میراث تلخ کرونا برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار/ بازگشت امید به بازار پس از بازگشایی مدارس


میراث تلخ کرونا برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار/ بازگشت امید به بازار پس از بازگشایی مدارس

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت ضمن اشاره به میراث تلخ کرونا برای تولیدکنندگان صنعت نوشت‌افزار ایرانی، از بازگشت امید به بازار پس از بازگشایی مدارس خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا تأثیر غیر قابل انکاری بر صنایع و کسب و کارهای مختلف گذاشت. از این رهگذر، چراغ برخی از کارگاه‌ها خاموش شد و چرخ تولید برخی دیگر کُندتر از گذشته حرکت کرد. تولیدکنندگان در این مدت با بیم و امید به آینده نگریسته‌ و چشم‌انتظار تغییر در بازار بوده‌اند.

تولید نوشت‌افزار ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نبود. تولیدکنندگان این حوزه با توجه به تعطیلی مدارس، روزگار تلخی را تجربه کردند. نوشت‌افزار ایرانی اسلامی که یک دهه است فعالیت خود را آغاز کرده، طی سال‌های گذشته توانسته است نظر مصرف‌کنندگان را به خود جلب کند و در سبد خانواده‌ها جای بگیرد. تولیدکنندگان این حوزه طی سال‌های اخیر با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم کرده و از سر گذرانده‌اند، اما شیوع کرونا، بازار آنها را از سکه انداخت.

حالا چند روزی است که مدارس طبق دستور وزیر آموزش و پرورش به صورت جدی باز شده و دانش‌آموزان پس از حدود دو سال دوری از فضای درس و مدرسه، دوباره به این محیط بازگشته‌اند. شاید این خبر، خوش‌ترین خبر برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی باشد. در سال‌های گذشته، سیاست‌های نامشخص دولت در قبال بازگشایی مدارس، کار را برای فعالین این صنعت سخت کرده بود. همین یک بام و دو هوا بودن، کافی بود تا بازار برای طرح سفارش‌های جدید دست نگاه دارد و منتظر تصمیم نهایی باشد. این شرایط در حالی پیش رفت که حتی در شهریور ماه، که شبِ عید تولیدکنندگان لوازم‌التحریر محسوب می‌شود، سوت و کورتر از همیشه به کار خود پایان دهد. 

محمد یقینی، مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت، در گفت‌وگو با تسنیم، ضمن اشاره به آسیبی که کرونا بر صنعت نوشت‌افزار در دو سال گذشته زد، گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته، حجم تولید نوشت‌افزار ایرانی پس از شیوع کرونا در مقایسه با شهریور سال 98، به یک‌سوم کاهش یافت. وقتی تولید به این میزان کاهش می‌یابد، مجموعه‌های تولیدی نیز شرایطشان تغییر می‌کند. 

وی با بیان اینکه تلاش بسیاری از مجموعه‌های تولیدی در این مدت، حفظ شرایط موجود بود، ادامه داد: در این مدت برخی از مجموعه‌ها تعطیل و برخی نیز مجبور به تعدیل نیرو شدند. تعداد مجموعه‌هایی که توانستند در این مدت کار خود را توسعه دهند، به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. 

کرونا , نوشت افزار ایرانی اسلامی , نوشت‌افزار , لوازم‌التحریر ,

مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت با بیان اینکه در این مدت ما شاهد رشد جدی در حوزه نوشت‌افزار ایرانی نبودیم، اضافه کرد: با بازگشایی جدی مدارس، روحیه امید در تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی دمیده شد و آنها منتظر اتفاقات خوب در سال جاری هستند. 

یقینی از برنامه‌های مجمع برای عرضه محصولات نوشت‌افزار ایرانی در سال جدید خبر داد و گفت: از سرگیری برگزاری نمایشگاه‌های ایران‌نوشت که به عرضه محصولات نوشت‌افزار ایرانی می‌پرداخت، و دیگر نمایشگاه‌ها از جمله این برنامه‌ها است. در دو سال گذشته موفق به برگزاری این نمایشگاه‌ها نشده بودیم، اما امسال تلاش داریم که پس از وقفه دو ساله، مجدداً این نمایشگاه‌ها را برگزار کنیم تا دسترسی خانواده‌ها به این محصولات آسان‌تر شود و تولیدکنندگان نیز بتوانند به عرضه محصولات خود بپردازند. 

این فعال حوزه صنعت نوشت‌افزار با بیان اینکه در حال حاضر به فکر بازآفرینی این صنعت هستیم، افزود: تلاش داریم با توسعه سبد، ارتقای کیفیت و تنوع محصولات و ... حداقل به شرایط پیش از کرونا بازگردیم. بیشترین ضرری که کرونا به صنعت نوشت‌افزار ایرانی زد این بود که مسیر رشد این صنعت را دچار خلل کرد. به عنوان مثال، موضوع صادرات از دغدغه‌های اصلی ما در سال‌های پیش از کرونا بود، اما با شیوع این بیماری امکان صادرات محصولات را نیز عملاً از دست دادیم. کرونا در کشورهای منطقه نیز شرایط را تغییر داد. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران