تصاویر دیده نشده از اسرای عملیات «بیتالمقدس» و شادی مردم پس از «فتح خرمشهر»
تصاویری از اسرای بعثی دستگیر شده توسط رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و شادمانی ملت ایران از آزادسازی خرمشهر را ببینید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عملیات «الی بیتالمقدس» که به عملیات «بیتالمقدس» یا «آزادسازی خرمشهر» مشهور شدهاست، یکی از بیبدیلترین عملیاتهای جنگ تحمیلی در هشت سال دفاع مقدس است. عملیاتی که علاوه بر آزادسازی بخش قابل توجهی از خاک کشورمان، موضع جامعه جهانی نسبت به جمهوری اسلامی ایران را تغییر داد. مجامع بینالمللی علاوه بر اینکه از هیچ کمکی اطلاعاتی، نظامی، تجهیزاتی و غیره به صدام، فروگذار نبودند، از ابتدای جنگ نیز سکوت پیشه کرده و حرفی از آتشبس نمیزدند، پس از این عملیات غرورآفرین وارد میدان شده و خواستار آتشبس میشوند.
از طرف دیگر این عملیات حماسهساز، مشت محکمی علیه صدامیان بود؛ چراکه صدام وعده داده بود در صورتی که ایران بتواند خرمشهر را فتح کند، کلید بصره را نیز به ایران تحویل دهد. بنابراین این عملیات علاوه بر آنکه موقعیت برتر جمهوری اسلامی ایران را به جامعه جهانی نشان داد، باعث غرور و شادمانی رزمندگان اسلام نیز شد. بخشی از تصاویر شادمانی ملت ایران پس از آزادسازی خرمشهر را ببینید:
* آنچه باید در خصوص آزادسازی خرمشهر بدانیم
منطقه عملیات: جبهه جنوبی؛ غرب رود کارون
رمز عملیات: یا علیبن ابیطالب علیه السلام
تاریخ عملیات: 10 اردیبهشت ماه تا سوم خرداد ماه سال 1361
مهمترین اهداف: آزادسازی شهرهای خرمشهر و هویزه؛ همچنین خارج کردن شهرها از برد توپخانه دشمن.
وسعت منطقه آزادشده: 5380 کیلومترمربع.
رژیم بعث عراق با اشغال خرمشهر میکوشید مهمترین اهرم فشار خود را برای واداشتن ایران به شرکت در مذاکرات صلح، حفظ کند، متقابلاً آزادسازی این شهر میتوانست نماد اثبات برتری ایران در جنگ تحمیلی باشد.
با توجه به اهمیت این منطقه در تعیین سرنوشت جنگ، عملیات «بیتالمقدس» را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا کردند.
عملیات پشتیبانی را قرارگاه فجر که از عملیات «فتحالمبین» در منطقه مانده بود؛ در فکه انجام داد و حدود 2000 اسیر گرفت.
در منطقه عملیات اصلی، در مرحله اول، جاده اهواز ـ خرمشهر از کیلومتر 68 تا کیلومتر 103 تصرف، تثبیت و کلیه رخنهها ترمیم شد.
در مرحله دوم، ضمن آزادسازی مسافت بیشتری از این جاده، پیشروی بهسمت مرز در محدوده ایستگاه «حسینیه» آغاز شد.
رژیم بعث عراق هراسان از تکرار «فتحالمبین»، از منطقه وسیعی شامل پادگان حمید، هویزه و جفیر، 2 لشکر خود را عقب کشید تا آنها را از انهدام برهاند.
در مرحله سوم، تهاجم برای آزادی خرمشهر آغاز شد، اما هوشیاری و تمرکز نیروهای دشمن در خطوط پدافندی موجب شد مأموریت نیروهای خودی به انجام نرسد.
در مرحله چهارم که قرارگاه فجر نیز کنار سه قرارگاه قدس، فتح و نصر وارد عملیات شده بود، انسداد جاده خرمشهر ـ شلمچه و تأمین «نهر عرایض» و «پلنو» موجب شد که نیروهای بعثی تسلیم شوند و در نتیجه خرمشهر در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد ماه سال 1361 آزاد شود.
در این عملیات هشت لشکر و 15 تیپ مستقل رژیم بعث از 50 تا 80 درصد آسیب جدی دیدند.
انتهای پیام/