پایه خوبی برای سپیدرو طراحی شود و برای تیم داماش نیز سرمایه‌گذاری پای آمده است.

انتهای پیام/614

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon