استاد کریمخانی چگونه محبوب همه ایرانیها شد؟
گروه استانها- استاد محمدعلی کریمخانی همیشه صدای خود را برای خواندن آوازهایی در رثا و ثنای اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و امام حسین(ع) به کار گرفت و به همین خاطر محبوب قلوب همه ایرانیان شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، استاد محمدعلی کریمخانی، هنرمندی که آوازه او با آواز مشهور «آمدهام ای شاه پناهم بده» عالمگیر شد. استاد کریمخانی که در بین شاگردان خود به نام حاج صفر شناخته میشد، یکی از نمایندگان شاخص سبک آواز مذهبی بود و بسیاری از هنرمندان شاخص آواز ایرانی به ویژه همایون شجریان از ناشناخته ماندن تواناییهای این هنرمند بزرگ سخن گفتهاند. بنا به گفته مسئولان مراسم تشییع و خاکسپاری این هنرمند محبوب امروز ساعت 16 از میدان ولیعصر شهر نرجه برگزار میشود.
استاد کریمخانی جزو نمایندههای مکتب آوازی قزوین بود
یاسر بیات، موسیقیدان استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه محمدعلی کریمخانی را باید ادامهدهنده راه اقبال آذر در حوزه آواز ایرانی و سنتی دانست و گفت: تخصص استاد کریمخانی تحریر خواندن در ارتفاع صوتی بالا بود و این هنرمندان توانایی بالایی در خواندن آواز در فرکانس صوتی زیر داشت که در حوزه مداحی ایران هیچ نظیری برای آن وجود ندارد.
وی اضافه کرد: اما شاید بزرگترین ویژگی حاج صفر کریمخانی این بود که هیچگاه از قدرت صدای خود برای تجارت و خواندن آواز در عرصههای غیرمذهبی استفاده نکرد و در واقع همیشه جنس صدای خود را برای خواندن آوازهایی در رثا و ثنای اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و امام حسین(ع) به کار گرفت و به همین خاطر محبوب قلوب همه ایرانیان شد.
بیات با اشاره به ناشناخته ماندن استاد کریمخانی در زادگاهش تاکستان تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر نهادهای فرهنگی و هنری استان قزوین هیچ تلاشی برای دعوت و تقدیر از این هنرمند بزرگ استان قزوین انجام ندادند. تا جایی که امروز بسیاری از هماستانیها از اینکه خالق آواز ای شاه پناهم بده اصالت قزوینی و تاکستانی دارد، تعجب میکنند.
وی ادامه داد: استاد کریمخانی در اصل جزو آخرین نمایندههای مکتب آوازی موسیقی قزوین بود که سالها قبل با سایر مکاتب موسیقی در تهران ادغام شد و باید قدر چنین هنرمندانی در زمان زنده بودن آنها شناخته شود و هیچ قدردانی بهتر از ثبت تجربیات و دانش موسیقایی آنها نیست.
آمادگی حوزه هنری برای معرفی دستاوردهای هنری استاد کریمخانی
معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین هم با بیان اینکه استاد کریمخانی بیشتر عمر هنری خود را در پایتخت و سایر شهرها گذارند، گفت: استاد کریمخانی یکی از محبوبترین هنرمندان ما در حوزه مداحی و آواز بود و هیچ ایرانی نیست که با صدای ایران و آوازهای مشهوری مثل ساقی آمده و آمدهام ای شاه پناهم بده خاطره نداشته باشد.
حمیدرضا ملازینل افزود: حوزه هنری این آمادگی را دارد که از طریق پژوهشگران خبره حوزه موسیقی نسبت به معرفی و شناساندن دستاوردهای این هنرمند بزرگ اقدام کند و حتی در تولید اثر از ظرفیتهای شاگردان استاد کریمخانی بهره بگیرد.
وی ادامه داد: در استان قزوین نسبت به برخی مفاخر هنری در سالهای اخیر کملطفی شده، اما حوزه هنری تلاش کرد تا با تقدیر از اساتیدی مثل استاد علیاکبر خرم قزوینی در صدد جبران این کملطفیها باشد. البته سطح تقدیر و تجلیل هم باید طوری باشد که شان هنرمندان و استادان پیشکسوت خدشهدار نشود.
به گزارش تسنیم، در شرایطی که کشورهای مستکبر با حمایت از انتشار فیلمهایی مثل عنکبوت مقدس در صدد تخریب جایگاه اهل بیت(ع) هستند، معرفی و حمایت از هنرمندانی مثل استاد محمدعلی کریمخانی که مرید واقعی ائمه اطهار(ع) بود، میتواند انگیزه بالایی در جوانان برای هنرنمایی در عرصههای مذهبی و دینی فراهم آورد.
شیرین برزگر
انتهای پیام/