تحقق ۳ برابری اهداف صادرات استان چهارمحال و بختیاری / قوانین خلق‌الساعه بلای جان توسعه صادرات است

تحقق 3 برابری اهداف صادرات استان چهارمحال و بختیاری / قوانین خلق‌الساعه بلای جان توسعه صادرات است

گروه استان‌ها - استان چهارمحال و بختیاری با توجه به تولید محصولات گوناگون می‌تواند بخش مهمی از صادرات غیرنفتی کشور را داشته، اما فعالان بخش خصوصی منطقه معتقدند تغییر قوانین و بطور کلی قوانین خلق‌الساعه بلای جان صادرات استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، صادرات تک محصولی یکی از مهمترین مشکلات اقتصاد ایران است و همین مشکل باعث شده تا دشمنان بتوانند در بخش‌های مختلفی کارشکنی کرده و فراز و فرودهایی را به کشور تحمیل کنند.

همین امر موجب شده تا توجه به صادرات غیر نفتی از سوی مسئولان افزایش یابد و مسئولان در راستای تحقق این موضوع همواره تلاش کردند با استفاده از امتیازات و امکانات زمینه تنوع کالاهای صادراتی ایران را مهیا کنند تا با این روش نه تنها مانع از کارشکنی دشمنان باشند بلکه ضمانت اشتغال پایدار را هم برای ایران ایجاد کنند.

به هرحال نباید فراموش کرد تنوع محصولات صادراتی مجموعه‌ای از امکانات را مهیا می‌کند که ازتنوع بازارهای صادراتی آغاز و از همه مهمتر تنوع شرکای تجاری ختم می‌شود تنوعی که می‌تواند مشخصه‌ای برای مقابله با کارشکنی‌های دشمنان و ناتوانی آنها در تحمیل شرایطی خاص به کشورمان است.

استان چهارمحال و بختیاری با توجه به تولید محصولات گوناگون می‌تواند بخش مهمی از صادرات غیرنفتی کشور را داشته و در ارزآوری و بهبود شرایط اقتصادی کشور نقش کلیدی داشته باشد، همانگونه که این استان در سال گذشته توانست رتبه یک کشور در صادرات غیر نفتی را کسب کند.

اگر موانع راه تولید محصولات صادرات محور در استان تسهیل شود نه تنها صادرات محصولات استان افزایش می‌یابد بلکه اشتغال‌زایی نیز شده و شاید استان چهارمحال و بختیاری که رکورددار بیکاری در کشور است از جایگاه خود تنزل یافته و جوانان بسیاری شاغل شوند.

تحقق 3 برابری اهداف صادرات از استان

سجاد رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهارداشت: سال گذشته استان چهارمحال و بختیاری از نظر تحقق اهداف صادراتی رتبه یک کشور شد و حدود 93 میلیون دلار کالا از استان به خارج از کشور صادر شد این در حالی است که هدف صادراتی استان 32 میلیون دلار توسط وزارت‌خانه تعیین شده بود.

رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری افزود: امسال حدود 87 میلیون دلار  برای اهداف صادراتی استان در نظر گرفته شد که در فروردین ماه 9 میلیون دلار کالا صادر شد .

وی گفت: اقلام صادراتی استان بیشتر شامل شیرخشک، موکت، کیسه فریزر، دستکش، خوراک آبزیان، لوازم خانگی و ... است.

رستمی بیان کرد: برای افزایش صادرات محصولات تولید شده در استان به تولیدکنندگان تسهیلات بازسازی و نوسازی خطوط تولید داده می‌شود تا کالای به روز و با کیفیت و بازارپسند تولید شود همچنین تسهیلات در گردش برای افزایش تولید پرداخت می‌شود.

تغییر روز به روز قوانین سد راه صادرات شده است

رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشتر تولیدات استان به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان صادر می‌شود، افزود: در بحث بازاریابی به تولیدکنندگان کمک می‌شود تا بازار هدف در کشورهای همسایه را بیابند.

رستمی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موانعی که سد راه صادرات است قوانینی هستند که هر روز تغییر می‌کند، یک روز برای صادرات یک کالا تشویقی می‌دهند و روز دیگر برای همان کالا می‌گویند صادر کننده باید ارز مورد نظر را برگرداند.

وی با اشاره به اینکه رفع تعهدات ارزی برای واحدهای صادرات‌محور ایجاد اشکال کرده است، ادامه داد: بخشی از صادرات ما به کشورهای دیگر ریالی است و واحد تولیدی از دریافت کننده کالا ریال دریافت می‌کند و باید معادل آن رفع تعهد ارزی کند، پس باید ارز آزاد بخرد که این موضوع مشکل ایجاد کرده است.

ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان خانمیرزا

رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: ما این مشکلات را با وزارتخانه مطرح می‌کنیم تا حداقل قوانین ثابت بماند زیرا تا یک واحد تولیدی با یک قانون وقف دهد یک مرتبه قانون تغییر می‌کند و اگر واحدی هم به صورت موردی مشکل داشته باشد پیگیری می‌کنیم تا مشکل حل شود.

رستمی خاطر نشان کرد: برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان ایجاد  پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان خانمیرزا در حال پیگیری است که در صورت تحقق کمک بسیاری به افزایش صادرات استان می‌کند.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon