"هورمون عشق" شیرهای خشن را به بچهگربه تبدیل میکند!
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که هورمون اکسیتوسین (هورمون عشق) سبب دوستانهتر شدن رفتار شیرها و کاهش تمایل آنها به غرشکردن بر سر غریبهها میشود!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دانشمندانی که اکسیتوسین یا همان "هورمون عشق" را روی بینی شیرها پاشیدند، دریافتند که این گربهسانان بزرگ با مصرف "هورمون عشق" با همسایگان خود بسیار دوستانهتر رفتار میکنند و کمتر مستعد غرش بر سر غریبهها هستند!
در واقع اکسیتوسین، شیرهای خشن را به بچهگربه تبدیل میکند.
میان پستانداران، اکسیتوسین، مولکول اصلی تقویت پیوندهای اجتماعی است؛ هنگامی که مادر به چشمان نوزاد خود خیره میشود، اکسیتوسین در مغز مادر موج میزند و باعث ایجاد احساس خوشبختی میشود! اثرات مشابهی از این هورمون در سایر گونهها و همچنین بین سگها و صاحبانشان نیز ثبت شده است.
"جسیکا بورکهارت" عصبشناس و پژوهشگر ارشد این تحقیق گفت: من و همکارانم در تابستانهای 2018 و 2019 روی یک ذخیرهگاه حیات وحش در دینوکنگ آفریقای جنوبی کار کردیم و آزمایشی را با استفاده از تکههای گوشت خام برای فریب دادن شیرها و کشاندن آنها به حصار انجام دادیم، سپس این هورمون را با استفاده از دستگاهی که شبیه شیشه عطر است، مستقیماً روی بینی شیرها اسپری کردیم تا مستقیماً به مغز آنها برسد.
وی در رابطه با نتیجه این تحقیقات توضیح داد: 23 شیری که اکسیتوسین را دریافت کردند، تحمل بیشتری نسبت به سایر شیرهای اطراف در محل نگهداری خود داشتند؛ بعد از اینکه شیرها اکسیتوسین را استنشاق کردند, دیدیم که میانگین فاصله بین آنها از حدود هفت متر به حدود 3.5 متر پس از تجویز اکسیتوسین، کاهش یافت که این مورد نشان از تعامل بیشتر آنها برای مسالمت دارد همچنین شیرها هنگام پخش غرشهای ضبطشده مزاحمان ناآشنا غرش نمیکردند که این مورد نیز از تأثیرات اکسیتوسین بود.
بهگفته بورکهارت، کاهش خصومت نسبت به غریبهها میتواند در تعدادی از سناریوها مفید باشد؛ بهعنوان مثال میتواند به تعامل بیشتر شیرهایی که از موقعیتهای آزاردهنده مانند سیرکها, باغوحشها و یا مناطق جنگی نجات یافتهاند و سپس در پناهگاهها قرار میگیرند، کمک کند.
همچنین با پراکندگی شهرها در آفریقا و تجاوز به قلمروی شیرها، حافظان محیط زیست مجبور میشوند این گربهسانان را به مناطق حفاظتشده خصوصی منتقل کنند، جایی که معمولاً درگیری میان شیرهایی که یکدیگر را نمیشناسند، رخ میدهد و اکسیتوسین ممکن است به جلوگیری از این درگیری کمک کند.
در قسمتی از این تحقیقات که در سایت Phys.org منتشر شده, آمده است که یکی از نگرانی که در رابطه با استفاده از هورمون اکسیتوسین وجود دارد این است که برخی صاحبان باغوحشها سعی کنند از این ماده شیمیایی برای کمک به اداره باغوحشهایی استفاده کنند که نوازش تولهها را ترویج میکنند که این رفتار بهشدت مورد انتقاد حامیان رفاه حیوانات قرار دارد.
انتهای پیام/+