۴ سایت آب‌شیرین‌کن استان بوشهر امسال وارد مدار تولید و بهره‌برداری می‌شود


4 سایت آب‌شیرین‌کن استان بوشهر امسال وارد مدار تولید و بهره‌برداری می‌شود

گروه استان‌ها - در راستای تامین آب آشامیدنی اکنون ۸ سایت آب‌شیرین‌کن در استان بوشهر در حال ساخت است که ۴ سایت آن امسال وارد مدار تولید و بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از مطالبات مهم دیرینه مردم استان جنوبی بوشهر آب آشامیدنی است که در فصول مختلف سال به ویژه در ایام گرما با کمبود شدید آب مواجه است.

کاهش بارندگی‌ها در چند سال گذشته و بروز خشکسالی‌ها بر مشکلات تأمین آب دامن زده به‌گونه‌ای که تمام دشت‌های استان بوشهر در حالت ممنوعه و بحرانی قرار گرفته است.

کاهش بارش باران سبب کاهش آورد آب رودخانه‌ها و از بین رفتن منابع آب سطحی می‌شود و در راستای تأمین آب بهره‌برداران را به سوی آب‌های زیر زمینی سوق می‌دهد.

تغذیه نشدن سفره‌ آب‌ها و افت سطح آب‌های زیرزمینی از تبعات دیگر کاهش باران و خشکسالی‌ها است.

سالانه سطح آب‌های زیرزمینی استان بوشهر بیش از یک متر افت می‌یابد

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر دشت‌های این استان دارای افت سطح آب‌های زیرزمینی است و در شرایط ممنوعه قرار دارند .

علی محمدی با بیان اینکه به طور میانگین سالانه سطح آب‌های زیرزمینی استان بوشهر بیش از یک متر افت می‌یابد اظهار داشت: این موضوع در دشت‌های استان مشهود است به‌طور که در دوره آماری بلندمدت، در دشت بوشکان دشتستان بیش از 22 متر افت سطح آب زیرزمینی اتفاق افتاده است.

وی از  تبعات افت سطح آب‌های زیرزمینی پرداخت و تصریح کرد: فرونشست زمین، خسارت به تأسیسات زیرساختی، افزایش هزینه برداشت از منبع و خشک شدن چاه‌های کشاورزی از جمله تبعات افت سطح آب‌های زیرزمینی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر میانگین بارندگی استان را 255 میلیمتر دانست و تصریح کرد: بوشهر استانی کم آب است و میانگین بارندگی آن 255 میلیمتر و این درحالی است که در 40 سال اخیر، بیش از 23 سال را با بارشی کمتر از میانگین متوسط پشت سر گذاشته است.

محمدی از کاهش بارش باران در فصل زراعی جاری نسبت به سال قبل خبر داد و بیان کرد: در سال آبی گذشته شاهد کاهش 17 درصدی بارش باران بودیم که تداوم خشکسالی‌ها خطر جدی محسوب می‌شود.

وی از بهره‌برداری 3 سد در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: اکنون 3 سد با حجم مخزن بیش از 700 میلیون مترمکعب در حال بهره برداری است که میزان ذخیره این 3 سد حدود به 350 میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به ساخت 6 سد دیگر با حجم مخزن تجمعی 650 میلیون مترمکعب خاطر نشان کرد: از 6 سد مذکور، 3 سد تا پایان امسال به مرحله بهره‌برداری و آبگیری می‌رسد.

بیش از 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استان‌ها قرار دارد

اکنون بیش از 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استان‌ها قرار دارد که با خطوط انتقال آب وارد شبکه آبرسانی استان بوشهر می‌شود.

برای جبران کمبود آب آشامیدنی استان اقدامات اضطراری در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر قرار دارد تا مردم استان در تابستان در تأمین و دریافت آب با کمترین تنش و مشکل مواجه باشند.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از اجرا طرح‌های آب‌شیرین‌کن در نقاط مختلف استان خبر داد و تصریح کرد: اکنون 8 سایت آب‌شیرین‌کن در استان در حال ساخت است که 4 سایت آن امسال وارد مدار تولید و بهره‌برداری می‌شود.

ابوالحسن عالی با بیان اینکه 4 سایت آب‌شیرین‌کن دیگر سال آینده تکمیل می‌شود خاطر نشان کرد: علاوه بر آن، 5 سایت آب‌شیرین‌کن دیگر در 3 سال آینده تکمیل می‌شود.

حدود 10 درصد آب مصرفی استان از طریق پروژه‌های آب‌شیرین‌کن تأمین می‌شود

وی با بیان اینکه اکنون حدود 10 درصد آب مصرفی استان از طریق پروژه‌های آب‌شیرین‌کن تأمین می‌شود گفت: با تکمیل پروژه‌های آب‌شیرین‌کن ظرفیت تأمین آب آشامیدنی به 40 درصد از این پروژه‌ها می‌رسد که وضعیت پایداری در تأمین آب فراهم می‌کند.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر یکی از گران‌ترین آب آشامیدنی را تولید آب از پروژه‌های آب‌شیرین‌کن دانست و افزود: استان بوشهر یکی از گران‌ترین استان‌ها در قیمت تمام شده آب آشامیدنی است چراکه هر مترمکعب آب به ارزش 7 هزار و 500 تومان تولید می‌شود که هر مترمکعب با قیمت بین 700 تا یک هزار تومان در اختیار مشترکین قرار می‌گیرد.

عالی مدیریت مصرف آب و صرفه‌جویی را یک اصل مهم در جلوگیری از بحران کم آبی دانست و تأکید کرد: رعایت مدیریت مصرف آب باید در دستور همه مردم قرار بگیر تا شاهد تنش آبی نباشیم.

انتهای پیام/190/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon