رئیس سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت بیش از ۸۰ هزار ایثارگر در دولت انجام شد


رئیس سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت بیش از 80 هزار ایثارگر در دولت انجام شد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه "تبدیل وضعیت بیش از ۸۰ هزار ایثارگر در دولت انجام شد" گفت: باید از ظرفیت جوانان انقلابی، متعهد و متخصص کشور بهره گرفت.

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، میثم لطیفی شامگاه دوشنبه در نشست مشترک شورای اداری و شورای راهبری توسعه و مدیریت استان مرکزی با اشاره به سالگرد شهادت شهید چمران اظهار داشت: یک سال از حضور دولت سیزدهم گذشته و به تعبیری پس از انتخابات 28 خرداد امید مردم که به سبب برخی کم‌کاری‌ها در سال‌های گذشته به ناامیدی تبدیل شده بود بارقه‌های جدیدی ایجاد کرد و باید قدردان باشیم و لحظه به لحظه فرصتی که در اختیار ما است می‌تواند به امید در دل مردم و کسانی که چشم امید به انقلاب و نظام دارند، تبدیل شود.

وی افزود: یاد شهید چمران هنوز پس 41 سال قلب‌ها را تکان می‌دهد، شهیدی که از کودکی در توجه به مستضعفان و حق‌طلبی زبانزد و نخبه بود و در آمریکا و لبنان منشا تحولات جدی شد که در کتاب لبنان به خاطرات شهید چمران پرداخته شده و به شیعیان کمک کردند و بنیانگذار حزب امل بودند بنابراین همه مدیون این شهید هستیم.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته فرمودند ما زنجیره تمدن‌سازی انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشتیم و نظام اسلامی ایجاد شد اما در مرحله دولت‌سازی هنوز متوقف هستیم که باید به جامعه اسلامی سپس تمدن نوین اسلامی برسیم.

لطیفی با اشاره به اینکه دولت‌سازی امر بسیار پیچیده‌ای است و همه باید برای جهاد اداری اقدام کنیم، گفت: ریشه جهاد از جهد به معنای تلاش همراه با مشقت در برابر تنبلی و پشت‌میز نشستن‌ها است و به تعبیری راهبرد پشت میزنشینی باید به راهبرد حضور در بین مردم تبدیل شود.

وی افزود: مردم به ما نگاه می‌کنند بنابرابن اگر ما ساده‌زیست و جهادی بودیم و ملاحظات ملی را بر ملاحظات شخصی غلبه دادیم این اتفاق مثبت می‌افتد در غیر این صورت با وضعیتی که امروز با آن مواجه هستیم در خور جامعه اسلامی نیست و در حوزه اقتصاد، فرهنگ و سیاست با آنچه شهدا از ما خواستند خیلی فاصله داریم.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: باید حکمرانی ایرانی اسلامی را بر مبنای تجربه‌های موفق در طول تاریخ انقلاب اسلامی ترسیم کنیم که تجربه‌ها در میدان اصلی نبوده یا وارد نظام اداری نشده که 3 پایه دارد به طوری که پایه نخست عدالت‌محوری است و اصل در جامعه اسلامی عدالت است و باید کاری کنیم تا مردم اقامه و قیام به قسط کنند و ما باید کمک کنیم تا این اتفاق بیفتد.

لطیفی افزود: پایه دوم بهره‌وری و رشد است و برای عدالت هم باید مبتنی بر رشد باشد که منجر به رشد فردی و اجتماعی، اعتقادی و سیاسی، فرهنگی و اقتصادی می‌شود و شاخص سوم مردم‌پایگی است به طوری که امام(ره) فرمودند کاری را که مردم می‌توانند انجام دهند باید به آنها دهیم و در الگوی اسلامی اولویت با مردم است.

وی تصریح کرد: مسجدمحوری در الگوی تمدن اسلامی بسیار مهم است و امام(ره) می‌فرمایند ما انقلاب کردیم تا بتوانیم مساجد را اداره کنیم و باید ببینیم مسجد در کجای الگوی حکمرانی است.

راهبرد ما هوشمندسازی دولت است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: راهبرد ما هوشمندسازی دولت است و راهی نداریم جز اینکه دولت را هوشمندانه اداره کنیم که اکنون بر اساس داده‌ها اداره می‌کنیم، در موضوع واکسن برخی اجباری بودن واکسن را مطرح کردند که در آمار وزارت بهداشت بیش از 90 درصد کارکنان دولت واکسن را دریافت کردند و بقیه نیز مبتلا به بیماری و یا دارای بیماری زمینه‌ای بودند.

لطیفی با اشاره به اینکه گاهی اوقات اطراف ما سر و صدا است اما در جامعه اتفاق دیگری می‌افتد بنابراین باید جامعه در نظام حکمرانی مورد توجه باشد، گفت: هنوز اطلاعات نرم حوزه انسانی را نداریم به طوری که میزان انگیزه کارمندان، وضع فرهنگ سازمانی و مقایسه با سال گذشته را نداریم بنابراین لازمه آن این است که از سامانه‌های جدید استفاده کنیم و باید ورود اطلاعات از شهرستان‌ها و استان‌ها انجام شود‌ که اگر دقت اطلاعاتی داشته باشیم تصمیم‌گیری‌ها دقیق‌تر می‌شود و تخصیص بودجه دقیق‌تر انجام می‌شود و برآورد دقیق‌تری از وضیت اداری کشور داریم.

وی افزود: دولت برای مردم باید به اندازه یک آیکون بر روی گوشی آنها باشد به طوری که هر کاری که دارند بتوانند از خدمات استفاده کنند، 6 هزار و 300 خدمت در دولت ارائه می‌دهیم که بخشی از خدمات دیداری است و می‌توان به سازمان بهزیستی در حوزه آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه اکنون در حوزه بانکداری که یکی از پیچیده‌ترین موضوعات به لحاظ مالی است برخی از بانک‌هایی که بانکداری جدید ایجاد می‌کنند شعب شهرستانی را به حداقل رساندند، گفت: رویکردی که در حوزه نیروی انسانی آغاز کردیم این است که باید بر اساس سند برنامه‌ریزی نیروی انسانی مجوزها را در دستگاه اجرایی سازماندهی کنیم و اگر در دستگاهی کمبود نیرو وجود دارد به این سبب است که نگاه مبتی بر آمایش سرزمینی و خدمت وجود نداشته و تلاش می‌کنیم تا این اتفاق بیفتد و میز تشریح دستگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، نیمه عمر هر کس که در نظام اداری استخدام می‌شود حدود 67 سال برای دستگاه اجرایی است. 

لطیفی عنوان کرد: در نظام اداری باید مراقب تصمیمات باشیم و دستگاه‌های اجرایی مکلف بودند که تا پایان خردادماه فهرست خدمات پرکاربرد را اعلام کنند و بازنگری شوند، ظرف سه سال با وزارت ارتباطات متعهد شدیم که در سند تحول دولت مردمی هم آمده تا خدمات قابل ارائه به مردم در بستر فضای مجازی در پنجره واحد خدمت به همه مردم ارائه شود.

وی افزود: کمیته‌های بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند که برش استانی بهره‌وری خود را اعلام کنند، 3.5 درصد رشد از محل بهره‌وری پیش‌بینی شده و متاسفانه میانگین بهره‌وری در 10 سال گذشته منفی یک برآورد شده به طوری که کاری که 30 سال گذشته یک نفر انجام می‌داد، امروز در نظام اداری توسط دو نفر انجام می‌شود بنابراین این شاخص‌ها خطرناک است و باید اصلاح شود.

لطیفی با اشاره به مجوزهای استخدامی گفت: مطابق سند باید حرکت کرد و باید به دستگاه‌ها کمک کرد البته گاهی براساس نیاز دستگاه‌ها مجوز داده می‌شود اما در مرکز این مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین در قالب یک الگو در صدد هستیم که این مجوزها در استان‌ها استفاده شوند و در استان‌ها نیز در صورت نیاز مجوز در اختیار شهرستان‌ها قرار گیرد.

وی افزود: در زمینه استخدام ایثارگران سال گذشته تبدیل وضعیت بیش از 80 هزار ایثارگر در دولت انجام شد در حالی که همه جذب سال گذشته در دولت کمتر از 60 هزار نفر بوده البته برخی از دستگاه‌ها محدودیت بودجه‌ای و یا پست دارند و در تلاش هستیم که در مسیر استخدام از بعد کارشناسی دستگاه‌ها کم نشود زیرا بهره‌وری باید حفظ شود.

لطیفی تصریح کرد: الگوی حکمرانی محلی فعلا مبهم است که باید تدبیری اندیشیده شود، آیا ضرورت دارد که مابه ازای هر دستگاه در مرکز، در استان‌ها و شهرستان‌ها یک اداره کل باشد؟ این موضوع باید بررسی و اصلاح شود و در واقع این سفرها به منظور اصلاح در ساختار اداری است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور خاطرنشان کرد: ارتباط با دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان باید مورد توجه قرار گیرد که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، جوانان انقلابی و خلاق در کشور وجود دارند که در شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات ارزشمندی را انجام می‌دهند و باید به آنها میدان داد و باید جوانگرایی در مدیریت بر مبنای بیانیه گام دوم مدنظر قرار گیرد.

لطیفی عنوان کرد: جوانان انقلابی، متعهد و متخصص بسیاری در کشور وجود دارند که باید از این ظرفیت بهره‌مند شد و در واقع امیدآفرینی به جوانان به معنی میدان دادن به آنها است همچنین حضور در بین خانواده شهدا باید در قالب یک برنامه هفتگی انجام شود و قطعا این امر تنظیم رفتار شخصی و اجتماعی را به دنبال دارد.

انتهای پیام/713/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon