کنترل و نظارت بازارها در استان کردستان تشدید می‌شود

کنترل و نظارت بازارها در استان کردستان تشدید می‌شود

گروه استان‌ها - به منظور مقابله با سودجویی و مدیریت بازار در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کردستان موضوع نظارت و کنترل هدفمند بازار مطرح و مورد تاکید همه اعضا قرار گرفت.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم  از  سنندج ، بیستمین جلسه تنظیم بازار استان کردستان در حالی با حضور استاندار و مسئولان استانی در استانداری کردستان برگزار شد، که دولتمردان از کنترل بازار و افزایش نظارت‌ها خبر دادند.

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان در جلسه ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه باید در جلسات آینده این ستاد، جدول مقایسه‌ای میانگین قیمت اجناس در کشور و استان در اول جلسه ارائه شود، اظهار داشت: اگر افزایش قیمتی وجود دارد ریشه‌یابی و آسیب‌شناسی شود.

وی گفت: برای تنظیم بازار شب عید و تامین میوه شب عید باید آسیب‌شناسی از سال‌های گذشته انجام و از نظر کیفیت، فرایند تامین و توزیع مورد بررسی قرار بگیرد و ایرادهای آن را هر چه سریع‌تر برطرف و مسیر بهتری را تعیین کنیم.

استاندار کردستان با ذکر اینکه مقاومت‌هایی در بحث ثبت سامانه هوشمند اصناف و مشکلاتی در این راستا وجود دارد، گفت: باید از یک جایی استارت کار زده و دست دلالان و واسطه‌گران قطع شود.

زارعی کوشا با عنوان اینکه قابل قبول نیست که گوشت در کردستان بالاترین قیمت را داشته باشد، بیان کرد: صحت علنی برای ما مهم است، ابهامی برای مردم نداشته باشد، مجموعه اصناف و اتحادیه‌ها هر گونه نظر و دیدگاهی دارند با دعوت آنها به یک نتیجه قابل قبول و راهی برای این مشکلات پیدا کنید.

تک‌بعدی برنامه‌ریزی نمی‌کنیم

محمد دره‌وزمی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز با بیان اینکه هدف ما فقط یک نقطه یا تک بعدی نیست، اظهار کرد: اصناف نیز جزو شهروندان جامعه و همین مردم هستند و برای رسیدن به یک هدف خاص نباید به آنها لطمه‌ای وارد شود، 85 هزار واحد صنفی وجود دارد که توجه به آنها بسیار مهم است.

وی با ذکر اینکه 188 واحد صنفی برای توزیع کالاهای اساس انتخاب شده است، بیان کرد: جمع کردن آنها به بهانه توزیع کالاها به یک شرکت خاص، عارضه بزرگی به اصناف است در حالی‌که همیشه حمایت و همکاری با دولت است و کوتاه کردن دست اصناف در این راستا ظلم است.

سامانه جامع برای 70 درصد اصناف ناشناخته است
بیژن کاظمی، نایب رئیس اتاق اصناف کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه حدود 70 درصداصناف استان بی‌سواد و اطلاعاتی از ثبت سامانه جامع ندارند که باید آموزش ببینند، بیان کرد: کیفیت میوه شب عید سال گذشته مورد رضایت مردم نبود هر سه پرتقال یک کیلو و اکثراً خراب بود اگر نیت کمک به تنظیم بازار است باید از بازاریان با تجربه استفاده شود.

وی با ذکر اینکه سنندج گران‌ترین شهر توزیع قیمت گوشت در غرب کشور است، افزود: استان کردستان علی‌رغم اینکه خود قطب و تولیدکننده بالای سطح گوشت در کشور است، اما سنندج بالاترین قیمت در گوشت را دارد!

کاظمی بیان کرد: کردستان به عنوان یکی از استان‌های مرزی، بیشترین دام گرفته شده در مرز را دارد که باید به خود استان برگشت می‌خورد اما چرا به این استان داده نمی‌شود که کمکی به بازار کردستان شود.

نایب رئیس اتاق اصناف کردستان با عنوان اینکه ارائه کالاهای توزیع شده فقط به یک شرکت خاص تضعیف در حق اصناف است، گفت: برخی نمایندگی‌های شرکت‌های بزرگ که چند نمایندگی در هر استانی دارد، کم کم در سطح بازار انحصاری و اصناف دیگر را متضرر می‌کنند و کسی نظارتی بر قیمت، فروش عرضه محصولات آنها ندارد.

مشکلات توزیع کالا با سیستم هوشمند برطرف می‌شود
فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در توزیع کالاهای اساسی نیاز به یک سیستم هوشمند است که بتوان صفر تا 100 کالاهای مشخص شود، گفت: میوه‌های شب عید و محصولات دیگر در این راستا به بهترین نحو توزیع می‌شود.

وی در پاسخ به نائب رئیس اتاق اصناف که شرکت‌های توزیع‌کننده دام به اصناف لطمه‌ای وارد نمی کند، بیان کرد: کارها را به فرد واگذار نخواهیم کرد بلکه به اتحادیه‌ها خواهیم داد آمادگی لازم با همکاری اتحادیه‌های گوشت و دام خواهیم داشت.

سید نجیم حسینی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: اراده و عزم دولت آقای رئیسی مقابله با جنگ نابرابر اقتصادی که استکبار ظالم در مقابله با ملت مظلوم ایران بوده، است.

وی گفت: دولت دست دلالان و فرصت‌طلبان که قصد اخلال در بازرهای اساسی دارند قطعه و برخوردهای جدی داشته و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده از مصرف کننده و تولید کننده حمایت‌هایی صورت بگیرد.

حسینی خاطرنشان کرد: طی ابلاغیه بخشنامه مصوب معاون اقتصادی ریاست جمهوری مسئولیت بر بازار های کالاهای اساسی به صورت کامل به جهاد کشاورزی واگذار و وزارت صمت نیز مکلف است در این راستا کلیه پرنسل و امکانات به اعتبارات این حوزه در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد.

وی اظهار کرد: اتاق اصناف بازرسی‌های خود را برمبنای عمکرد وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تعیین کالاها و خدمات به صورت مشخص ذکر شده، عملی خواهد کرد؛ طبق مصوبه اخیر در راستای ماده 52 قانون نظام صنفی، نیروهای بسیجی در اختیار وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی برای بازررسی از سطح بازار قرار خواهند گرفت اما از 16آذر تاکنون کارت شناسایی به عنوان ظابط سازمان تعزیرات حکومتی از ناحیه کمیسیون نظارت استان انجام نشده است.

حسینی بیان کرد: سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و تولید‌کننده برای نیروهای بسیجی کلاس‌های آموزشی برگزار و به نسبت تعداد واحدهای صنفی در هر شهرستان، در اختیار سازمان صمت و جهاد کشاورزی قرار بگیرد، اعتبار این طرح سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه کشور برعهده گرفته است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان با بیان اینکه طرح کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار کشوری در سطح ملی با دستگاه‌های مربوطه تشکیل شده که در استان ها به ریاست استاندار و جانشین معاون اقتصادی، تعزیرات حکومتی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت و بسیج اصناف و اتاق اصناف تشکیل و اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام/484/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon