ناهماهنگی بین مسئولان به نفع سودجویان بازار فریدون‌کنار تمام شد

ناهماهنگی بین مسئولان به نفع سودجویان بازار فریدون‌کنار تمام شد

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با اشاره به اختلاف نظر سازمان محیط زیست و مسئولان استان مازندران درباره بازار پرندگان فریدونکنار گفت: دوصدایی و ناهماهنگی بین مسئولان به نفع سودجویان بازار فریدون کنار تمام شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ سرهنگ جمشید محبت‌خانی, فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در نشست خبری امروز خود به تشریح اقدامات شاخص یگان حفاظت سازمان محیط زیست پرداخت و گفت: مبلغ 4 میلیارد و 100 میلیون تومان معوقات محیط‌بانان به حسا‌بشان واریز و همچنین از سال 1397 تا 1400 حدود 2 میلیارد و 250 میلیون تومان به عنوان کمک بلاعوض به محیط‌بانان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت مبلغ 178 میلیون تومان در زمینه پرونده‌های قضائی به محیط‌بانان کمک شد و با پیگیری معوقات حق‌الکشف محیط‌بانان بر اساس 6 میلیارد و یک صد میلیون تومان که از سال های 1392 تا 1398 مانده بود به آن‌ها پرداخت شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده امسال برای اولین بار یگان حفاظت محیط زیست توانست مبلغ یک صد و چهل میلیارد تومان بودجه را برای یگان محقق کند و مبلغ 14 میلیارد و دویست میلیون تومان نیز به ادارات کل محیط زیست استان‌ها به منظور جیره غذایی مأموران اجرائی از ابتدای سال جاری تخصیص داده شد.

محبت‌خانی از تجهیز تمام پاسگاه‌های محیط‌بانی استان‌ها به پنل‌های انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: از آنجا که استفاده از انرژی پاک برای تأمین برق پاسگاه‌های محیط‌بانی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست است، این نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس کوچک به همراه تجهیزات طراحی شده است که با حمایت‌های صندوق ملی محیط زیست به منظور تولید انرژی الکتریکی در پاسگاه‌های محیط‌بانی خریداری و مورد استفاده قرار گرفت و امروز این نوید را می‌دهیم که تمام پاسگاه‌های محیط‌بانی سراسر کشور از این نعمت بهره‌مند شده‌اند.

وی در خصوص تقویت موتوری پاسگاه‌های محیط‌بانی گفت: امسال بیش از 60 میلیارد تومان برای خرید موتورسیکلت هزینه شد که تاکنون 800 موتورسیکلت را به استان‌ها تحویل داده‌ایم و سعی داریم 400 موتورسیکلت دیگر باقی‌مانده را تا پایان سال تحویل بگیریم و به استان‌ها ارسال کنیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با بیان این که برای سال آینده هم درباره تأمین خودروی مورد نیاز محیط‌بانان اقداماتی پیش‌بینی شده است، گفت: پس از تأمین موتورسیکلت, تقویت خودرو جزو برنامه‌های یگان و سازمان حفاظت محیط زیست در سال آینده است و تأمین خودرو یکی از از دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست است و بر این اساس در تلاش هستیم حداقل در 6 ماه اول سال آینده بتوانیم محیط‌بان را به خودروهای استاندارد تجهیز کنیم.

محبت‌خانی افزود: یگان حفاظت محیط زیست در 4 سال اخیر از میان 13 یگان حفاظت در کشور در دو مرحله موفق به کسب رتبه برتر شد که این نتیجه عملکرد قوی محیط‌بانان است.

 وی تصریح کرد: نگاه اجتماعی به محیط زیست یکی از برنامه‌های یگان حفاظت محیط زیست است؛ طرح همیارمحیط‌بان دو سال است که اجرا می‌شود و هم اکنون یک هزار و 658 همیار محیط‌بان داریم و در تلاش هستیم پوشش مالی و درمانی آن‌ها را توسعه دهیم. طرح کلاس آموزشی محیط‌بان در مدارس نیز در دست اجرا است و علی‌رغم شیوع ویروس کرونا تلاش کردیم به صورت مجازی و حضوری این آموزش‌ها ارائه شود و 3125 ساعت دوره آموزشی در این‌ باره برای همیار محیط‌بانان برگزار شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست درباره قانون بکارگیری سلاح گفت: گاهی محیط‌بانان در برخی موارد درباره بکارگیری سلاح محدودیت‌هایی دارند که در برخی موارد آن طور که باید نمی‌توانند از آن استفاده کنند. از این رو در برخی موارد جان محیط‌بان به خطر می‌افتد و از این رو درصدد اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط محیط‌بانان هستیم.

محبت‌خانی با بیان این که کارها باید طوری پیش برود که استفاده از سلاح آخرین راهکار محیط‌بان باشد، بیان کرد: در تلاش هستیم در اصلاح قانون بکارگیری سلاح محیط‌بانان چند بند اضافه شود و این پیشنهاد به دولت و مجلس ارائه شده است و امیدواریم سال آینده قانونی تصویب شود تا جان محیط‌بانان را حفظ کند.

وی در رابطه با پیگیری موضوع قاچاق حیات وحش توضیح داد: در دیدار با رئیس اینترپل ایران که امسال انجام شد, کمیته‌ای برای جلوگیری از قاچاق حیات وحش تشکیل شد تا به این وسیله با افرادی که در خارج از مرزهای کشور اقدام به خرید و فروش حیات وحش کشورمان می‌کنند, برخورد شود و بتوانیم گونه‌های ضبط شده را به کشور برگردانیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در حوزه سایبری هم اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: در فضای مجازی شاهد تبلیغ خرید و فروش گونه‌های جانوری زیادی هستیم که روز به روز هم افزایش می‌یابد، از این رو سایتی را طراحی کردیم تا کار با جدیت دنبال شود و در این راستا 80 مورد پرونده‌ای که منجر به نتیجه شد تشکیل و افراد شناسایی، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند.

محبت‌خانی به پرونده برومند نجفی, محیط‌بان کرمانشاهی اشاره کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای حل مشکل برومند نجفی اقدامات موثری انجام داده است و با همراهی افراد ذی‌نفع و مسئولان محلی به‌ خصوص شورای حل اختلاف استان برای جلب رضایت خانواده شاکی در تلاش هستیم.

وی افزود: خواسته اول رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حل این مشکل و همچنین پیگیری وکلای پرونده از طریق راه‌های قانونی آن است. امیدواریم با تلاش اصحاب رسانه، بزرگان و ریش سفیدان استان این پرونده را حل کنیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با اشاره به اتفاقاتی که در تالاب میانکاله رخ داد، گفت: دولت سیزدهم مصمم است مشکلات محیط زیستی تالاب میانکاله را هر چه زودتر برطرف کند و این مسئله جزو برنامه‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در سال آینده است.

وی توضیح داد: هجوم شکارچیان به محیط‌بانان در تالاب میانکاله در سه مرحله انجام شد که با حضور در محل با مسئولان بندر ترکمن، فرمانده دریابانی و انتظامی نتایج رضایت بخشی حاصل شد و با تلاش محیط‌بانان و نیروهای انتظامی منطقه، 17 قبضه سلاح از شکارچیان متخلف کشف و ضبط شد و همچنین لیدرهای آن‌ها شناسایی و تحویل مقامات قضایی شدند و با تعامل خوبی که با دستگاه قضایی در استان گلستان فراهم شده است به دنبال این هستیم که از وقوع دوباره این گونه اتفاقات جلوگیری کنیم.

محبت‌خانی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های استانی دو استان مازندران و گلستان به ویژه شورای تأمین استان در مهار اینگونه حرکات ضروری است، در واقع شورای تأمین دو استان باید نقش فعالی در این‌باره داشته باشند چرا که مهار حجم جرمی که صورت می‌گیرد به‌تنهایی از عهده محیط‌بانان برنمی آید.

وی افزود: این همدلی در دولت جدید بیشتر است و باید با بسیج امکانات استانی وارد کار شویم تا از این موضوع در دو استان مازندان و گلستان عبور کنیم، هم در فریدونکنار و هم در میانکاله با مشکلاتی روبه‌رو هستیم هر چند مشکلات آن‌ها متفاوت است اما باید بتوانیم حداقل تا سال آینده مشکلات مناطق یاد شده را به صفر برسانیم تا دیگر شاهد چنین  اتفاقاتی نباشیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم, در رابطه با بازار پرندگان فریدونکنار, تصریح کرد: درباره مشکلات فریدونکنار و میانکاله اختلاف‌نظرهایی میان مسئولان سیاسی استانی وجود دارد که نیاز به بازنگری دارد. درست نیست سازمان حفاظت محیط زیست یک حرف و مسئولان استانی و فرمانداران حرف دیگری بزنند، تا زمانی که این دو صدایی وجود داشته باشد سودجویان در منطقه به کار خود ادامه می‌دهند و انتظار داریم سال آینده این مسئله با جدیت دنبال شود.

محبت‌خانی اضافه کرد: این بازار متعلق به شهرداری فریدونکنار است، البته با افرادی که از این بازار ارتزاق می‌کنند کاری نداریم  و طرف حرف ما سودجویان و کسانی که هزاران پرنده حلال و حرام را با هم شکار می‌کنند، هستند. مقابله با آن‌ها جزو برنامه‌های اصلی سازمان محیط زیست برای سال آینده است که با حمایت دولت پیش خواهیم برد.

وی در رابطه با مطالبه ثبت روز محیط‌بان در تقویم رسمی کشور گفت: مراسم روز ملی محیط‌بان که روز میلاد امام رضا(ع) است، هرساله با انتخاب محیط‌بان نمونه برگزار می‌شود. مطالبه ما ثبت روز محیط‌بان در تقویم رسمی کشور است که این پروسه فعلاً در ایستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد متوقف شده است و ما منتظر پیگیری‌های مسئولان این نهاد هستیم.

محبت‌خانی با اشاره به موضوع چهارشنبه آخر سال گفت: اتفاقاتی که چهارشنبه آخر سال رخ می‌دهد باعث آتش‌سوزی، آلودگی هوا، از بین رفتن درختان و گونه‌های گیاهی و آلودگی صوتی می‌شود که از منظر زیست محیطی نیز آسیب‌زا است و از مردم خواهش می‌کنم نگاهی منطقی داشته باشند و مراسم چهارشنبه آخر سال را بدون اقدام خطرآفرین و بر اساس رسوم سنتی برگزار کنند و رسانه‌ها نیز می‌توانند برای فرهنگ‌سازی درباره این موضوع تلاش کنند.

وی با اشاره به حضور مردم در طبیعت در ایام نوروز اظهار کرد: در ایام عید نوروز, به خصوص روز طبیعت حضور مردم در محیط زیست بیشتر می‌شود. برخی از مردم سبزه‌ها و ماهی قرمز را هر جایی رها می‌کنند. ماهی قرمز اگر در زیستگاه خودش نباشد باعث ایجاد مشکل در رودخانه‌ها و تالاب‌ها و دریاچه‌ها می‌شود و آلودگی ایجاد می‌کند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست ادامه داد: سبزه‌ها نیز می‌توانند تبدیل به کود شوند اما در صورت دفع نادرست سبب آلودگی می‌شوند, بنابراین افراد اگر می‌توانند سبزه‌های کوچک‌تری تهیه و در دفع آن‌ها نیز دقت کنند. برای مدیریت زباله در محیط زیست نیز بهتر است از کیسه زباله استفاده شود.

محبت‌خانی با تأکید بر پیگیری فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه محیط زیست خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته رهبری در روز درختکاری فرمایشاتی را در حوزه محیط زیست بیان کردند که یکی از آن‌ها توجه به شکار غیرمجاز به عنوان فعل حرام است، البته گفتند اگر برای رزق نباشد اشکالی ندارد، ایشان تاکید کردند که این موضوع پیگیری شود که قطعا رسیدگی به آن در دستور کار سازمان است، فرمایش مقام معظم رهبری برای ما فصل‌الخطاب است و قطعاً به زودی خبرهای خوبی در زمینه اجرایی شدن فرمایشات رهبری خواهیم شنید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon