نگاهی به شکست‌های رسانه‌‌ای عربستان در برابر مقاومت و جنگ یمن

نگاهی به شکست‌های رسانه‌‌ای عربستان در برابر مقاومت و جنگ یمن

رسانه‌های عربستان سودی عملاً همه تحولات و پیروزی گروه‌های مقاومت را معکوس نشان می‌دهند تا حداقل در عرصه رسانه و جنگ روانی اوضاع را به نفع خود جلو ببرند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،پس از شکست ائتلاف متجاوز عربی در جنگ یمن، رسانه‌های برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از فیلم مستندی در مورد تهاجم آمریکا به عراق استفاده کردند تا گروه  انصارالله یمن را به ساخت موشک‌های بالستیک متهم کنند.  این موضوع خشم و تمسخر فعالان شبکه‌های اجتماعی را برانگیخت و موضع رسانه‌های سعودی را در برابر افکار عمومی جهان  خدشه دار کرد.

سایت انجمن بین‌المللی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی به نقل از  «رابرت انلاکش» نویسنده انگلیسی در  این خصوص نوشت که «سازمان‌های رسانه‌ای تحت کنترل ریاض و ابوظبی و شرکت‌های غربی تلاش می‌کنند حامیان «محور مقاومت» را گمراه کنند و آن‌ها را علیه  مقاومت خود قرار دهند. این آخرین تلاش برای حمله به « محور مقاومت» پس از یک کمپین ناموفق طولانی مدت بوده است.

ائتلاف سعودی در ادامه شکست‌های خود در یمن  رسوایی بزرگی را به وجود آورد و در یک رسوایی جدید بخش‌هایی از یک فیلم آمریکایی را به جای موشک‌های انصارالله در الحدیده نشان داد.

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد «ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی در یک رسوایی آشکار و ورشکستگی بزرگ، ادعا کرد که موشک‌هایی را در بندر الحدیده رصد کرده‌اند، در حالی که تصاویر ادعایی از یک فیلم مستند آمریکایی در عراق به سرقت رفته بود.

به نظر می‌رسد مکان دقیق کلیپ مورد بحث بغداد باشد و فیلم در 10 آوریل 2003 گرفته شده است.

با این حال، با بررسی فیلم ادعایی سعودی‌ها معلوم شد که فیلم موشک‌های ادعایی نه متعلق به یمن بلکه برای عراق زمان صدام بوده و سعودی‌ها این فیلم را از فیلم مستند آمریکایی «Severe Clear» تولید سال 2009 بریده‌اند که مربوط به حوادث بعد از اشغال عراق به دست نظامیان آمریکا در سال 2003 است.

این کلیپ 1 ساعته 10 دقیقه‌ای است که برای تماشا در یوتیوب موجود است. در صحنه منتخب، نیروهای آمریکایی از یک «انبار مهمات» عکس گرفتند که سلاح‌های به جا مانده از نیروهای «صدام» دیکتاتور پیشین عراق  را نشان می‌داد.

یحیی سریع اعلام کرد که  همه دغدغه ائتلاف متجاوز  از ابتدا، دروغگویی، جعل واقعیت‌ها و تلاش برای عوام فریبی بوده اما دروغگو آخر رسوا می‌شود».

رابرت انلاکش در ادامه نوشت نیروهای مقاومت، با وجود اطلاعات غلط رسانه‌های غربی و خلیج‌فارس، قوی‌تر از قبل هستند.

این نویسنده انگلیسی بر این باور است که با پیشروی «محور مقاومت» در برابر هژمونی غرب در خاورمیانه در جبهه‌های متعدد، رسانه‌های رژیم‌های مرتجع عربی و غربی تلاش مذبوحانه‌ای برای  ضعیف کردن مقاومت انجام می‌دهند.

 

این نویسنده انگلیسی در ادامه نوشت جنبش انصارالله یمن  به سرعت در حال پیشروی در مأرب است. مقاومت یمن در برابر نیروهای «عبد ربه منصور هادی» مورد حمایت عربستان با وجود حملات هوایی مرگبار ائتلاف سعودی موفق  عمل کردند اما رسانه‌ها و سازمان‌های رسانه‌ای غربی در عربستان سعودی یا امارات  به دنبال منحرف کردن افکار عمومی از دستاوردهای انصارالله هستند.

این نویسنده در ادامه تاکید کرد که رسانه‌های سعودی بدترین دوره خود را تجربه می کنند.

همه می‌دانند که در عربستان نمی‌توان آزادانه صحبت کرد و تمامی رسانه‌ها تحت اوامر رژیم آل سعود هستند. عربستان به دنبال مواضع  ترکیه در قبال محاصره قطر و «قتل خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی  حمله شدید رسانه ای علیه این کشور  انجام داد. این حمله  در زمینه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی با کمک رسانه‌ها  صورت گرفت.

همچنین ریاض از خلال رسانه خود پاکستان و اندونزی را تهدید و آنها را مجبور به خروج از نشست کوالالامپور کرد. رسانه‌های سعودی با انتشار اخبار ساختگی مدعی شکست اجلاس شدند و تهمت‌ها و اخبار کذب زیادی را برای تحریف آن منتشر کردند.

ریاض و ابوظبی تلاش می‌کنند از طریق کانال‌های  داخلی  و انتشار مطالب دروغین به اهداف خود برسند. عربستان در خصوص محاصره قطر  نیز از خلال رسانه‌ها اقدام کرد، تاجایی که «آندریاس کری» کارشناس رسانه‌های اجتماعی انگلیس اعلام کرد عربستان مشکلات داخلی خود را با شایعه پراکنی درباره قطر می‌پوشاند.

عربستان سعودی و امارات بارها برای ایجاد سردرگمی سعی در ارائه سناریوها و داستان های ساختگی داشته‌اند، اما استراتژی کشورهای محاصره کننده نه تنها شکست خورده، بلکه باعث افزایش همبستگی در قطر از سال 2017 شد.

جنگ رسانه‌ای عربستان علیه محور مقاومت

رسانه‌های سعودی مجموعه‌ای از اخبار را در خصوص تسلط نیروهای تحت حمایت عربستان بر بخش وسیعی از شهر عدن منتشر  و ادعا کردند که ارتش یمن و انصارالله متحمل خسارت شده است،اما دروغ رسانه‌های سعودی با انتشار اسناد و تصاویری از سوی مردم یمن در عدن برملا شد.عربستان در چارچوب کمپین خود می خواهد این را القا کند که حتی به یک پیروزی واهی دست یافته تا روحیه متحدان خود را بالا ببرد که  هدف آن تضعیف اراده  و عزم مردم یمن  و مقاومت است.

رسانه‌های سعودی همچنین تلاش می‌کنند گروه‌های مقاومت در عراق را مورد هدف قرار دهند. این رسانه‌ها ادعا کردند که ارتش عراق در عملیات خود برای پاکسازی گروه‌های تکفیری  در این کشور از این گروه‌ها درخواست آتش بس موقت کرده است،درحالی‌که حقایق میدانی حاکی از آن است که ارتش عراق و تشکیلات مردمی  در نابودی گروه‌های تکفیری به موفقیت‌های زیادی رسیده‌اند و گروه‌های  تکفیری در این کشور با شکست مواجه شده‌ و به هیچ یک از اهداف خود نرسیده‌اند.بر همین اساس این کارزار تبلیغاتی با هدف تضعیف روحیه مقاومت صورت می‌گیرد.

امروز بیش از هر زمان دیگری  افکار عمومی به توانمندی محور مقاومت پی‌برده‌اند و آن ها می‌دانند که گروه‌های مقاومت در راستای منافع مردم حرکت می‌کنند.بدین ترتیب عربستان از خلال رسانه‌ها تلاش می‌کند تا اعتماد ملت را به گروه‌های مقاومت تضعیف کند و به دنبال پیروزی توهمی حتی کوچک در این زمینه است.

تمامی رسانه‌ها و افکار عمومی می‌دانند که با وجود گذشت هفت سال از آغاز این تجاوزگری همه جانبه عربستان، نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ضمن دفاع از ملت یمن توانسته‌اند ضربات سنگینی به ائتلاف متجاوز و وابستگان آنها وارد کنند و اهداف متجاوزان سعودی را در عمق خاک عربستان هدف حملات خود قرار دهند و با وجود محاصره همه جانبه، توان تسلیحاتی بویژه موشکی و پهپادی خود را با تکیه بر توان داخلی گسترش دهند.

رسانه‌های عربستان سعودی توسط روزنامه‌نگاران نخبه سعودی و عرب ارائه می‌شوند که اغلب از بودجه هنگفت رژیم آل سعود برخوردار هستند و از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در نشر و روزنامه‌نگاری استفاده می‌کنند. اما حتی اگر آن‌ها در توسعه فناوری و سازمانی رسانه‌های سعودی  سهم به سزایی داشته باشند،  هرگز در تثبیت مشروعیت خود و  در راستای خدمت به «منافع رسانه‌ها» موفق نخواهند شد.

امروز عربستان در جنگ رسانه‌ای خود با شکست مواجه شده و دیگر ابزار رسانه‌ای موثر برای دفاع از خود ندارد. با این حال، سرمایه‌گذاری عظیم سعودی‌ها در بخش رسانه، با هدف بهبود وجهه آنها در جهان عرب و شکل دادن به افکار عمومی عرب در جهتی مطلوب بود که نتوانست در این زمینه به موفقیت برسد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت