اجرای ۹۵ درصد نسخه‌نویسی الکترونیکی در استان چهارمحال و بختیاری/ اشتباهات دارویی روند کاهشی به‌خود گرفت

اجرای 95 درصد نسخه‌نویسی الکترونیکی در استان چهارمحال و بختیاری/ اشتباهات دارویی روند کاهشی به‌خود گرفت

گروه استان‌ها - درحالی اجرای طرح نسخه‌های الکترونیکی مدتی است آغاز شده و اگرچه برخی مشکلات زیرساختی روند اجرایی شدن را کند کرده اما شواهد نشان می‌دهد کاهش اشتباهات دارویی در استان چهارمحال و بختیاری درپی اجرایی شدن این طرح چشمگیر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اولین بار در سال 1384 در قانون پنج ساله چهارم توسعه مسئله نظام سلامت الکترونیک مطرح شد، این مسئله با فراز و نشیب‌های زیادی مواجه بود تا  اول دی ماه سال جاری قانون نسخه نویسی الکترونیک به طور جدی با دستور رئیس جمهور اجرایی شد.

برخی معتقدند نسخه نویسی الکترونیکی به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های لازم اشتباه است اما برخی دیگر، زیرساخت‌های فعلی را برای شروع کار کافی می‌بینند و به گسترش آن‌ها در حین این اقدام معتقد هستند.

هدف از نسخه‌نویسی الکترونیک، استقرار پرونده سلامت الکترونیک است، علاوه بر این نسخه نویسی الکترونیک را می‌توان بخشی از شناسنامه سلامت دانست که به نفع بیماران است و به تسهیل تشخیص بیماری و درمان منجر می‌شود، در واقع داشتن یک تاریخچه‌ از سوابق بیمار می‌تواند در مواردی همچون تداخل‌های دارویی و تشخیص‌های بیماری کمک‌کننده باشد.

برنامه نسخه الکترونیک با تمام مزایای خود باید با استفاده از تمامی ظرفیت‌های درون و برون سازمانی و تعامل حداکثری با سایر دستگاه‌های اجرایی تکمیل شود، شایان ذکر است با وجود الزام قانونی برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک باید زیرساخت‌های آن به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری فراهم شود تا کار بدون ایراد جدی پیش رود.

بهنام محمدی شهروند شهرکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خصوص نسخ الکترونیکی، گفت: اخیرا در مراجعه به پزشک با ارائه کارت ملی توانستم از خدمات بیمه استفاده کنم، با توجه به سریع پیش رفتن کارها نسخه نویسی الکترونیکی گزینه خوبی است.

وی افزود: علاوه بر مزایای نسخه نویسی الکترونیک مسائلی دارد، 15 روز از تاریخ صدور نسخه من گذشت اما بعد از مراجعه از سیستم حذف شده بود، مسئله دیگر سرعت پایین اینترنت داروخانه‌ها است که موجب معطلی بیماران می‌شود.

ثریا حشمتی از دیگر شهروندان در این باره، اظهار داشت: با نسخه الکترونیک، دفترچه‌ها حذف شدند که این بسیار خوب است، اینکه پزشک داروهای تجویز شده قبلی را هم می‌بیند و دیگر نیاز به توضیح ندارد از دیگر مزایای این عمل است اما گاها به دلیل کندی اینترنت باید مدت‌ها در مطب منتظر بمانیم که اگر این مسئله حل شود، اقدام شایسته‌ای است.

بیش از 95 درصد پزشکان و درمانگاه‌های استان نسخه الکترونیک صادر می‌کنند

محمود فروزنده، مدیر درمان تامین اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: طرح نسخه نویسی الکترونیک در استان چهارمحال و بختیاری از پاییز سال 97 شروع شد و به ترتیب با پزشکان بخش خصوصی مطب دار، درمانگاه‌های خصوصی، داروخانه‌ها و در نهایت مراکز دولتی ترویج پیدا کرد.

فروزنده افزود: در حال حاضر بیش از 95 درصد پزشکان عمومی، متخصص و درمانگاه‌های استان یعنی بخش سرپایی، نسخه الکترونیک صادر می‌کنند، هم‌اکنون به دنبال اجرای این طرح در بخش بستری هستیم تا این بخش را هم وارد کار کنیم.

وی با اشاره به مشکلات نسخه‌نویسی الکترونیکی، گفت: ایردات در سامانه و سرعت اینترنت از مشکلات اساسی نسخه نویسی الکترونیک است که در حال رفع شدن هستند اما برای پیشگیری از مسائلی در این خصوص نسخ کاغذی هم تا درصدی قابل قبول هستند، چون دفترچه صادر نمی‌شود سربرگ پزشک هم پذیرفته می‌شود.

کاهش اشتباهات دارویی با نسخه نویسی الکترونیکی

مدیر درمان تامین اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به مزایای نسخه نویسی الکترونیکی، بیان داشت: راه ورود پرونده الکترونیکی با این نسخ باز می‌شود، اکنون سوابق بیمار با این طرح قابل رویت است و پزشک به راحتی به سوابق بیمار دسترسی دارد که قبلا این چنین نبود، با نسخه نویسی الکترونیکی اشتباهات دارویی کمتر شده است و نسخ و داروها قابل ردیابی هستند.

وی تصریح کرد: اطلاعات دارویی را می‌توان از نسخ الکترونیکی در آورد، با توجه به اینکه نیاز به دفترچه نیست اگر بیمار اورژانسی مراجعه کند تنها با ارائه کارت شناسایی معتبر به راحتی می‌تواند ویزیت شود مثلا کسی که مسافرت رفته و دفترچه خود را نبرده است می‌تواند اینکار را انجام دهد در صورتی که قبل از نسخ الکترونیکی، بیمار مجبور به پرداخت آزاد بدون دفترچه می‌شد.

فروزنده در پایان با تشکر از تمام کسانی که در این طرح همکاری کردند، خاطرنشان کرد: علیرغم تمامی مشکلات نسخه نویسی الکترونیک همکاری خوبی در استان شکل گرفت و باید دانست لازمه این کار همکاری دو جانبه است، در گام اول باید ایرادات این طرح رفع شود، زیرساخت اینترنت بهتر شود و نیاز به همکاری بیشتر بین بخشی همه گروه‌ها شامل ارائه دهندگان خدمات، بیمه و سایر سازمان‌های سیاست‌گذار است.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon