نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان: مسئولان برای ریشه‌کنی بی‌سوادی تلاش کنند

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان: مسئولان برای ریشه‌کنی بی‌سوادی تلاش کنند

گروه استان‌ها - نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان بر تسریع در ریشه‌کنی بی‌سوادی در استان تأکید کرد و گفت: مسئولان متولی برای باسواد کردن افراد بی‌سواد بیش از پیش تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، مدیرکل آموزش و پرورش و جمعی از معاونان و کارکنان نهضت سواد آموزی و گزینش استان ظهر امروز به مناسبت گرامیداشت هفته نهضت سوادآموزی با نماینده ولی‌فقیه در کردستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در این دیدار با بیان اینکه گزینش و نهضت سوادآموزی از دستاوردها، نهادها و رویش‌های انقلاب اسلامی بوده و رسالتش را در حد قابل قبول و آنچه که جامعه می‌پذیرد، انجام داده است اظهار داشت: ممکن است در طول انجام کار سخت‌گیری‌هایی انجام شده باشد اما در اصل به خاطر پیشبرد اهداف و انتخاب شایسته است.

وی گفت: از مسئولان متولی این حوزه انتظار می‌رود به جای برخورد گزینشی؛ صلاحیت فردی، مسائل علمی، توانایی و تخصص فرد را در نظر بگیرند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در حوزه نهضت سوادآموزی، بر تسریع در ریشه‌کنی بی‌سوادی در استان تأکید کرد و افزود: امیدواریم با وجود همه سختی‌ها، مسئولان متولی برای گسترش فرهنگ سوادآموزی و باسواد کردن افراد بی‌سواد بیش از پیش تلاش کنند.

وی جمعیت کنونی استان کردستان را یک میلیون و 685 هزار نفر خواند و تصریح کرد: از رسانه‌ها انتظار می‌رود در کنار انعکاس آمار بی‌سوادان، آمار با سوادی و اقدامات انجام شده در راستای سواد آموزی در کردستان را نیز به اطلاع عموم مردم برسانند.

پورذهبی معلم بودن را افتخار بزرگی دانست و با بازگویی حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) به نقش و جایگاه والای معلمان پرداخت و یادآور شد: رسول اکرم(ص) فرموده: «کُنْ عَالِماً أَوْ مُتَعَلِّماً أَوْ مُسْتَمِعاً أَوْ مُحِبّاً لَهُمْ وَ لاَ تَکُنِ اَلْخَامِسَ؛ حضرت فرمود یا عالم باش یا شاگرد یا شنونده‌ علم یا دوست اینان و مباش پنجمین که نابود می‌شوى»، هر کس در راه علم و سوادآموزی گام بردارد و کشته شود، شهید محسوب می‌شود.

بهرمندی 45 هزار بی‌سواد در استان کردستان از آموزش‌های سوادآموزی 

رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این نشست با اذعان به اینکه کردستان از لحاظ سطح باسوادی جزو 10 استان آخر کشور است اظهار داشت: براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95، حدود 265 هزار نفر کردستانی از جمعیت استان، بی‌سواد بودند که در طول این چند سال اخیر این آمار به 220 هزار کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه تعداد افراد بی‌سواد در روستا به نسبت جمعیت 1.5 برابر جمعیت شهری است، به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای ریشه‌کنی بی‌سوادی در استان اشاره کرد و افزود: تا 4 سال آینده کردستان از لحاظ باسوادی به میانگین کشوری رسیده و تا 10 سال آینده نیز جزو 10 استان‌های برتر کشور خواهد شد.

قربانی با اشاره به اینکه کردستان از لحاظ با سوادی در رده سنی 10 تا 30 سال در رتبه ششم کشور است خاطرنشان کرد: در رده سنی 30 تا 40 سال در حد میانگین بوده اما 40 تا 50 سال از میانگین کشوری پایین‌تر و آمار بی‌سوادی در سنین 50 سال به بالا بسیار بالا است.

وی انسداد مبادی بی‌سوادی را در گرو ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس خواند و اعلام کرد: کردستان در این حوزه رتبه نخست کشور را دارد، به طوری‌که در مقطع ابتدایی باید 163 هزار نفر دانش‌آموز در مدرسه داشته باشیم که از این تعداد 480 نفر از آنان به دلیل ضعف هوشی، مشکل جسمی و بی‌سرپرستی و ازدواج‌های زودهنگام و کودکا کار در مدرسه حضور نمی‌یابند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با ذکر اینکه براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جامعه هدف ما و مخاطب اصلی در نهضت سوادآموزی، گروه سنی 10 تا 49 سال؛ 40 هزار نفر از جمعیت استان است خاطرنشان کرد: خوشبختانه آمار افراد بی‌سواد در رده سنی 10 تا 30 سال در استان نسبت به 25 استان دیگر کشور پایین‌تر بوده و از سال 95 تاکنون همه قراردادهای متعقد شده با وزارت آموزش و پرورش مبنی بر باسواد کردن افراد به صورت 100 درصد اجرا شده است.

قربانی از راه‌اندازی 25 مرکز یادگیری محلی، برگزاری دوره‌های آموزشی و توانمندسازی افراد بی‌سواد با کمک بخش دولتی و خصوصی در سطح استان خبر داد و یادآور شد: کردستان به عنوان یک استان پیشتاز در عرصه سوادآموزی در کشور اعلام شده و امیدواریم تا سال‌های آینده بتوانیم آمار بی‌سوادی را ریشه‌کن کنیم.

جشن ریشه‌کنی بی‌سوادی در استان‌ کردستان برگزار می‌شود

رمضان یوسفی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه افراد بی‌سواد در سنی 10 تا 49 سال نیاز به آموزش دارند اظهار داشت: در سرشماری سال 55 از جمعیت 782 هزار و 317 نفری 6 سال به بالاتر استان 431 هزار و 826 نفر بی‌سواد بوده‌اند یعنی کمتر از 30 درصد جامعه باسواد بودند اما هم‌اکنون به برکت انقلاب اسلامی این آمار به 85 درصد رسیده است.

وی افزود: براساس سرشماری سال 55، نرخ باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال در استان 28 درصد بوده که امروزه به 95.22 درصد رسیده که این آمار بیانگر رشد 60 درصدی در عرصه سواد آموزی در کردستان است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان از توانمندسازی 68 نفر افراد بی‌سواد و رسیدن به درآمدزایی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: بالاترین درصد باسوادی در گروه سنی 6 سال به بالاتر با 88 درصد با سوادی مربوط به شهرستان سنندج بوده و بیشترین تعداد افراد بی‌سواد در کردستان هم مربوط به خود سنندج است.

وی به تشریح آخرین وضعیت سوادآموزی در استان پرداخت و اعلام کرد: براساس سرشماری سال 95 بالاترین درصد با سوادی در گروه هدف؛ سنی 10 تا 49 سال در کردستان با 97.30 درصد به مردان و زنان شهر سنندج اختصاص یافته و پایین‌تر آن مربوط به زنان دیواندره با 80 درصد و مردان سروآباد با 93 درصد است.

یوسفی بیان کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بتوانیم تا سال 1404 جشن بی‌سوادی در گروه هدف 10 تا 49 سال در کشور و استان کردستان بگیریم.

انتهای پیام/486/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon