سند دانشبنیان امنیت غذایی کشور هفته آینده ارائه میشود
گروه استانها - معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در طول یک سال گذشته با همکاری تمامی کارشناسان سندی به نام سند دانشبنیان امنیت غذایی پایدار تدوین شد که هفته آینده توسط وزیر جهاد کشاورزی برای تصویب در صحن عالی شورای انقلاب فرهنگی ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سیدمجتبی خیام نکویی امروز در محل فرمانداری فارسان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز بحث امنیت غذایی پایدار یکی از دغدغههایی است که بسیاری از کشورها با آن روبهرو هستند و برای اینکه بتوان به یک امنیت غذایی پایدار با برنامه مناسب دست پیدا کرد، در طول یک سال گذشته با همکاری تمامی کارشناسان سندی به نام سند دانشبنیان امنیت غذایی پایدار تدوین شد که هفته آینده توسط وزیر جهاد کشاورزی برای تصویب در صحن عالی شورای انقلاب فرهنگی ارائه میشود.
وی افزود: در این سند که یکی از جامعترین سندها در طول این چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، همه مولفههایی که برای رسیدن به یک امینت غذایی پایدار و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی بوده در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی میشود با اجرای این سند حتی با محدود کردن سطح زیر کشت نسبت به وضعیت موجود شاهد افزایش تولید در واحد سطح باشیم و روح حاکم به این سند، دانشبنیان کردن بخش کشاورزی از طریق افزایش بهرهوری در واحد سطح است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور بیان کرد: به نظر میرسد با اجرای این سند علاوه بر وزارت جهاد کشاورزی از تمام ظرفیتهای وزارتخانههای مرتبط در حوزه تولید غذا و همچنین حفظ و سلامت غذا استفاده میشود و ما شاهد یک مسیر رو به جلو برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور خواهیم بود.
نکویی اظهار داشت: امروز دستاوردهای خوبی در بخش تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی داشتهایم که یکی از دستاوردهای مهم افتتاح ایستگاه تحقیقات بادام است، که بسیار مهم بوده و منجر به معرفی ارقام متحمل به خشکی و همچنین مقاوم به سرمازدگی و سایر تنشهای زیستی و غیرزیستی است که میتواند بر روی افزایش کمی و کیفی بادام افزایش قابل ملاحظهای بگذارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردها دستیابی به دانش فنی کشت بافت بوده که نوعی از ارقام محمدی دیم است که عملکرد بیش از دو تا سه برابر گل در واحد سطح دارد که با معرفی این رقم و انتقال به بخش خصوصی شاهد افزایش سطح زیرکشت گل محمدی دیم در استان چهارمحال و بختیاری خواهیم بود.
معاون وزیر جهادکشاورزی مطرح کرد: یکی دیگر از دستاوردهایی که امروز از استان چهارمحال و بختیاری به کشور معرفی میشود، دستیابی به دانش فنی مبارزه بیماری شانکر باکتری است که متاسفانه خسارت قابل ملاحظهای به میوههای هستهدار میزند که با دستیابی به فرمول مناسب و دانش فنی امکان درمان و جلوگیری از خسارت به میوههای هستهدار در استان حاصل میشود که قابل تعمیم به سایر استانها است.
وی تصریح کرد: از دستاوردهای دیگر این استان معرفی بزهای پربازده است که قابلیت افزایش شیر و چندقلوزایی دارند که در اقلیمهای مشابه معرفی میشوند و دیگر دستاورد کنترل کرم خراط است که خوشبختانه میتواند در این استان منشاء تحول باشد.
انتهای پیام/7540/ح