افزایش قیمت اقلام ضروری در عربستان

افزایش قیمت اقلام ضروری در عربستان

بر اساس گزارش انجمن حمایت از مصرف کننده در عربستان سعودی قیمت بیش از ۸۰ کالای غذایی در این کشور طی یک سال افزایش داشته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انجمن حمایت از مصرف کننده در عربستان سعودی افزایش قیمت 80 کالای غذایی را بین آوریل 2021 و آوریل 2022  اعلام کرد.

به گزارش الخلیج آنلاین، این انجمن امروز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: به عنوان بخشی از تلاش‌های مستمر خود برای نظارت و مقایسه قیمت‌های کالاها و محصولات مختلف، قیمت‌های 89 کالای غذایی در آوریل 2021 را  رصد و با قیمت‌های آوریل 2022 مقایسه کردیم.

بر اساس گزارش متوسط ​​قیمت کالاهای صادر شده از سوی سازمان آمار، 89 کالا قیمت آن‌ها نسبت به آوریل 2021 افزایش داشته است.

یک کالا برای مدت مشابه (آوریل 2021) قیمت یکسانی را نسبت به سال گذشته حفظ کرده است.

این انجمن تاکید کرد که میانگین کل قیمت کل کالاها (89 قلم کالا) نسبت به سال گذشته 10.8 درصد افزایش یافته است.

انجمن حمایت از مصرف‌کننده در عربستان تاکید کرد که از نزدیک همه مسائل مربوط به مصرف کننده در کشور  را دنبال می‌کند.

این  انجمن تاکید کرد که در دوره گذشته به کار و اجرای برنامه راهبردی مصوب خود ادامه و خدمات و برنامه های آگاهی بخشی را توسعه داده است و   توصیه ها، پیشنهادات و چالش‌هایی را  به دستگاه‌های دولتی ذیربط دارای اختیارات قانونگذاری  ارائه کرده است.

این انجمن به مصرف کنندگان توصیه می‌کند که در مقایسه قیمت‌ها و جستجوی جایگزین‌هایی که نیازهای آنها را برآورده می‌کند مراقب باشند.

تورم در عربستان سعودی در آوریل گذشته برای بیست و هشتمین ماه متوالی افزایش یافت .نرخ سالانه قیمت مصرف کننده (تورم) در عربستان سعودی طی آوریل گذشته 2.3 درصد افزایش یافت که بالاترین نرخ از ژوئن 2021 است که طی آن 6.2 درصد ثبت شده است.

افزایش قیمت مواد غذایی و آشامیدنی به صورت سالانه همزمان با شیوع ویروس کرونا است که کشورها را وادار به بستن مرزهای خود کرد. عربستان سعودی به دلیل کمبود منابع آبی برای کشاورزی، بیشتر مواد غذایی خود را از کشورهای خارجی وارد می‌کند.

نرخ تورم در بخش مواد غذایی کماکان در سطح بالایی باقی مانده که احتمالا بخشی از آن به خاطر قرنطینه‌ها و تمایل مردم برای ذخیره‌سازی گسترده این اقلام است و پیش بینی می‌شود که با توجه به اجرایی شدن لایحه افزایش مالیات بر ارزش افزوده، نرخ تورم در سطح بالای فعلی بماند.

عربستان سعودی در جولای 2020 به دنبال سقوط قیمت نفت و کاهش تقاضای نفتی و کاهش درآمدهای دولت، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به 15 درصد افزایش داد و کسری بودجه دولت عربستان در ماه‌های اخیر همواره صعودی بوده است.

عربستان سعودی برای هفتمین سال متوالی با کسری بودجه روبروست و کارشناسان بر این باورند که ریاض برای جبران این کسری، از ذخایر خود استفاده خواهد کرد. آمار و ارقام از این مسئله حکایت دارد که ذخایر ریاض در حال اتمام است و پیش‌بینی می‌شود که این ذخایر از 92 میلیارد دلار در سال 2020 به 74.6 میلیارد دلار در سال آینده برسد.

شاخص قیمت مصرف کننده نشان دهنده تغییرات در قیمت‌هایی است که مصرف کنندگان برای یک سبد ثابت از کالاها و خدمات متشکل از 490 کالا می‌پردازند.

خبرگزاری بلومبرگ اخیرا اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود که موج تورم جهانی در عربستان سعودی با وجود افزایش قابل توجه قیمت نفت افزایش یابد.

بلومبرگ تأکید کرد که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، حتی با افزایش مداوم قیمت نفت خام، از افزایش اخیر قیمت‌های جهانی و نرخ تورم در امان نیست.

مجله انگلیسی اکونومیست در گزارشی در اوایل دسامبر گذشته پیش بینی کرد که سال 2022 سال سختی برای اقتصاد جهانی خواهد بود.

مؤسسه تحقیقات اقتصادی کپیتال ایکانامیکس اعلام کرد: پیش بینی می‌شود که تورم در عربستان در 2022 و 2023 بین 1 تا 2 درصد باقی می‌ماند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران