لاوروف: دورنمایی برای حل مناقشه داخلی در اوکراین دیده نمی‌شود

لاوروف: دورنمایی برای حل مناقشه داخلی در اوکراین دیده نمی‌شود

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه مقامات کی‌یف هیچ اقدامی برای حل و فصل مناقشه دونباس انجام نمی‌دهند، گفت: آمریکا و ناتو اوکراین را به عرصه‌ای نظامی علیه روسیه تبدیل کرده‌اندو این وضعیت دورنمای خوش بینانه‌ای را نشان نمی‌دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه امروز (جمعه) در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «تاس» ابراز عقیده کرد که جنگ داخلی در اوکراین که بیش از 8 سال است بطول انجامیده، به این زودی‌ها به پایان نخواهد رسید، برای اینکه مقامات کی‌یف قصد ندارد هیچ اقدام مشخصی در جهت حل و فصل مناقشه نظامی در دونباس بر اساس "بسته اقدامات مینسک" بردارد.  

به گفته وی، در منطقه دونباس در شرق اوکراین صدها هزار شهروند روسی زندگی می‌کنند و به همین دلیل طرف روسی تمامی اقدامات لازم برای دفاع از آنها و حل و فصل مناقشه از راه‌های دیپلماتیک را انجام می‌دهد.

لاوروف یادآور شد که در چنین شرایطی، طرف روسی با تأسف شاهد است که بلندپروازی‌های نظامی دولتمردان اوکراینی توسط آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو برآورده میشود و آنها دائماً در حال تأمین تجهیزات ارتش و اعزام متخصصان نظامی به این کشور هستند. وی ادامه داد: «در عین حال ناتو در حال تبدیل کردن اوکراین به یک عرصه نظامی علیه روسیه است. کشورهای عضو ناتو در حال ساخت پایگاه‌ها و زیرساختارهای نظامی و برگزاری مانورهای نظامی-آموزشی مختلف در این کشور هستند و همه این اقدامات آشکارا جهت گیری ضدروسی دارند و باید پذیرفت که این وضعیت هیچ دورنمای خوش بینانه‌ای را نشان نمی‌دهد.»

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که پیشنهادات مسکو در زمینه تضمین‌های امنیتی در جهت شکل گیری یک سیستم جدید توافقات حقوقی، بر اساس اصل خودداری از تلاش‌ها در جهت دستیابی به برتری نظامی است. به گفته وی، اسناد تهیه شده در روسیه دارای عناصر زیادی است که می‌تواند پایه و اساس خوبی برای دستیابی به توافق در زمینه کنترل تسلیحات قرار بگیرد.

وی همچنین گفت که برنامه اقدامات مشترک سیاسی و نظامی مورد توافق بین دولت روسیه و بلاروس در چارچوب کشور متحد، اقدامی ضروری به منظور مقابله موثر با تهدیدات امنیتی است که در رابطه با نزدیک شدن زیرساختارهای نظامی ناتو به مرزهای ملی این دو کشور بوجود آمده است. به گفته لاوروف، این سند هماهنگی کامل اقدامات مسکو و مینسک در عرصه‌های مختلف بین المللی و در ارتباط با سایر کشورها را در نظر گرفته است.

مسکو بر اساس اقدامات طالبان در خصوص به رسمیت شناختن آنها تصمیم می‌گیرد

سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری در این باره که آیا روسیه حاضر است نخستین کشوری باشد که دولت طالبان در افغانستان را به رسمیت بشناسد، یادآور شد: «مقامات مسکو از برقراری تماس‌های کاری با نمایندگان جنبش طالبان که قدرت در افغانستان را در دست گرفته‌اند، حمایت می‌کنند.» 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تأکید کرد: «ولی به رسمیت شناختن رسمی دولت جنبش طالبان بستگی به آن خواهد داشت که آنها تا چه اندازه وعده‌های خود، از جمله در زمینه تشکیل دولتی فراگیر و مقابله موثر با قاچاق مواد مخدر و تهدیدات تروریستی در خاک افغانستان را عمل کنند. ضمن اینکه، در زمینه به رسمیت شناختن دولت طالبان، ما در هماهنگی با سایر اعضای جامعه جهانی عمل کرده و به تدریج به سمت حذف کردن جنبش طالبان از فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل حرکت خواهیم کرد.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon