آقایان مسؤل! جلوی "منبع عظیم تولید آلودگی هوای تهران" را بگیرید!

آقایان مسؤل! جلوی "منبع عظیم تولید آلودگی هوای تهران" را بگیرید!

با وجود اینکه موتورسیکلت‌ها بیش از ۴ برابر خودروها، آلایندگی تولید می‌کنند اما متاسفانه الزامی برای نصب کاتالیست بر روی آن‌ها وجود ندارد و این موتورسیکلت‌ها که بیش از ۹۰ درصد آن‌ها کاربراتوری هستند همچنان به آلوده کردن هوای کلان‌شهرها مشغولند!

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از ایراداتی که به قانون هوای پاک وارد است, عدم الزام شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده موتورسیکلت برای نصب قطعه "کاتالیست" است که در صورت اجرا می‌تواند تا 90 درصد آلایندگی موتورسیکلت‌ها را کاهش دهد!

با وجود اینکه موتورسیکلت‌ها بیش از 4 برابر خودروها، آلایندگی تولید می‌کنند اما متاسفانه در حال حاضر الزامی برای نصب کاتالیست بر روی آن‌ها وجود ندارد و این موتورسیکلت‌ها که بیش از 90 درصد آن‌ها کاربراتوری هستند همچنان به آلوده کردن هوای کلان‌شهرها مشغولند!

برای پیگیری این مسئله و روشن شدن چرایی عدم الزام موتورسیکلت‌ها به نصب کاتالیست‌، گفت‌وگویی با "داریوش گل‌علیزاده" معاون هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم؛ وی در پاسخ به این مسئله به تسنیم گفت: از سال آینده تردد موتورسیکلت‌های کاربراتوری که بیشترین حجم آلودگی موتورسیکلت‌ها را تولید می‌کنند، در کلان‌شهرها ممنوع خواهد شد و موتورسیکلت‌های انژکتوری و برقی نیز نیازی به نصب کاتالیست نخواهند داشت!

وی بدون اشاره به اینکه چرا موتورسیکلت‌های انژکتوری نیازی به نصب کاتالیست ندارند در حالیکه خودروهای انژکتوری با سطح آلایندگی کمتر از موتورسیکلت‌ها ملزم به نصب کاتالیست هستند، تصریح کرد: 86 درصد از موتورسیکلت‌های ما فرسوده‌اند که با جمع‌آوری آن‌ها از سطح کلان‌شهرها در سال آینده, مشکل حجم آلاینده تولیدی از طریق موتورسیکلت‌ها حل خواهد شد.

معاون هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره چرایی پایین بودن سطح استانداردهای مراکز معاینه فنی که منجر شده که حتی خودروهایی با سطح آلایندگی بالا نیز موفق به اخذ گواهی معاینه فنی شوند، گفت: حد مجاز تولید آلاینده خودروها معاینه فنی خودروها، توسط سازمان محیط زیست تعیین شده است و دلیل پایین بودن استانداردها این است که خودروهای داخلی که عموماً کیفیت ساخت پایینی دارند، بتوانند مجوز تردد را از معاینه فنی دریافت کنند!

وی ادامه داد: البته ارتقاء سطح این استانداردها در برنامه‌های سازمان محیط زیست قرار دارد که این برنامه باید به تدریج انجام شود چرا که مقابله با آلودگی هوا یک برنامه بلندمدت است! در حال حاضر فقط وسایل نقلیه‌ای که  استانداردهای یورو 5 را دارند، پلاک می‌شوند اما مشکلی که وجود دارد عدم تداوم این استانداردها است.

گل‌علیزاده درباره عدم تداوم استانداردها توضیح داد: خودرو صفر شرایط مطلوب را دارد اما به دلیل کیفیت ساخت پایین, خیلی زود شرایط ایده‌آل را از دست می‌دهد و چون گارانتی چهار ساله دارد در طی این چهار سال نمی‌توان آلاینده بودن آن را اثبات کرد!

معاون هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره تحمیل هزینه 30 میلیارد دلاری آلودگی هوا در کشور در سال گذشته تصریح کرد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، این هزینه از طریق مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا, هزینه‌های درمانی و آسایش از دست رفته شهروندان حاصل شده است و اگر موارد دیگری مانند ضرر مالی تعطیلی کشور در روزهای آلودگی هوا, اختلال نظام آموزشی, لغو پروازها و ..., را محاسبه کنیم برآورد خسارات بیشتر از این رقم خواهد شد.

وی درباره نصب فیلتر دوده در خودروهای دیزلی گفت: خودروهای دیزلی شامل اتوبوس و کامیون در تهران 32.8 درصد آلودگی ناشی از ذرات معلق را تولید می‌کنند که اگر این خودروها ملزوم به نصب فیلتر دوده شوند حجم زیادی از آلودگی هوای ناشی از وسایل نقلیه متحرک کاهش پیدا می‌کند.

گل‌علیزاده با اشاره به لزوم تخصیص بودجه مورد نیاز برای مقابله با کاهش آلودگی هوا خاطرنشان کرد: بسته اقدامات جامع کاهش آلودگی هوا توسط سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور تهیه شده و در اختیار معاون اول رئیس جمهور قرار گرفته است؛ اجرایی شدن این اقدامات نیاز به بودجه 75 هزار میلیاردی دارد که در صورت تخصیص این بودجه, معضل آلودگی هوا در کشور تا حد زیادی حل خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon