گزارش معلمان از افت سطح سواد دانشآموزان با ادامه آموزش مجازی
ادامه آموزش مجازی باعث به صدا درآمدن زنگ خطر سقوط سطح سواد نسل آینده شده است و به گفته معاون وزارت آموزش و پرورش، در دوره ابتدایی در دروس مهمی مانند فارسی و مهارت خواندن و نوشتن افت تحصیلی مشاهده میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نگرانی جدی از افت تحصیلی دانشآموزان و از سوی دیگر ترک تحصیلهای گسترده در دوران آموزش مجازی، دو چالش اصلی نظام آموزشی کشور پس از بازگشایی حضوری مدارس خواهد بود.
پیش از این، هشدارهای بسیاری درباره تعطیلی مدارس و تبعات مجازی شدن آموزشها در حاشیه شهرها و مناطق محروم داده شد. دانشآموزان حاشیه شهرها با دور شدن از مدرسه، فرصت مناسبی را برای کار کردن به دست میآورند و مشخص نیست پس از بازگشایی مدارس چه تعداد از آنها حاضرند پشت نیمکتهای مدرسه بازگردند.
علیرضا کاظمی سرپرست وقت وزارت آموزش و پرورش نیز از ترک تحصیل 970 هزار دانشآموز خبر داد که بر این اساس حدود 210 هزار دانشآموز دوره ابتدایی و حدود 760 هزار دانشآموز دوره متوسطه، ترک تحصیل کردهاند.
افت تحصیلی دانشآموزان معضل مهم دیگری است که با طولانی شدن آموزشهای مجازی، زنگ خطر سقوط سطح سواد نسل آینده را به صدا درآورده است.
در پیمایشی که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال 2020 انجام داد، مشخص شد در آزمون پیزا که کیفیت نظام ملی آموزش را میسنجد و80 کشور عضو آن هستند، آنهایی که بیشترین میزان تعطیلی را داشتند کمترین نمره و کشورهایی که کمترین میزان تعطیلی را داشتند بالاترین عملکرد و نمره را داشتند، بنابراین هرچقدر میزان تعطیلی بیشتر شود باید انتظار عملکرد تحصیلی بدتر را داشت.
افت تحصیلی در فارسی و مهارت خواندن و نوشتن
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نیز درباره تهدید سطح سواد نسل آینده گفته است: نتایج ارزشیابی دانشآموزان دوره ابتدایی را با نتایج دو سال گذشته که آموزش مجازی وجود نداشت، بررسی کردیم و مشخص شد دانشآموزان دوره ابتدایی در دروس مهمی مانند فارسی و مهارت خواندن و نوشتن افت تحصیلی داشتند.
به گفته او، در فارسی پایه اول و دوم دبستان، درصد دانشآموزانی که نتیجه خیلی خوب را کسب کردهاند، 10 درصد کاهش یافته و درصد دانشآموزانی که نیاز به تلاش بیشتر در ارزشیابی آنها ثبت شده افزایش یافته است. نتیجه نیازمند به تلاش بیشتر بیانگر یادگیری ضعیف و نتیجه خیلی خوب بیانگر یادگیری کامل است. همچنین بعد از بازگشایی حضوری مدارس گزارشهای متعددی از معلمان دریافت کردیم مبنی بر اینکه دانشآموزان بهویژه در پایههای دوم و سوم دبستان در مهارتهای سواد پایه بهویژه نوشتن ضعف دارند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: دانشآموز دوره ابتدایی حتماً باید به صورت رودررو با معلم ارتباط برقرار کند بهخصوص دانشآموزان کلاس اول دبستان که هیچ شناختی از معلم ندارند و انتظار یادگیری مهارتهای سواد پایه از طریق موبایل واقعبینانه نیست.
به گفته او، برای جبران افت تحصیلی دانشآموزان، مرحله نخست طرح جبران و تثبیت یادگیری تابستان امسال اجرا شد و تمام دانشآموزانی که در دوره اول ابتدایی در درس فارسی و ریاضی و در دوره دوم در دروس علوم، فارسی و ریاضی نتیجه قابل قبول و نیازمند تلاش بیشتر کسب کرده بودند در سراسر کشور شناسایی و 14 جلسه آموزشی برای آنها برگزار شد.
انتهای پیام/