رهاسازی آب زایندهرود برای پنجمین نوبت آبیاری شرق استان اصفهان / نصفجهان امروز سیرآب میشود
گروه استانها- رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: از ساعت ۲۴ دیشب آب زایندهرود برای پنجمین نوبت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان به مدت ۱۰ روز رهاسازی شده و امروز بعد از ظهر آب به اصفهان میرسد.
حسین وحیدا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان پیرامون اینکه همزمان با رهاسازی آب زایندهرود برای کشاورزان شرق اصفهان میزان برداشتها برای باغداران و کشاورزی غرب استان بسته شده است، اظهارداشت: براساس تصمیمات جلسات کمیته چهارجانبه متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، صنف کشاورزان و شرکت آب منطقهای اصفهان؛ میزان حجم و مدت زمان بازگشایی آب زایندهرود برای آبیاری نوبت پنجم کشت غله کشاورزان شرق اصفهان برطبق چهار سنوات گذشته است.
وی با بیان اینکه آب رهاسازی زایندهرود از ساعت 24 دیشب، بعدازظهر امروز به شهر اصفهان خواهد رسید، افزود: این بازگشایی نوبت آخر، برای کشت غلات کشاورزان شرق است که به مدت 10 روز با میزان حجم 45 میلیون مترمکعب رهاسازی شده است.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان در پاسخ به اینکه براساس توافقات چنانچه مقرر بود آب زایندهرود برای کشاورزان شرق اصفهان طی 5 نوبت رهاسازی شود چرا بازگشایی آن در بستر رودخانه در جهت جلوگیری از هدررفت میزان حجم سد با توجه به کاهش چندین درصدی و حفظ محیط زیست و عدم نابودی آبزیان به صورت مداوم جریان نداشته است، گفت: این مباحث، موضوعاتی زیرنظر وزارت نیرو است! اما اگر طی این مدت، آب بهطور مداوم و با فشار کمتر در رودخانه جاری بود نه تنها جهت چاههای زیرزمینی و معضلات فرونشست زمین بسیار سودمندتر بود بلکه کشاورزان هم با آسودگی خیال برای کشت غلات کیفیتتر اقدام میکردند.
وی ادامه داد: طی برگزاری جلسات اولیه و تصمیمات برای بازگشایی سد زایندهرود جهت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان، پیشنهاد صنف کشاورزان بر رهاسازی مداوم و با فشار اندک به منظور کاهش هدررفت کمتر آب بر بستر رودخانه بود که این طرح متاسفانه مورد قبول قرار نگرفت. چنانچه تمام شرایط به طور صحیح اجرایی میشد هم اکنون وضعیت کشاورزان مطلوبتر از موقعیت فعلی بود.
وحیدا با اشاره به اینکه باز و بسته شدن زایندهرود طی چهار نوبت جهت کشت غله کشاورزان شرق اصفهان بیتاثیر هم برای چاههای زیرزمینی، شهرداری و دغدغههای فرونشست زمین نبوده است، بیان کرد: بازگشایی آب طی این مدت برای کشاورزان شرق اصفهان با وجود عدم بهره 100 درصدی از آن نتایج مثبت در برداشت محصول خواهد داشت چرا که آنها سال گذشته متاسفانه هیچگونه کشتی نداشتهاند اما امیدواریم تخصیص آب برای کشت پاییز با برنامهریزی و مدیریت دقیقی اجرایی گردد.
رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با تاکید براینکه مقرر شده برای کشت پاییز کشاورزان شرق اصفهان 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زایندهرود ذخیرهسازی شود، اظهار داشت: امیدواریم تجربه 5 نوبت باز و بسته شدن آب رودخانه جهت آبیاری شرق استان تجربهای برای وزارت نیرو باشد که به منظور جلوگیری از پرت کمتر در توزیع و مدیریت آب برنامهریزی صحیح صورت بگیرد.
وی در ادامه افزود: سال 1398 باوجود گرمای طاقت فرسای تابستان با حمایت آب منطقهای و صنف کشاورزان 97 میلیون مترمکعب آب طی مدت 78 روز در آبشار به منظور کشت کشاورزان توزیع کردیم که محصولات خوبی هم برداشت شد، اما امیدواریم برای کشت پاییزه امسال با مشکلات فعلی مدیریت شود.
وحیدا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیفیت گندم کشت شده در نقاط مختلف شرق اصفهان را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: میزان حجم هر چهار نوبت آب در اختیار کشاورزان شرق یکسان بوده است، اما به دلیل عواملی همچون تنش در موقع تقسیم آب، کشت دیرهنگام، تغییرات آب و هوایی و کمبود آب؛ کیفیت گندم شرایط مطلوبی ندارد، اما به علت نبود هیچگونه کشت محصول طی سال گذشته در حال حاضر وضعیت مناسبتر است و کشاورزان هم راضی هستند.
وی پیرامون اینکه برداشتهای غیرمجاز صنایع از زایندهرود همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: در این زمینه اقدامات بسیاری صورت گرفته اما عملا اقدامی اجرایی نشده است.
انتهای پیام/163/ی