زنگ خطر در دشت‌های استان خراسان جنوبی به صدا درآمد

زنگ خطر در دشت‌های استان خراسان جنوبی به صدا درآمد

گروه استان‌ها_ درحالی در خراسان جنوبی دو هزار و ۲۱ حلقه چاه کشاورزی داریم که ۱۹۰۰ حلقه چاه کنتور هوشمند دارند اما متاسفانه هم اکنون ۹۰ درصد دش‌های خراسان جنوبی ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، سیدسعید پورجعفر صبح امروز در دومین جلسه کارگروه پیشگیری از حفر چاه‌های غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها و حاشیه سدها، با بیان اینکه اولویت شرکت آب منطقه‌ای جلوگیری از صدور مجوز برای حفر چاه های غیرمجاز است اظهار داشت: در استان دو هزار و 21 حلقه چاه کشاورزی داریم که 1900 حلقه چاه کنتور هوشمند دارد.

 وی با بیان اینکه 120 چاه کنتور هوشمند ندارد گفت: در برنامه داریم تا پایان سال جاری تمام چاه های استان را به کنتور هوشمند مجهز کنیم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون 170 حلقه چاه استان به کنتور هوشمند متصل شدند که برای صددرصد چاه‌های کشاورزی که پتانسیل آبی دارد کنتور هوشمند نصب شده است و همچنین در خراسان جنوبی 385 چاه در بخش صنعت و خدمات داریم که 221 چاه کنتور هوشمند دارد.

وی با تاکید بر اینکه در بحث رودخانه‌ها در دو سال گذشته جزو استان‌هایی بودیم که اعتبار کشوری دریافت کردیم ادامه داد: امسال 1500 کیلومتر مطالعات در حریم بستر داریم که تا سال آینده نهایی خواهد شد.

پورجعفر تاکید کرد: 80 تا 85 درصد پساب باید در دشت تغذیه شود و هم اکنون 90 درصد دشتهای خراسان جنوبی ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

وی  از عدم همکاری برخی ادارات و سازمانها برای نصب کنتور هوشمند خبر داد و خواستار توجه به این مسئله شد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه موضوع کم آبی و کاهش بارندگی سالهای اخیر در خراسان جنوبی که جزو استان‌های کم بارش است اظهار داشت: کاهش بارندگی‌ها قصه پرغصه است که در کنار آن نحوه ورود غیرمجاز به استفاده از منابع آبی و آبهای زیرزمینی است که متاسفانه شاهد هستییم و بر همین اساس این کارگروه برای پای کار آوردن دستگاه‌های مسئول و جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز است.

وی با اشاره به هوشمندسازی چاه‌های صنعتی و کشاورزی، گفت: در این زمنیه اسامی دستگاه‌هایی که برای هوشمندسازی چاه‌ها همکاری نکردند به حوزه دادگستری برای پیگیری اعلام شده است.

وحدانی نیا با تأکید بر ضرورت اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب ادامه داد: باید عموم مردم به خصوص روستاییان دخل و تصرفی در حوزه حریم رودخانه‌ها و بستر آن نداشته باشند و دهیاران باید هرگونه حفر چاه غیر مجاز، تصرف در حریم وبستر رودخانه‌ها را گزارش دهند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی افزود: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه (سجام) گزارش تخلفات و جرایم حوزه آب را در این سامانه به نشانی Sajam.scpd.ir ثبت کنند و تمامی گزارشات به صورت محرمانه پیگیری می‌شود.

وحدانی نیا با بیان اینکه لزوم مدیریت پساب تصفیه خانه بیرجند، تصریح کرد: باید این مهم برای مصارف صنعتی و کشاورزی غیرخوراکی مدیریت شود و آن میزانی که قرار است از خروجی پساب جذب حفره های زیرزمینی شود باید مدیریت شود تا از دسترس مردم و دام و طیور خارج باشد.

11هزار 500 هکتار آبیاری تحت فشار در دست اجرا 

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در خراسان جنوبی 11 هزار و 500 هکتار آبیاری تحت فشار در دست اجرا داریم که در کشور در این خصوص رتبه دوم را به خود اختصاص دادیم.

وی گفت:3500 هکتار پروژه آبیاری تحت فشار انجام شده،  در مجموع 15 هزار هکتار پروژه آبیاری تحت فشار است.

انتهای پیام/254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon