مدیرعامل مجمع شاعران: رفع آسیب‌های متوجه شعر آیینی ۱۰ سال بودجه کامل می‌خواهد

مدیرعامل مجمع شاعران: رفع آسیب‌های متوجه شعر آیینی 10 سال بودجه کامل می‌خواهد

جواد حیدری با بیان اینکه حمایت از مجمع شاعران آن‌ قدر کم است که فقط می‌شود مجمع را باز نگه داشت گفت: اگر ۱۰ سال بودجه کامل به مجمع شاعران داده شود، ۸۰ درصد آسیب‌های شعر آئینی برطرف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جواد حیدری، مدیرعامل مجمع شاعران اهل‌بیت (ع) اخیراً نسبت به برخی از چالش‌های پیش‌روی این مجمع از جمله عدم حمایت‌های مالی برای گسترش فعالیت‌ها در حوزه شعر آیینی گلایه‌هایی را مطرح کرده است. او در بخشی از این گفت‌وگو  عنوان کرده اگر 10 سال بودجه کامل به مجمع شاعران داده شود، حتماً 80 درصد آسیب‌های که در بحث شعر آئینی وجود دارد برطرف خواهد شد.

جواد حیدری همچنین اظهار کرد: ما هرساله در حوزه آموزش نیاز به 10 میلیارد تومان هزینه‌ داریم که نسبت به هزینه‌هایی که در کشور انجام می‌شود واقعاً مبلغ زیادی نیست.

این شاعر آیینی کشورمان، برگزاری جلسات نقد کتاب شعر آئینی را ضروری دانست اما فقدان بودجه لازم برای این نوع برنامه‌ها را یکی از چالش‌های این مجمع عنوان کرد و گفت: متأسفانه چند سالی است که ما شاهد چاپ چندین کتاب مستقل شعر آئینی در یک سال نبودیم این در حالی است که اگر قرار باشد شاعران حالشان خوب شود حتماً باید کارهایشان دیده و کتاب‌هایشان چاپ شود.

مدیرعامل مجمع شاعران اهل‌بیت وضعیت شعر ولایی و عاشورایی در کشور را رو به رشد دانست و افزود: مقام معظم رهبری در جمع شعرای آئینی، آینده وضعیت شعر ولایی را بسیار روشن اعلام کردند و خوشبختانه شاهد اشعار خوبی به لحاظ کمی و کیفی در این زمینه هستیم اما در کنار این آثار خوب؛ اشعار ضعیف‌تر که اتفاقاً رسانه قوی‌تری هم در اختیار دارند نیز بازارشان گرم است یعنی آن شاعری که قصیده عالی سروده است هیچ‌وقت اشعارش رسانه‌ای نمی‌شود اما آن‌کسی که یک نوحه سروده که دارای آهنگ عامه‌پسندی است و به لحاظ محتوایی هم از کیفیت پایینی برخوردار است بیشتر دیده می‌شود.

جواد حیدری بابیان اینکه مقام معظم رهبری در حوزه شعر، سخنان زیاد و مفیدی را بیان کردند گفت: به قول بزرگان؛ شعر باید «خواص‌پسندِ عوام فهم» باشد تا هم به لحاظ کیفیت موردتوجه خواص قرار بگیرد و هم به لحاظ فراگیری، موردنظر عامه باشد.

مدیرعامل مجمع شاعران اهل‌بیت با تأکید بر اینکه باید شعرای اهل‌بیت، صد‌در صد نقدپذیر باشند تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مورد نقد اشعار این شاعران معتقدند باید این اشعار منصفانه و با دقت و بدون تعارف نقد شود این در حالی است که اگر شاعری نقدپذیر باشد باید بداند که این نقد می‌تواند در راستای تقویت او باشد. بهترین اشعاری که هم‌اکنون در کشور وجود دارند متعلق به کسانی است که نقد‌پذیرند. این افراد آن‌قدر به‌نقد معتقدند که حتی برخی از این شعرا بعد از اینکه نظر اساتید را نسبت به اشعار خود می شنوند یا دست به اصلاح آن می زنند یا آنان را کنار می‌گذارند.

وی در مورد دیوان استاد مؤید که چند ماه قبل در حرم مطهر امام رضا (ع) رونمایی شد، گفت: تیم تخصصی چند نفره در چند بخش به مدت 5 سال به جمع‌آوری آثار استاد مؤید اقدام کردند و توانستد نزدیک به دو هزار صفحه از اشعار استاد را جمع‌آوری کنند. بحث تحقیق و گردآوری این اشعار را مجمع شاعران انجام داد و بنیاد دعبل هم در چاپ این دیوان مشارکت کرد و این همکاری موجب شد که هم‌اکنون این دیوان با ارزش در دسترس علاقه‌مندان باشد.

جواد حیدری از شناسایی نزدیک به 8 هزار شاعر در کل کشور توسط مجمع شاعران اهل‌بیت خبرداد و گفت: تاکنون توانستیم 100 انجمن شعر ولایی را در سراسر کشور شناسایی کنیم که حتی برخی از این انجمن‌ها با وجود اینکه در دورترین نقاط کشور قرار دارند اما از قوت و کیفیت خوبی برخوردارند.

وی بابیان اینکه حمایت از مجمع شاعران آن‌قدر کم است که فقط می‌شود با پول آن در مجمع را باز نگه داشت! اظهار داشت: البته سازمان تبلیغات اسلامی تاکنون حمایت‌ها و کمک‌های خوبی را داشته است اما خودِ سازمان تبلیغات هم به لحاظ بودجه‌ای دچار مشکل است و بیشتر از این هم توقع نیست. امیدواریم که دولت جدید به این امر یک نگاه جدی‌تری داشته باشد چراکه هیچ رسانه‌ای رساتر و قوی‌تر برای شیعه همچون شعر هیئتی و ولایی نیست. شما اگر توجه کنید همه قوت مراسم روز عاشورا، به خاطر اشعار و نوحه‌های آن است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon