غیرت مردان نسبت به نوامیس حاکی از مسئولیت‌پذیری و نقش حمایتگری در خانواده است

غیرت مردان نسبت به نوامیس حاکی از مسئولیت‌پذیری و نقش حمایتگری در خانواده است

عضو کمیسیون حمایت از حقوق مادران گفت: نقش حمایتگری مردان نسبت به خانواده و همچنین مدیریت نگاه و رفتار و داشتن غیرت به‌جا از جانب مردان، در تداوم و تشکیل جامعه عفیف بسیار مؤثر است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلوزیونی «چراغ» در هفته جاری میزبان «شمیلا رضایی» وکیل پایه یک دادگستری و عضو کمیسیون حمایت از حقوق مادران، کارشناس ارشد رشته حقوق اقتصادی و با سابقه فعالیتی نزدیک به بیست سال وکالت در حوزه حقوقی و مشاور حوزه خانواده، بود.

بر اساس این گزارش،‌ رضایی با اشاره به نقش مردان در حفظ جامعه عفیف گفت: نقش حمایتگری مردان نسبت به زنان و دختران و همچنین مدیریت نگاه و رفتار و داشتن غیرت به‌جا از جانب مردان، در تداوم و تشکیل جامعه عفیف بسیار مؤثر است.

او با بیان اینکه گاهی برخی افراد از اینکه حیا امری فطری در انسان است، غافل هستند تصریح کرد: پرونده‌ای داشتم که می‌گفت همسر من در جمع‌های خانوادگی روسری از سر من برمی‌دارد و با ژست روشنفکری می‌گوید اینها أُمل‌بازی است. به مرور خانم نمی‌توانست با این خواسته‌های بی‌حد و مرز همسرش کنار بیاید.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه این طرز برخورد ناشی از عدم مسئولیت و احساس کمبود شخصیت مردان است، اظهار داشت: علیرغم اینکه خانم خیلی هم پایبند حجاب نبود، بر اساس فطرت حیامند خود درخواست‌های همسرش را نمی‌پسندید. درواقع عدم مسئولیت‌پذیری مرد و نگاه ابزاری او به زنش، ناشی از ژست روشنفکری او در میان جمع و اقوام بوده تا از این طریق به آنها ابراز کند که زن زیبایی دارد. همانند برخی که پُز ماشین لوکس و مدل بالای خود را می‌دهند.

 

 

رضایی ادامه داد: مهمترین نقش مرد در خانواده، نقش حمایتگری و ابراز محبت به ویژه نسبت به فرزندان دختر است که مانع از ورود آنها به محیط‌های ناسالم می‌شود. چه‌بسا بی‌توجهی پدران آسیب‌های زیادی وارد می‌کند. گاهی سختگیری و افراط و تفریط پدران منجر می‌شود که دختران به محیط‌های بدی وارد شوند.

ضرورت تعامل والدین با فرزندان

عضو کمیسیون حمایت از حقوق مادران، معضل دیگر در مسیر دختران را رها کردن آنها به بهانه نداشتن قدرت کنترل آنها عنوان کرد و گفت: انسان باید مدام برای بهتر زندگی کردن تلاش کند و این تلاش صرفاً نباید در زمینه مادی باشد. اگر دختر یا پسر وارد رابطه با جنس مخالف شود، این ناشی از تربیت و عدم امنیت روحی و روانی آن فرزند است.

او ادامه داد: همچنین محیط نامناسب در خانواده، نوع تعامل پدر و مادر در خانواده و یا حتی استفاده از ماهواره و محیط ناسالم خانواده از جمله علل روی آوردن فرزندان به روابط خارج از چارچوب و با جنس مخالف است.

رضایی نقش مردان در خانواده را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: در اولین گام باید در انتخاب همسر دقت کرد تا انتخابی درست داشت. طی سال‌های گذشته انتخاب همسر بر اساس معیارهای اسلامی بود ولی امروزه در برخی موارد از دختران استفاده ابزاری می‌شود و با محبت‌های بی‌جا موجب انحراف دختران می‌شوند.

تأثیرات مخرب فیلم‌های ماهواره‌ای در فروپاشی نهاد خانواده

او با تأکید بر اینکه وقتی جامعه بیمار شود، انتخاب درستی هم شکل نخواهد گرفت، اظهار داشت: گاهی خیانت یکی از زوجین بعد ازدواج صورت می‌گیرد. مثلاً پرونده‌ای داشتیم که خانم با وجود اینکه دو فرزند داشتند، دلبسته فرد دیگری از دوستان خانوادگی که به منزل آنها رفت و آمد می‌کرد، شده بود.

این وکیل دادگستری این نوع مشکلات را تحت تأثیر فیلم‌های ماهواره و الگوپذیری آنها  دانست و ادامه داد: خانواده‌ها باید آگاه باشند که اثرپذیری از آن فیلم‌ها غیر قابل انکار است. چون تحت تأثیر آن فیلم‌ها ناخودآگاه حریم‌ها رعایت نمی‌شود. وقتی من با آن خانم صحبت کردم که پس تکلیف فرزندانت چه می‌شود؟ گفت: پس خودم چی؟ لذا همین خودخواهی‌ها منجر به فروپاشی خانواده‌ها می‌شود.

ضرورت رعایت حریم‌های اخلاقی در رفت و آمد با اقوام و آشنایان

رضایی تصریح کرد: نفس رفت و آمد مشکلی ندارد اما عدم رعایت حریم‌ها در این روابط است که مشکل‌ساز می‌شود. زن و مرد نسبت به هم متعهد هستند و حفظ حریم‌ها در روابط و رعایت حجاب و عفاف هم جزئی از این تعهد زوجین نسبت به هم محسوب می‌شود.

او ادامه داد: در پرونده‌ای خانم قبل از عقد پذیرفته بودند که مطابق میل آقا رفتار کنند ولی بعد از عقد رابطه آنها به هم خورده بود. چون خانم قائل بودند که داشتن دوست اجتماعی ایرادی ندارد! برخی موارد ناشی از انتخاب نادرست است و گاهی هم زمینه فراهم نیست تا زندگی سالم حفظ شود.

این وکیل دادگستری درباره اولویت داشتن مباحث اقتصادی تصریح کرد: به لحاظ حقوقی هم نمی‌توان منکر وجود مشکلات اقتصادی شد و این مسائل فشار مضاعفی را در حال حاضر بر عموم افراد وارد می‌کند ولی بیشتر مشکلات ناشی از عدم رعایت حریم‌های اخلاقی است. مشکلات اقتصادی تأثیر دارد ولی زمینه‌ساز نیست و نقش اصلی بر مسائل اخلاقی است.

رضایی با بیان اینکه بسیاری از زنان در زندگی با مشکلات اقتصادی کنار می‌آیند ولی وقتی جنبه وفاداری و عدم تعهد زوجین نسبت به هم از بین می‌رود، بنیان خانواده‌ها نیز متلاشی می‌شود، اظهار داشت: پرونده‌ای داشتم که خانم، استاد دانشگاه بود و می‌گفت همسرم دائم پای ماهواره هست و از من دائم می‌خواهد خودم را شبیه آن بازیگران و شخصیت‌های ماهواره کنم و من در توانم نیست. این نادیده گرفتن توانمندی خانم و موقعیت اجتماعی او و نگاه ابزاری به زن از جانب مرد، زمینه‌ساز بروز مشکلات بین آنها شده بود.

عضو کمیسیون حمایت از حقوق مادران افزود: گاهی در جامعه دیده می‌شود علیرغم اینکه برخی خانم‌ها پوشش خوبی دارند، باز هم نسبت به آنها تعرض می‌شود. این نشان دهنده بیماری جامعه است و بی اهمیتی مردان نسبت به همسر، ناموس و بی غیرتی حاکی از دور شدن از ارزش‌ها! به عبارتی به هر میزان که از ارزش‌ها دوری کنیم و حریم‌های لازم را رعایت نکنیم دچار مشکل می‌شویم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران