حیات وحش در فصل زادآوری نیاز به مراقبت بیشتری دارد
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی محیط زیست استان تهران گفت: با توجه به این که فصل بهار, فصل زایش گونههای مختلف جانوری است, نیاز است تا مردم مراقبت بیشتری را در جهت حفاظت از حیات وحش انجام دهند.
محمد کرمی, رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اداره کل محیط زیست استان تهران در رابطه با لزوم مراقبت از حیات وحش در فصل بهار اظهار کرد: با توجه به این که فصل بهار, فصل زایش گونههای مختلف جانوری از جمله گونههایی از پرندگان, پستانداران و ..., است نیاز است مردم مراقبت بیشتری را در حفاظت از حیات وحش انجام دهند.
وی ادامه داد: مردم سعی کنند در زمان حضور در طبیعت نزدیک زیستگاه این جانوران نشودند و اگر با گونههای مختلف جانوری روبهرو شدند, به هیج وجه آنها را لمس نکنند. اگر تخم پرنده و یا نوزاد یک پستاندار توسط انسان لمس شود, بوی انسان را میگیرد و ممکن است آن نوزاد و یا تخم جوجه توسط مادر و یا سایر اطراف آن گونه طرد شود که این مورد میتواند منجر به تلف شدن نوزاد شود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اداره کل محیط زیست استان تهران در رابطه زادآوری علفخوران توضیح داد: زادآوری علفخوران نیز غالباً از اوایل اردیبهشت آغاز میشود اما ممکن است این زمان در زیستگاههای مختلف تفاوت چند روزه داشته باشد. اگر در این ایام مردم با نوزاد علفخواران رو به رو شدند, به هیچ وجه آنها را لمس نکنند و آنها را برای نگهداری از زیستگاه جدا نکنند.
کرمی ادامه داد: بعضی افراد با مشاهده نوزاد تنها تصور میکنند که مادر نوزاد را رها کرده اما این تصور غلط است و قطعاً مادر در همان اطراف است و برای برداشتن نوزاد خود باز خواهد گشت. متأسفانه در سالهای اخیر مشاهده کردهایم که افرادی نوزاد را از مادر جدا کرده و به محل زندگی خود بردهاند و پس از مدتی برای بازگرداندن گونه با سازمان محیط زیست تماس گرفتهاند.
وی در رابطه با موضوع غذارسانی به حیات وحش خاطرنشان کرد: در فصل بهار علوفه کافی در طبیعت برای تغذیه گونههای مختلف وجود دارد و نیازی به غذارسانی دست توسط انسان نیست.
انتهای پیام/