نشست مهم چارچوب هماهنگی با ائتلاف «عزم» و اتحادیه میهنی کردستان عراق

نشست مهم چارچوب هماهنگی با ائتلاف «عزم» و اتحادیه میهنی کردستان عراق

در راستای خارج کردن عراق از بن بست سیاسی کنونی، نشست مهمی میان چارچوب هماهنگی با اتحادیه میهنی و ائتلاف سنی عزم برگزار شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هیئت هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعی، ائتلاف «عزم» و اتحادیه میهنی کردستان عراق نشستی مشترک ترتیب داده و در خصوص اهمیت هماهنگی مواضع برای مقابله با «طرح‌هایی» که ثبات فرایند سیاسی را تهدید می‌کند، توافق کردند.

هیئت هماهنگی نشستی با ائتلاف عزم به ریاست «مثنی السامرائی» و حزب اتحادیه میهنی کردستان به ریاست «بافل طالبانی» برگزار کرده و طی آن درباره وضعیت سیاسی کنونی و راهکارهای ارتقای آن با مشارکت دیگر گروه‌های ملی رایزنی کردند.

حاضران در این نشست ضمن درخواست از دولت برای انجام وظایف خود در قبال شهروندان و تلاش برای بهبود وضعیت خدمات‌رسانی در سراسر کشور، توافق کردند که هماهنگی مواضع برای مقابله با طرح‌هایی که ثبات فرایند سیاسی و تجربه دموکراتیک در کشور را تهدید می‌کند، حائز اهمیت است.

در پایان این نشست بر لزوم تداوم تلاش‌ها برای تحقق اولویت‌ها در تشکیل دولتی قدرتمند و قادر به انجام اصلاحات فراگیر در نهادهای دولتی و تضمین حقوق همه مردم عراق بر اساس قانون اساسی تاکید کردند.

«مثنی عبدالصمد السامرایی» رئیس ائتلاف العزم در جریان این نشست بر ضرورت تشکیل دولت جدید تاکید کرد.

دفتر السامرایی در این زمینه در یک بیانیه اعلام کرد: «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون با بافل طالبانی رئیس اتحادیه میهنی و با حضور برخی نمایندگان و رهبران ائتلاف العزم و چارچوب هماهنگی  و اتحادیه میهنی، تحولات سیاسی عراق را مورد رایزنی قرار دادند.

در این بیانیه آمده است: آخرین رخدادهای سیاسی عراق  و راههای یافتن راهکار ریشه‌ای که به حل بن بست سیاسی کنونی، از طریق تشدید رایزنی ها و در نظر گرفتن نتایج انتخابات، منجر شود، مورد بررسی قرار گرفت.

السامی تاکید کرد: گفتگوهای سیاسی با هدف تشکیل دولتی که بتواند کشور را به ساحل آرامش برساند، همچنان جریان دارد.

وی گفت: هماهنگی مشترک میان گروههای سیاسی موثر به منظور حل و فصل پرونده تشکیل دولت ضروری است.

الرکابی: عراق با شدیدترین بحران سیاسی از سال 2003 تاکنون روبرو است

«عادل الرکابی» نماینده مستقل پارلمان عراق اعلام کرد: بافل طالبانی رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق از عدم توافق با حزب دموکرات خبر داده است.

وی افزود: اوضاع کنونی بسیار خطرناک و بی ثبات است. بحث درگیری شیعی بسیار دردناک و کردها و سنی‌ها هم در صورت بروز این درگیری، از آن در امان نخواهند بود. در عین حال ما با توجه به حضور عقلاء، احتمال درگیری شیعی را نمی‌دهیم. وارد کردن تظاهرات در نزاع سیاسی بسیار خطرناک است.

این نماینده مستقل عراق تاکید کرد: برخی دستان داخلی و خارجی هستند که اوضاع را به سوی درگیری سوق می‌دهند. طرح نمایندگان مستقل مبتنی بر حل گره موجود سیاسی و در مخالفت با دخالت خارجی در تشکیل دولت است. ما با دیکته‌های سفیران خارجی مخالفیم.

وی درباره قانون جنجالی امنیت غذایی عراق هم گفت که این بخشی از کشمکش‌های سیاسی است.

الرکابی تصریح کرد: بحران سیاسی کنونی شدیدترین بحران از سال 2003 است. طرح جریان صدر خواهان ملحق شدن نمایندگان مستقل به ائتلاف سه گانه(صدر-حاکمیت- بارزانی) بود. ما طرح خود را با حلبوسی و پلاسخارت مطرح کردیم و حمایت مثبت دریافت کردیم.

علت تاخیر در ارائه طرح بارزانی چیست؟

«مهدی عبدالکریم» سخنگوی شاخه بغداد حزب دموکرات کردستان، علت تاخیر در ارائه طرح سیاسی مسعود بارزانی ، رهبر این حزب برای پایان دادن به بن بست سیاسی در عراق را نبودن زمینه و شرایط مناسب برای اجرای این طرح اعلام کرد.

وی در گفتگو با «السومریه نیوز» با بیان اینکه تاخیر در ارائه ابتکار عمل مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان، به دلایل زیادی از جمله نبودن زمینه سیاسی مناسب برای اجرای آن، صورت گرفته است، گفت: مسئولان دو حزب کرد برای تسویه حساب های دوجانبه و یکسان سازی دیدگاه‌ها به منظور کمک به حل و فصل اوضاع سیاسی و برون رفت از بن بست سیاسی 8 ماهه به بغداد سفر کرده‌اند.

عبدالکریم افزود: تعداد زیاد طرح های سیاسی و عدم اجرای آنها، موجب عدم فراهم شدن زمینه سیاسی مناسب برای ارائه طرح بارزانی شده است، با این حال دولت اقلیم کردستان شیعیان را به کاهش اختلافات سیاسی موجود با هدف پیشبرد روند سیاسی تشویق می‌کند.

وی تاکید کرد که اختلافات موجود بین احزاب کرد درحال حل شدن است و کمیسیون‌هایی برای نظارت بر انتخابات آتی در اقلیم کردستان تشکیل شده اند و موضوع حقوق کارمندان اقلیم نیز درحال پی گیری است.

تحرک جدی نمایندگان مستقل

از سوی دیگر بغداد الیوم در گزارشی با عنوان تحرکات جدید نمایندگان مستقل برای حل بحران سیاسی این کشور آورده است: نمایندگان مستقل در پارلمان تحرک جدی طی روزهای گذشته برای فشار بر گروههای سیاسی به منظور حل بحران سیاسی آغاز کرده‌اند که از زمان اعلام نتایج انتخابات اکتبر 2021 ایجاد شده است.

بغداد الیوم در ادامه بر اصرار مقتدی صدر بر تشکیل دولت اکثریت سیاسی و مخالفت او با دولت توافقی و اصرار چارچوب هماهنگی برای مشارکت همه در تشکیل دولت اشاره کرده است.

 در ادامه به ناکامی گروه‌های سیاسی در تشکیل جلسه پارلمان عراق برای معرفی نخست وزیر به سبب تاکید دادگاه فدرال برای ضرورت حضور دوم سوم نمایندگان پارلمان(220 نماینده) در جلسه انتخاب رئیس جمهور برای اینکه جلسه مشروعیت داشته و مطابق قانون اساسی باشد هم پرداخته است.

تصمیمات مهم دادگاه فدرال از دهم اکتبر2021 تاکنون

دادگاه فدرال از زمان اعلام نتایج انتخابات در دهم اکتبر 2021، سلسله تصمیماتی اتخاذ کرده است که بارزترین آنها رد شکوائیه چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی، تایید نتایج این انتخابات، تایید مشروعیت جلسه اول پارلمان در نهم ژانویه و انتخاب رئیس و معاونان مجلس عراق است.

همچنین حکم به حذف «هوشیاری زیباری» نامزد حزب دموکرات برای تصدی پست ریاست جمهوری و نیز لغو عضویت «مشعان الجبوری» و نیز خلاف قانون اساسی دانستن قانون نفت و گاز دولت اقلیم کردستان صادره در سال 2007 داده است.

چرا نمایندگان مستقل راه اربیل را در پیش گرفتند؟

«مسعد الراجحی» عضو جنبش «امتداد» عراق هدف از روی آوردن برخی نمایندگان مستقل به اربیل را حل بحران دانست.

از سوی دیگر «عارف الحمامی» نماینده ائتلاف دولت قانون عراق احتمال داد که طرح نمایندگان مستقل موفق شود زیرا به گفته او این طرح جمع طرح‌های صدر و چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت و حل بحران سیاسی عراق است.

وی اعلام کرد: امیدواریم که این حرکت نمایندگان مستقل با توجه به گشایشی که در داخل بیت کُردی حاصل شده است به سرانجام مثبتی برسد.

الحمامی درباره علت دیدار نمایندگان مستقل با بارزانی هم گفت که بارزانی یکی از طرفهای مهم در ائتلاف سه گانه است.

از سوی دیگر «عصام الفیلی» استاد علوم سیاسی دانشگاه مستنصریه گفت: نمایندگان مستقل رویکردهای مختلفی دارند به طوری که برخی از آنها به چارچوب هماهنگی نزدیک هستند و برخی دیگر به جریان صدر و برخی هم نماینده جنبش تشرین هستند. این نمایندگان را نمی‌توان مستقل نامید زیرا استقلال عمل واقعی نمایندگان مستقل زمانی است که آنها سخنگوی رسمی داشته باشد.

وی درباره دیدار بارزانی با نمایندگان مستقل هم بیان کرد: این صرفا دیدار پروتکلی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران