دادستان قزوین: سرعت حدنگاری در اراضی کشاورزی و مسثنیات پایین است


دادستان قزوین: سرعت حدنگاری در اراضی کشاورزی و مسثنیات پایین است

گروه استان‌ها- دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین گفت: سرعت حدنگاری در اراضی کشاورزی و مسثنیات نسبت به اراضی ملی و منابع طبیعی پایین است که این روند باید تسریع شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمد قاسمی در جلسه قرارگاه صدور اسناد مالکیت کشاورزی که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد،‌ اظهار داشت: سرعت حدنگاری در اراضی کشاورزی و مسثنیات نسبت به اراضی ملی و منابع طبیعی پایین است که این روند باید تسریع شود تا در مهلت برنامه‌ریزی‌شده اجرای طرح به پایان رسیده و تکمیل شود.

وی با اشاره به اختلافات ملکی بین کشاورزان و سازمان منابع طبیعی گفت: این اختلافات جزو معضلات اصلی کشاورزان استان محسوب می‌شود که منجر به تشکیل پرونده‌های حقوقی و کیفری متعددی شده و تنها راه درمان آن هم تکمیل اجرای کاداستر و رفع تداخل اراضی است.

قاسمی افزود: برای پایان دادن به چنین اختلافاتی باید 3 فاز محدوده‌نگاری، رفع تداخل و صدور سند تک‌برگی به سرعت دنبال شود تا با تثبیت مالکیت بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی بر زمین‌های زراعی و غیرزراعی زمینه درگیری‌های حقوقی از بین برود. اما برای تسریع در چنین فرآیندی باید مدیریت جهادی را در این بخش عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کارهای باقی‌مانده زیادی در حوزه کاداستر و رفع تداخل داریم، باید از ظرفیت گروه‌های جهادی متخصص در حوزه نقشه‌برداری و امور ثبت مالکیت بهره ببریم تا سرعت کارها به میزان دلخواه برسد. البته نیاز داریم که در کنار این گروه‌ها از ظرفیت کارشناسان امور اراضی و نمایندگان دستگاه قضا هم استفاده کنیم.

اجرای حدنگاری و رفع تداخل معامله برد-برد است

دادستان مرکز استان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اجرای حدنگاری و رفع تداخل مانند یک معامله برد-برد است، گفت: این کار هم هزینه‌های دولت و حاکمیت به ویژه قوه قضائیه را برای رسیدگی به اختلافات مالکیتی کم می‌کند و هم هزینه‌های اشخاص را برای پیگیری تثبیت مالکیت خود در دستگاه‌های دولتی و دادگاه‌ها به حداقل می‌رساند.

قاسمی با اشاره به نقش تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی در پایان دادن به روند غیرمنطقی تولید پرونده‌های حقوقی اضافه کرد: یکی از هزینه‌های بزرگ امروز ما مبارزه با تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی از طریق صدور و اجرای احکام قلع و قمع مستحدثات در زمین‌های کشاورزی است که با نهایی شدن اجرای کاداستر و صدور سندهای مالکیتی دیگر نیازی به هزینه‌های مقابله‌ای در این بخش نداریم.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon