۴۹۱ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد

491 میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد

گروه استان‌ها - در سال گذشته در بخش سرمایه‌گذاری و تسهیلات ۴۹۱ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد که در پرداخت تسهیلات، گلخانه‌ها در اولویت قرار داشتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، یکی از معضلات اساسی کشور بیکاری است که استان چهارمحال و بختیاری در رتبه اول آن قرار دارد، برای کاهش بیکاری بهترین راه، شناخت ظرفیت‌های هر منطقه و توسعه دادن آن ظرفیت‌ها بوده که یکی از ظرفیت‌های استان چهارمحال و بخیتاری کشاورزی است که با حمایت از کشاورزان می‌توان موجب اشتغالزایی و توسعه در استان شد.

 اعطای تسهیلات به کشاورزان یکی از اقداماتی است که در راستای ایجاد اشتغال پایدار و حفظ آن و رفع مشکلات این قشر برای خرید تجهیزات و ابزار مورد نیازشان بسیار حائز اهمیت است، تسهیلات برای ایجاد گلخانه، مشاغل خانگی، حمایت از کشاورزان با محصولات آسیب دیده، کمک به اصلاح باغات و ... همه و همه می‌تواند بسیاری از مسائل اشتغال را کاهش دهد و موثر باشد.

یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های اقتصاد بحث تولید و اشتغال است که افزایش تولید در نگاه اول به معنای رونق چرخ اقتصاد و در ادامه کاهش وابستگی و واردات و افزایش اشتغال، افزایش سطح معیشت مردم، افزایش سرمایه گذاری داخلی، کارآفرینی و بهبود شاخص‌های توسعه اجتماعی در نتیجه افزایش قدرت اقتصادی جامعه و… را به دنبال دارد.

یکی از مهم ترین ابزارهای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، اعطای اعتبارات به کشاورزان به منظور افزایش توان و ظرفیت تولیدی آنها است و سازوکار تزریق اعتبارات به این بخش در نحوه مصرف آن بسیار تعیین کننده است. در واقع رشد و توسعه اقتصادی بدون افزایش کمی عامل سرمایه به عنوان یکی از عوامل تولید ممکن نیست.

گلخانه‌ها در اولویت

حسین بهرامی، معاونت امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: در سال 1400 در بخش سرمایه‌گذاری و تسهیلات 491 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که در سال 99 این عدد 392 میلیارد تومان بود، این نشان دهنده رشد خوب در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه در پرداخت تسهیلات، گلخانه‌ها در اولویت قرار داشتند، گفت: مجموعا به سه هزار و 707 نفر تسهیلات پرداخت شد. تسهیلات در زمینه خط اعتباری مکانیزاسیون با 63 میلیارد تومان، اعتبارات جهش تولید و طرح‌های مختلف 136 میلیارد تومان، در زمینه دامدار کارت 24 میلیارد تومان، در زمینه مشاغل خانگی 4 میلیارد تومان و ... از جمله تسهیلات شاخص پرداخت شده بودند.

بهرامی اضافه کرد: در سال 1400، اعتبارات تملک دارایی جهاد کشاورزی رشد بسیار خوبی نسبت به سنوات قبل داشت به طوری که 91 میلیارد تومان اعتبار مصوب از محل اعتبارات استانی به جهاد کشاورزی استان اختصاص داده شد که 53 میلیارد تومان آن تاکنون تخصیص یافته است و 56 میلیارد تومان اعتبارات ابلاغی ملی در اختیار جهاد کشاورزی استان قرار گرفت.

اجرای 240 پروژه کشاورزی در سطح استان

معاونت امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری افزود: از محل این اعتبارات حدود 240 پروژه در کل استان  در حال انجام است. اعتبارات جهش تولید، پروژه‌های انتقال آب، طرحهای آبزی پروری،توسعه باغات و اصلاح نژاد دام از مهمترین بخش اعتبارات تملک دارایی بود که به استان اختصاص یافت.

بهرامی بیان داشت: به عنوان نمونه در سال 1400 در بخش باغات، نوسازی و جایگزینی باغات قدیمی در سطح 506 هکتار، 263 هکتار  سرشاخه کاری گردو و 250 هکتار سرشاخه کاری بادام انجام شد و 560 هکتار باغ دیم در سطح اراضی ملی و مستثنیات استان توسعه یافت. 

معاونت امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: در سال گذشته جهاد کشاورزی استان با بنیاد برکت همکاری خوبی داشته است و جمعا از محل همکاری و مشارکت جهادکشاورزی و بنیاد برکت 80 میلیارد تومان تسهیلات خرد به هزار و 600 نفر از بهره برداران بخش کشاورزی در حوزه‌های مختلف پرداخت شد.

بهرامی خاطرنشان کرد: سال گذشته با ستاد اجرایی فرمان امام هم توافقاتی صورت گرفت که این ستاد در زمینه ایجاد گلخانه‌ها به افراد تسهیلات پرداخت خواهد کرد. در زمینه مشاغل خانگی به 4 هزار و 300 نفر در 57 رشته مختلف شغل خانگی مجوز داده شد. در خصوص صدور مجوز طرح‌های بزرگ نیز در سال گذشته حدود 270 جواز تاسیس و 215 پروانه بهره‌برداری در بخش‌های گلخانه، دام، طیور و صنایع تبدیلی برای متقاضیان صادر شد.

4600 میلیارد تومان خسارت سرمازدگی و خشکسالی در سال گذشته

وی با اشاره به ایجاد فرآیند بانک اطلاعاتی و یکپارچه نمودن اطلاعات در سطح جهاد کشاورزی استان در سال گذشته، مطرح کرد: در سال 1400 یک بانک اطلاعاتی یکپارچه دیجیتالی از کلیه اطلاعات بخش‌های مختلف کشاورزی استان تهیه شد که از آن زمان تاکنون 728 لایه اطلاعاتی مکان محور در سطح جهاد کشاورزی در زمینه‌های مختلف تهیه شده است که این اقدام در فرآیند برنامه ریزی و انجام کارها بسیار تسهیلگر است.

معاونت امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سال زراعی 99_1400 از محل سرمازدگی و خشکسالی به بخش‌های کشاورزی 4 هزار و 600 میلیارد تومان خسارت وارد آمد که به منابع بالادستی اعلام شد که 200 میلیارد تومان از محل بیمه محصولات کشاورزی خسارت پرداخت شد. در سال 1400، 7 میلیارد و 600 میلیون تومان برای مقابله با خشکسالی و تامین آب اضطراری در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفت که در زمینه مرمت کانال‌ها، انتقال آب و مرمت قنوات مورد استفاده قرار گرفت.

وی با اشاره به اقدام سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص رفع قوانین دست و پاگیر، بیان داشت: در سال 1400 قوانین مزاحم و مانع کسب و کار در فرایند صدور مجوز و انجام کار کشاورزی شناسایی شدند و در قالب 14 مورد خاص به مراجع بالا دستی جهت اصلاح قوانین و مقررات در قالب ستاد تسهیل داده شد.

بهرامی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر تسهیلات پرداخت شده ،اعتبارات تسهیلاتی  در اواخر سال 1400 به جهاد کشاورزی استان ابلاغ شد که امسال به بهره برداران پرداخت می‌شود که این مقدار 507 میلیارد تومان است. 

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon