۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان قزوین حدنگاری می‌شود


50 درصد اراضی کشاورزی استان قزوین حدنگاری می‌شود

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین: با اجرای طرح کاداستر تا پایان سال امسال ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی و زراعی استان قزوین حدنگاری می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رضا افلاطونی در جلسه قرارگاه صدور اسناد کشاورزی که در سالن جلسات ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد اظهار داشت: اجرای طرح کاداستر و محدوده‌نگاری اراضی زراعی مهمترین گام برای سنددار کردن این اراضی است و در همین راستا با اجرای طرح کاداستر تا پایان سال جاری 50 درصد از اراضی کشاورزی و زراعی استان قزوین حدنگاری می‌شوند.

وی بر لزوم حمایت ویژه دستگاه قضائی از اجرای طرح کاداستر در روستاها تأکید کرد و گفت: انتظار داریم تا شورای حفظ حقوق بیت‌المال دادگستری قزوین مصوبه‌ای صادر کند تا قضات بتوانند به همراه کارشناسان اجرایی طرح کاداستر به صورت میدانی در روستاها حضور پیدا کنند تا این طرح با صدور احکام در محل به سرعت پیش برود.

افلاطونی با بیان اینکه اسناد قدیمی مانند نسق‌ مشکلاتی را برای سنددار کردن زمین‌های کشاورزی ایجاد کرده است، اضافه کرد: این نسق‌ها باید با اسناد جدید تک‌برگ و دارای نقشه یو‌تی‌ام جایگزین شوند که اگر قاضی در روستا حضور داشته باشد و کاداستر سریع انجام شود، این کار هم به سرعت انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین روند بررسی سنتی پرونده‌های صدور اسناد باید به‌روز شود که در این حوزه باید از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرده و امور را به این شرکت‌ها برون‌سپاری کنیم و در کنار هر شرکت یک کارشناس ثبتی حضور داشته باشد.

افلاطونی با اشاره به ضرورت تعریف یک چرخه شفاف برای نحوه صدور اسناد کشاورزی یادآور شد: یکی از مزیت‌های دیجیتال کردن روند بررسی اسناد همین شفاف‌سازی است و قزوین می‌تواند پایلوت اجرای این طرح در کشور باشد.

18.5 هزار هکتار از اراضی استان رفع تداخل شدند

مدیر امور اراضی استان قزوین هم در این جلسه از رفع تداخل 18.5 هزار هکتار از اراضی استان قزوین در کمیسیون رفع تداخلات خبر داد و گفت: با توجه به اتمام فرآیند کارشناسی در این کمیسیون 7 پلاک زمین به مساحت مجموع 18 هزار و 543 هکتار از زمین‌های کشاورزی و دولتی استان قزوین رفع تداخل شدند.

پرویز عبدی افزود: این پلاک‌ها در روستاهای آتانک، بای‌نشا، دیال‌آباد، تخت میلاق، رستم آباد، رضی‌آباد و مشکین قرار دارند که در 4 شهرستان آبیک، آوج، بویین‌زهرا و تاکستان واقع ‌شده‌اند و در فرآیند رفع تداخل این اراضی همه اصول فنی و بررسی‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به تشکیل جلسات هفتگی کمیسیون رفع تداخل‌های ارضی گفت: سرعت رفع تداخل در 3 ماه اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته؛ اما اگر در کنار این جلسات به اطلاع‌رسانی فواید و مزایای آن در روستاها اقدام کنیم، شاهد پیگیری‌های مردمی خواهیم بود و اراضی زودتر روند اجرای کاداستر و رفع تداخل را طی خواهند کرد.

عبدی تصریح کرد: با توجه به نبود اطلاعات و آگاهی بعضی از اهالی و سکنه روستاها در برابر کارشناسان حوزه کاداستر مقاومت می‌کنند و بعضاً مزاحمت‌هایی هم برای آنها درست می‌کنند که اگر همزمان آگاه‌سازی کرده و از ظرفیت قضات هم بهره بگیریم، از هر 2 جنبه اقناعی و سلبی می‌توانیم روند سنددار کردن زمین‌های زراعی را سرعت ببخشیم.

وی ادامه داد: در ضمن با توجه به دشواری کار در روستاها به ویژه مناطق محروم و دورافتاده باید به مسائل تجهیزاتی و رفاهی کارشناسان اجرای طرح هم توجه کنیم و در صورت لزوم بسته‌های تشویقی برای حضور در نقاط دورافتاده تدوین کنیم تا کارشناسان با میل و رغبت بیشتری اجرای طرح را پیگیری کنند و در صورت لزوم نیروی جایگزین داشته باشیم.

انتهای پیام/ن/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon