پیگیری تسنیم| آغاز عملیات تعویض لوله‌های آب "فرادنبه" در روزهای آینده / تامین آب شرب پایدار معطل پروژه ملی بن ـ بروجن است

پیگیری تسنیم| آغاز عملیات تعویض لوله‌های آب "فرادنبه" در روزهای آینده / تامین آب شرب پایدار معطل پروژه ملی بن ـ بروجن است

گروه استان‌ها - مدت‌ها است که مردم شهر فرادنبه هر چه داد و فریاد می‌کنند صدای آن‌ها به گوش کسی نمی‌رسد، مسئله عدم کیفیت مناسب آب شرب این شهر معضل چند ساله است که حل نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجن ، آب شرب سالم و با کیفیت نقش موثری را در سلامت جامعه ایفا می‌کند در واقع آب سالم کلید اصلی حفظ سلامت انسان‌ها است. تامین آب شرب سالم یکی از وظایف دولت‌ها برای مردم است اما این وظیفه در شهری 13 هزار نفری در استان چهارمحال و بختیاری به خوبی انجام نشده است.

مدت‌ها است که مردم شهر فرادنبه هر چه داد و فریاد می‌زنند، صدای آن‌ها به گوش کسی نمی‌رسد، اگر یک لحظه خود را به جای این مردم تصور کنیم شاید فکر تحمل چنین وضعیتی برایمان سخت باشد، وضعیتی که چندین سال است مردم را به ستوه در آورده و مسئولین با اطلاع از این قضیه همچنان کاری نمی‌کنند.

مردم قمقمه به دست به دنبال آب شرب سالم‌اند

در واقع مسئله مردم این شهر زیاد هم پیچیده نیست و با کمی همت می‌توان آن را حل کرد و مردم را چندین سال به حال خود نگذاشت، آب شرب مردم شهر فرادنبه از چاه تامین می‌شود، که این آب تامین شده نیترات بالایی دارد اما این مسئله به کنار که بحث اصلی آنان به‌خاطر زنگ زدگی لوله‌های انتقال آب است.

زنگ‌زدگی لوله‌ها موجب تغییر رنگ و حتی مزه آب شده است و مردم قمقمه به دست مجبور به استفاده آب از چاه‌های کشاورزی و حتی از شهرهای دیگر هستند و کسانی که نمی‌توانند از مکان‌های دیگر آب تهیه کنند مجبور به استفاده از همان آب بی‌کیفیت لوله کشی هستند.

این مسئله تازگی ندارد و در سال‌های گذشته توسط رسانه‌ها این موضوع داغ شد و مسئولان وعده تعویض لوله‌های آب را به مردم شهر فرادنبه دادند اما اکنون پس از گذشت چند سال هنوز هم مردم گلایه‌مند هستند و از آب شرب با کیفیت هم خبری نیست، چند روز گذشته بود که خبرگزاری تسنیم در گزارشی جدید این مسئله را دوباره پیگیری کرد، بررسی‌ها نشان می‌دهد این مشکل همچنان باقی است. 

مسئولان استانی اهمیتی به این مسئله نمی‌دهند

محمد ملک‌محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر فرادنبه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بروجن ، از وضعیت نابسامان مردم این شهر در خصوص آب گلایه کرد و گفت: از چاه آهکی فرادنبه تا منبع آب اصلی 7.5 کیلومتر فاصله وجود دارد که 3.5 کیلومتر از لوله‌های فلزی زنگ زده تعویض شده و لوله‌های پلی اتلین به کار رفته است اما 4 کیلومتر دیگر باید لوله‌های فلزی زنگ زده تعویض شود که مسئولان مربوطه اهمیت نمی‌دهند. 

وی افزود: 20 کیلومتر از لوله‌های داخل شهر هم زنگ زده هستند و پوسیده شدند که اقدام خاصی در این خصوص صورت نگرفته است، اگر بهترین آب هم وارد این لوله‌های فلزی زنگ زده شود، آب بی‌کیفیت می‌شود و مضرات بسیار زیادی دارد، قطعاً آلودگی آب فرادنبه به دلیل لوله‌های انتقال آب زنگ زده از چاه تا منبع واقعیت محض است.

از انکار مسئولان قبل تا تعویض فقط قسمتی از لوله‌ها

آقای ربیعی یکی از شهروندان این شهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بروجن ، اظهار داشت: عجیب است که مردمان یک شهر علاوه بر استفاده از آب چاه حالا دغدغه کیفیت آن را نیز داشته باشند، چندین سال است مردم این شهر از بی‌کیفیتی آب رنج می‌برند.

وی افزود: قبلاً که مسئولان این مسئله را انکار می‌کردند و زنگ‌زدگی لوله‌ها را باور نداشتند تا با پیگیری‌های زیاد به خود زحمت بررسی دادند و بخشی از لوله‌های زنگ زده انتقال آب را عوض کردند اما آن بخش دیگر باقی‌مانده مردم شهر را دچار دسردسر کرده است.

این شهروند فرادنبه گفت: این مشکل تمام مردم شهر است، تمام دوستان، آشنایان در اکثر محله‌های مختلف شهر فرادنبه، مسئله کیفیت آب دارند، آب مزه بدی می‌دهد و نمی‌توان از آن استفاده کرد.

وی تصریح کرد: خانه ما تازه ساخت است و لوله‌های جدید استفاده شده است، چطور ممکن است مشکل از لوله‌های آب داخل خانه‌ها باشد، این مسئله به قدری بزرگ است که نمی‌توان با این بهانه‌ها مردم را سرگرم کرد.

ربیعی خاطرنشان کرد: ای کاش مسئولان چند روزی در فرادنبه زندگی می‌کردند و از این آب می‌نوشیدند شاید متوجه درد و رنج مردم این شهر شوند، آب از نیازهای اولیه است که آن هم از شهر فرادنبه دریغ شده است.

تمام موضوع آب فرادنبه مربوط به زنگ زدگی لوله‌ها نمی‌شود

با توجه به این اظهارات، مشکل از سرپرست امور آب و فاضلاب شهرهای فرادنبه، سفیددشت و روستای دهنو پیگیری شد. حیدر شریف‌یلمه،  سرپرست امور آب و فاضلاب شهرهای فرادنبه، سفیددشت در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بروجن ، اظهار داشت: با توجه به مسئله آب فرادنبه قرار شد 7.5 کیلومتر از لوله‌هایانتقال آب زنگ زده تعویض شود که تاکنون 3.5 کیلومتر آن انجام شده است، چند روز پیش وعده تعویض 500 متر از لوله‌های زنگ زده خط انتقال را دادند که هنوز خبری نیست.

وی با اشاره به هزینه‌بر بودن تعویض لوله‌های خط انتقال آب فرادنبه، گفت: تعویض لوله‌های زنگ زده شهر فرادنبه نیاز به اعتبار دارد و علت تعلل در این کار همین است.

سرپرست امور آب و فاضلاب شهرهای فرادنبه، سفیددشت و روستای دهنو بیان داشت: آب بی‌کیفیت مسئله کل شهر نیست و تنها برخی کوچه‌ها مشکل دارند که این ممکن است به لوله‌های داخلی منازل مربوط باشد، در این یکسال و نیم اخیر، این مشکل کمتر بوده است.

شریف یلمه خاطرنشان کرد: تمام موضوع مربوط به زنگ زدگی لوله‌ها نمی‌شود، اگر آب بن-بروجن با کیفیت خوبی که دارد به شهر فرادنبه برسد این مسئله تقریباً رفع می‌شود و مردم از آب با کیفیت بهره‌مند می‌شوند، در واقع با تعویض لوله‌های زنگ زده و اجرای پروژه بن-بروجن، مشکل مردم شهر فرادنبه به کلی حل می‌شود. 

تامین آب پایدار فرادنبه فقط از طریق پروژه بن-بروجن

فرشاد متقی، مدیر روابط عمومی شرکت آبفای چهارمحال و بختیاری هم در پاسخ به خبرنگار تسنیم در بروجن ، در مورد این مسئله، طرح تامین آب پایدار فرادنبه را از طریق پروژه بن-بروجن قابل حل دانست.

وی در رابطه با خط انتقال چاه آهکی، گفت: سال گذشته علی‌رغم کمبود اعتبارات 3.5 کیلومتر خط تعویض شد که 3.5 کیلومتر باقیمانده نیز در حال برگزاری مناقصه است و به زودی عملیات اجرایی آن شروع می‌شود.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon