جشنواره فیلم فجر | طراح پروژه بیرو: درباره امید، ایمان، تلاش و پشتکار جوان ایرانی فیلم ساختیم

جشنواره فیلم فجر | طراح پروژه بیرو: درباره امید، ایمان، تلاش و پشتکار جوان ایرانی فیلم ساختیم

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی "بیرو" ساخته مرتضی‌علی میرزایی عصر امروز در خانه چهلمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی "بیرو" عصر امروز باحضور مرتضی‌علی میرزایی(کارگردان)، مجید برزگر(تهیه‌کننده)، حسین بیرانوند(بازیگر) و جمع دیگری از عوامل این فیلم سینمایی در خانه چهلمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

در این نشست، مجید برزگر تهیه‌کننده فیلم سینمایی "بیرو" گفت: شرایط ساخت فیلم‌های سینمایی مستقل دارد به پایان می‌رسد‌ و تولید چنین فیلم‌هایی مدام، سخت و سخت‌تر می‌شود.
وی افزود: شاید اگر می‌خواستم مسیر طبیعی خود را در سینما ادامه دهم، وارد چنین پروژه‌ای نمی‌شدم اما روزبه پیروز که طراح این پروژه بود، دلایلی داشت که مرا متقاعد ساخت. ما در سینمایی که امید وجود ندارد، فیلمی درباره امید ساختیم.

برزگر ادامه داد: آنچه در "بیرو" برای من جالب بود، تاکید فیلم بر موضوع مسئولیت‌پذیری اجتماعی بود. موضوع دیگری که مرا به همکاری در این فیلم ترغیب کرد، فانتزی جالبی بود که در ذهن آقای عباس‌میرزایی وجود داشت. به هر ترتیب، ورود به پروژه‌ای با این مختصات هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ فنی برایم جذاب بود. اگرچه فیلم بسیار سختی بود.

در بخش دیگری از این نشست، مرتضی‌علی عباس‌میرزایی کارگردان فیلم "بیرو" گفت: همه ما درگیر سینمای مستقل هستیم، مدام امیدواریم که این سینما دیده شود و ما را به این سو و آن سو پاس ندهند. ازنظر من مستقل، مفهومی ورای استقلال مالی است. از این‌حیث، "بیرو" فیلمی مستقل است و من برای ساخت این فیلم، ابتکار و آزادی عمل کافی را داشتم.

وی بیان کرد: روزبه پیروز به‌عنوان طراح پروژه، از صفر تا صد ساخت "بیرو" در کنار من بود و پیشنهاد ساخت فیلم،  متعلق‌به او بود. من ابتدا می‌خواستم درباره قهرمان دیگری فیلم بسازم اما احساس مسئولیت اجتماعی که در فیلم وجود داشت، مرا مصمم کرد. علیرضا بیرانوند قهرمانی از نسل حاضر است که با پول و پارتی به چنین موقعیتی نرسیده است. او همواره روی پای خود ایستاده و به توان شخصی‌اش متکی بوده است.

وی ادامه داد: ما دهه شصتی‌ها عاشق فوتبال هستیم و خاطرات زیادی از کارتون "فوتبالیست‌ها" داریم. شاید شباهت فانتزی فیلم به این کارتون به همین دلیل باشد.

عباس‌میرزایی یادآور شد: سینمای ایران ظرفیت خوبی برای ساخت فیلم‌های ورزشی دارد. ما قهرمانان ورزشی زیادی داریم که می‌توانیم به سراغ قصه زندگی آنها برویم. اساس ساخت فیلم ورزشی، حرف زدن درباره قهرمان است.

این کارگردان اضافه کرد: "بیرو" به‌میزان زیادی مبتنی‌بر زندگی واقعی علیرضا بیرانوند است و من در طول ساخت فیلم همواره با او هماهنگ بودم. سعی کردم زندگی علیرضا را روایت کنم و این روایت شخصی من است. ممکن است یک  فیلمساز دیگر، روایت دیگری از زندگی او خلق کند.

وی عنوان کرد: وقتی علیرضا فیلم را دید، از فیلم خوشش آمد. یکی از قول و قرارهای میان ما این بود که اگر او خروجی کار را دوست نداشت، فیلم را به جشنواره ندهیم اما خوشبختانه او از فیلم خوشش آمد.

وی مطرح کرد: امکان دارد که فیلم دوباره تدوین  شود؛ چراکه برای تصحیح رنگ و نور، زمان کمی داشتیم. فکر می‌کنم که فیلم، دو هفته کار فنی داشته باشد.

عباس‌میرزایی ضمن انتقاد از کیفیت فنی سالن پخش فیلم گفت: من نمی‌دانم چرا شما دوست دارید در دره فیلم ببینید! شما "بیرو" را در یک سالن سینمایی استاندارد تماشا نکردید. نمی‌دانم چرا خبرنگاران عاشق برج میلاد هستند. از نظر من این سالن استاندارد نیست. به‌عنوان یک فیلمساز از مسئولین خواهش میکنم که برای ما یک سالن استاندارد سینمایی بسازند. من از اکران فیلمم در برج میلاد لذت نمی‌برم.

در بخش دیگری از این نشست، حسین بیرانوند بازیگر نقش علیرضا بیرانوند در فیلم "بیرو" گفت:  من و علیرضا از یک ایل هستیم اما نسبت فامیلی نزدیکی با هم نداریم. برای بازی در فیلم، تست دادم و انتخاب شدم.
وی افزود: خودم دروازه‌بان بودم و الگوی ورزشی‌ام علیرضا بیرانوند بود. پیش‌از این هیچ سابقه و تجربه بازیگری نداشتم. خدا را شکر که توانستم این نقش را بازی کنم.

در بخش دیگر این نشست، روزبه پیروز طراح پروژه "بیرو" گفت: هدف از ساخت فیلم این بود که یک داستان فوق‌العاده از یک جوان ایرانی را روایت کنیم. جوانی که با امید، ایمان، تلاش و پشتکار، همه مشکلات و موانع را پشت سر می‌گذارد و به بالاترین قله موفقیت در حیطه فعالیت خود می‌رسد.

وی افزود: ما می‌خواستیم به جوانان ایرانی بگوییم اگر آرزویی داشته باشند و با تمام وجود در راستای تحقق آن آرزو حرکت کنند، همه چیز ممکن می‌شود.

صحرا اسداللهی بازیگر فیلم "بیرو" نیز در سخنانی گفت:  من عاشق بازی کردن نقش مادر هستم. خیلی تلاش کردم که در "بیرو" به این باور برسم که یک مادر هستم. تفاوت سنی‌ام با شخصیت مادر خیلی مهم نبود‌ البته تا جایی که می‌دانم مادر آقای بیرانوند هم سن زیادی نداشته‌اند، در جوانی ازدواج کرده‌اند و زود بچه‌دار شد‌ه‌اند.

مجید یزدانی فیلمبردار "بیرو" نیز در سخنانی  گفت: فکر می‌کنم که "بیرو" یکی از پروژه‌های سخت امسال سینمای ایران بود. تاکنون عموم فیلم‌های ورزشی که دیده‌ایم، از کنار زمین روایت شده‌اند و خیلی به بازیکنان نزدیک نشده‌اند اما چالش اصلی ما این بود که باید دوربین را به داخل زمین می‌بردیم و همواره با بازیکنان همراه می‌شدیم. نگه داشتن راکورد نیز کار پیچیده‌ دیگری بود که باید انجام می‌دادیم.

فرید ناظر فصیحی مدیر جلوه‌های ویژه تصویری فیلم نیز گفت: 800 شات vfx در فیلم داریم که آنها را روی پرده سبز کار کرده‌ایم. این برای بازیگران فیلم یک چالش است که بخواهند تمامی احساساتشان را روی پرده سبز انتقال دهند.
بزرگترین چالش ما این بود که فانتزی قصه باید در لوکیشن‌ها حفظ می‌شد.

پیام آزادی آهنگساز فیلم نیز در سخنان کوتاهی گفت: من ساکن آلمان هستم. برای ساخت موسیقی از نوازنده‌هایی استفاده کردیم که آنها هم ساکن آلمان بودند. سعی کردیم موسیقی کار آزاردهنده نباشد و به‌خوبی شنیده شود.

سعید داخ بازیگر فیلم "بیرو" نیز در سخنانی به انتقاد برخی از اهالی رسانه مبنی‌بر ضعف کیفی فیلم واکنش نشان داد و گفت: من برای ساخت یک فیلم خوب تلاش کردم. انجام هر کاری برای اولین‌بار سخت است و ما نباید انتظارات غیرواقعی داشته باشیم. باید خودمان را با امکانات خودمان مقایسه کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل