آب شرب ۵۲۰ روستا از طریق اعتبارات ملی محرومیتزدایی در استان آذربایجانغربی تامین میشود
گروه استانها - مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجانغربی گفت: طی ۲ سال، مشکل تمام روستاهای دارای مشکل آب شرب در استان رفع میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، تامین آب شرب مورد نیاز مردم جزو یکی از اولویتهای اساسی است که در صورت کمکاری نهادهای متولی زمینه ساز مشکلات گستردهای خواهد بود.
در آذربایجانغربی علیرغم اینکه جزو یکی از مناطق پرآب در کشور بشمار میرود اما در سالهای اخیر در اثر بیتدبیری نهادهای ذیربط نه تنها در فصل تابستان بلکه در فصلهای دیگر سال نیز تامین آب شرب در برخی از مناطق شهری و روستایی جزو دغدغههای اصلی مردم است که همواره نارضایتیهای فراوانی در پی داشته است.
در حال حاضر نیز در اطراف روستاهای مرکز استان آذربایجانغربی تامین آب شرب مورد نیز برای روستاییان بسیار سخت شده و اغلب میگویند به علت شوری آب، از سطح شهر جهت تامین آب مورد نیاز خود اقدام میکنند.
با ادامه این روال، باید گفت ضعف در تامین آب موردنیاز روستاییان یقیناً دیریا زود موجب مهاجرت آنها به شهرها خواهد شد که این مسئله با توجه به اینکه کاملاً بدون برنامهریزی و تقویت پایههای ابتدایی و پذیرش مهاجر در شهرها است دردسر ساز میباشد.
در فصل تابستان نیز عدم مدیریت صحیح منجر شده بود در 7 روز از هفته برخی مناطق شهری و اغلب روستاها فقط 2 تا 3 روز از طریق تانکر آبرسانی انجام میشد و به ادعای مردم حتی امکان بدیهیترین اقدامات روزمره از جمله استحمام نیز مقدور نبود.
اغلب مدیران حوزه آب رفع مشکلات موجود را به بهانههایی از جمله تامین اعتبارات نسبت میدهند که بنظر میرسد این بنوعی فرار رو به جلو است و تدبیر مدیران دستگاههای متولی بیش از هر زمانی حائز اهمیت بنظر میرسد.
در طی چندین سال اخیر، علیرغم اینکه تامین آب شرب مورد نیاز جزو تاکیدات استاندار آذربایجانغربی بود اما با وجود ارائه آمارهای کاغذی، وضعیت خدماترسانی به اغلب روستاهای واقع در مرکز استان چندان قابل قبول نیست و تعداد کثیری از دهیاران نارضایتی خود را از ضعف این شرکت در نحوه ارائه خدمات اعلام کرده اند.
اگرچه مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی نیز بنابر اعلام مقامات ارشد قضایی چندی پیش به اتهام اختلاس و دهها قانون شکنی دیگر محکوم به 15 سال حبس شد که این حواشی نیز میتواند یکی از عوامل اثرگذار در کندی روند خدمات رسانی باشد.
بر اساس رصد میدانی خبرنگار تسنیم و به استناد گفته برخی از دهیاران از نظر کارشناسان بهداشت محیط روستاهایی از جمله تیزخراب، جبل، شورکند، هاشم آباد، گزنق، یاغمرالو، سعیدلو، قهرمانلوی علیا، قهرمانلوی سفلی، مشک آباد علیا و سفلی، آسایش، قلیلو، یوالار، قشلاق محمدقلی،قشلاق میرزا، گلمانخانه، لشنلو، ترمنی،گلپرچین، بیلان، باراجوق، صالح آباد، وزیرآباد، صداقه، آلمان آباد، وزیرآباد، قره حسنلوی خواجه پاشا، آیدنلو، قامت، قراجلر، مراجول، قره آغاج اولیا، کردلر، دارغالو و پشتگل آب غیرقابل شرب دارند.
البته این تنها اسامی بخشی از روستاهای اعلامی است که دستگاه متولی باید به فکر راهکار اساسی باشد.
در این خصوص، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجانغربی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به ضرورت تامین آب شرب روستاییان، اظهار داشت: با توجه به بارشهای اخیر که بصورت برف بوده است و تا تغذیه آبهای زیرزمینی کمی زمان بر است، اما روستاهایی که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان هستند، سریعا پیگیری لازم برای بررسی سطح کیفی آب چاهها را انجام خواهیم داد.اگر نیاز به تغییر منشا باشد نیز حل میکنیم.
وی افزود: روستاهایی که تحت پوشش این شرکت نیستند، باید هرچه سریعتر این روستاها تحت پوشش قرار گیرند تا از محل اعتبارات محرومیت زدایی در اوایل سال 1401 نسبت به رفع مشکلات آب شرب این روستا نیز اقدام کنیم.
لطیف خوش سیرت بیان کرد: در استان آذربایجانغربی تقریبا 2900 روستا وجود دارد که در حدود 800 روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان نیستند.اما با توجه به افزایش کم آبی در سالهای اخیر تعداد بالایی از این روستاها درخواست کردهاند که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان باشند.
وی ابراز داشت: امسال مقرر شده 520 روستا را ظرف مدت 30 ماه تحت پوشش شرکت درآوریم که برای این امر از میزان اعتبارات ملی در بخش محرومیتزدایی هزینه خواهد شد که اعتباری بالغ بر 967 میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجانغربی، در واکنش به غیرقابل شرب بودن آب روستاهایی که اسامی آن در این گزارش منتشر شده، گفت: منشا آب را به صورت عاجل توسط کارشناسان بررسی خواهیم کرد و اگر نیاز به تغییر منشا باشد عمل میکنیم. تمامی روستاهایی که آب آنها مشکل کمی یا کیفی دارند، در سالهای 1400 تا 1402 در استان از محل اعتبارات محرومیت زدایی برطرف خواهیم کرد و کلنگ آن هفته آینده زده میشود.
انتهای پیام/ی