تخلفات شکار را به سامانه ۱۵۴۰ گزارش دهید

تخلفات شکار را به سامانه 1540 گزارش دهید

رئیس مرکز سایبری یگان محیط زیست گفت: در ۲ سال گذشته هیچ گونه مجوز شکاری در هیچ منطقه‌ای از کشور صادر نشده است و در صورت مشاهده شکارچیان در هر منطقه‌ای, با سامانه ۱۵۴۰ تماس بگیرید.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم, علیرضا ساجدین با حضور در برنامه تلویزیونی "مثبت سلامت" شبکه سلامت, با تاکید بر اینکه در 2 سال گذشته هیچ‌گونه مجوز شکاری در هیچ منطقه‌ای از کشور توسط سازمان محیط زیست صادر نشده است, گفت: شهروندان در صورت مشاهده شکارچیان در هر منطقه‌ای از کشور به هیچ وجه شخصا وارد عمل نشوند و سریعا با سامانه 1540 تماس بگیرید و یا به نزدیک‌ترین اداره کل محیط زیست و پاسگاه‌های محیط‌بانی مراجعه کنند.

وی با اشاره به اینکه سامانه 1540 راه ارتباطی مردم برای هر گونه تخلف محیط‌زیستی از جمله آلودگی, شکار, قاچاق حیات وحش و ..., است, بیان کرد: علاوه بر سامانه 1540 که به صورت شبانه‌روزی در اختیار شهروندان است, شهروندان می‌توانند با شماره تلفن‌های 42781728_021 و 42781434-021 در ساعات اداری تماس بگیرند و هر گونه تخلف زیست محیطی را گزارش دهند. همچنین برای گزارش اشکالات احتمالی در سامانه 1540 می‌توانند با شماره 42781020-021 تماس برقرار کنند.

رئیس مرکز سایبری یگان محیط زیست درباره سرعت عمل سامانه 1540 توضیح داد: تعداد اپراتورهای دریافت‌کننده گزارشات در این سامانه در هر استان 4 نفر هستند که به محض دریافت گزارشات آن‌ها را بررسی می‌کنند, اگر گزارشات فوریت داشته باشند بلافاصله برای پیگیری آن‌ها اقدام می‌شود و اگر فوریت نداشته باشند, نهایتا تا 10 روز ابعاد مختلف گزارشات توسط سازمان محیط زیست بررسی و برای پیگیری آن‌ها اقدام می‌شود.

ساجدین بر لزوم برخورد با آگهی‌های فروش حیات وحش در فضای مجازی تاکید کرد و ادامه داد: در خصوص افزایش آگهی‌های فروش و قاچاق حیات وحش در فضای مجازی و فضای اینترنت جلساتی را با مدیران این سایت‌ها داشتیم که در نتیجه آن بر اساس بند (م) قانون محتوای مصادیق مجرمانه, نشر هر گونه آگهی خرید و فروش حیات وحش در این سایت‌ها ممنوع شده است و اپراتورهای این سایت‌ها در صورت مشاهده آگهی‌هایی با این مصادیق, علاوه بر حذف آن‌ها, تخلف را به یگان حفاظت محیط زیست گزارش می‌دهند.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه خرید و فروش حیات وحش به هر نحوی جرم محسوب می‌شود, باز نشر کلیپ‌های آزار حیوانات در فضای مجازی نیز جرم است و شهروندان اگر می‌خواهند به این حیوانات کمک کنند باید به جای بازنشر کلیپ‌ها, مشاهدات خود را به سازمان محیط زیست گزارش کنند و در صورت تشخیص کارشناسان سازمان, کلیپ‌های ذکر شده را برای کارشناسان و ماموران سازمان محیط زیست ارسال کنند.

رئیس مرکز سایبری یگان محیط زیست با اشاره به اینکه بهترین راه مقابله با قاچاق حیات وحش تحریم خرید و فروش گونه‌های حیات وحش از طرف شهروندان است, گفت: اگر در گذشته حیوانی خریداری شده است و اکنون شهروندان قصد رهاسازی آن را دارند, این کار حتما باید با هماهنگی سازمان محیط زیست انجام شود و به هیچ وجه خودسر عمل نشود چرا که این کار می‌تواند باعث ورود گونه‌های مهاجم و غیر بومی به محیط زیست کشور شود.

ساجدین در رابطه با دستگیری سالارخان, سردسته یک گروه بزرگ از شکارچیان غیرمجاز که در فضای مجازی نیز فعالیت مجرمانه داشتند, گفت: پس از صرف‌ چندین ماه برای شناسایی, پایش و جمع‌آوری مستندات فرد مذکور دستگیر شده است و پرونده تخلفات وی در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: غذارسانی به حیوانات بی‌سرپرست صحیح نیست؛ طعام دادن این حیوانات کاری فکر شده و کارشناسی شده است و نباید در این مورد احساسی عمل شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon