قانون اساسی همه دستگاه‌ها را مکلف به پیشگیری از وقوع جرم کرده است

قانون اساسی همه دستگاه‌ها را مکلف به پیشگیری از وقوع جرم کرده است

معاون دادگستری استان کرمان گفت: قانون اساسی همه دستگاه‌ها را مکلف به پیشگیری از وقوع جرم کرده و شفافیت و اطلاع‌رسانی به موقع از وقوع خیلی از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌کند.

سید مهدی قویدل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر بهشتی و شهید سلیمانی اظهار داشت: انسان فردی آزاد و مختار است و همه انسان‌ها دارای اختیار هستند اما در کنار این اختیار، حقوق و تکالیفی برای همه انسان‌ها مشخص شده است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم حقوق دیگران را نادیده گرفته و در جامعه برای اینکه خودمان حقی داریم تکیفی را که بر عهده ما گذاشته شده را فراموش کنیم، افزود: مسئولیت اجتماعی یعنی تعهد، وظیفه و تکلیف و برای اینکه به حقوق دیگران در سطح جامعه احترام بگذاریم، باید منظبط و قانون‌گرا باشیم و همه اینها به نفع اجتماع و جامعه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی مهم‌ترین ابزار دولت‌ها و حاکمیت‌ها است و دولت‌ها و حاکمیت‌ها برای رسیدن به یک جامعه عاری از هر نوع مشکل و آسیب، به مسئولیت اجتماعی توجه می‌کنند، گفت: مسئولیت اجتماعی یعنی ما بی‌تفاوت نباشیم.

وی با بیان اینکه این تکلیف در قرآن کریم و دین اسلام هم مورد توجه قرار گرفته، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از فروع دین است که واجب بوده و به عنوان بزرگ‌ترین مسئولیت اجتماعی ما است تا نسبت به مسائل و مشکلات، بی‌تفاوت نباشیم.

قویدل با اشاره به اینکه در سال 1400 بیش از 820 هزار پرونده وارد دادگاه‌ها و شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده و این‌ها یکی از مسائلی است که به نوعی همه مردم، نهادهای مردمی و فرهنگی و همه به نوعی در این حوزه مسئولیت دارند و باید کمک کنند، بیان کرد: چرا باید اختلافات، مشکلات، خشنونت‌ها و نزاع‌ها در جامعه زیاد شود و افراد بی تفاوت از کنار آن عبور کنند.

وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی یعنی ما نسبت به جرم و اختلافات اجتماعی که عواقب سوء را برای جامعه به دنبال دارد، بی‌تفاوت نباشیم، افزود: مشارکت اجتماعی مهمترین ابراز در این زمینه است و موضوع مدیریت جرم به وسیله جامعه پذیری، مسئولیت پذیری، تقویت سازمان‌ها و نهادهای مردمی و برقراری پیوند اجتماعی بین نظام و مردم، نتیجه خوبی را به همراه دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره بله اینکه این حساسیت به وسیله رسانه‌ها که مهمترین ابراز ما در  این حوزه هستند، در جامعه ایجاد می‌شود، بیان کرد: در قانون اساس و در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه، تکلیف پیشگیری از وقوع جرم با استفاده از ظرفیت‌ها برای همه دستگاه‌ها تعیین شده است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌ها وظیفه دارند با تقویت بسترهای فرهنگی، ارتقای دانش و مهارت همگانی، آموزش برای خانواده‌ها و مهارت‌های زندگی، تقویت و تشکیل سازمان‌های مردم نهاد و غیره در این حوزه ورود کنند ادامه داد: سازمان‌های مردم نهاد باید توسط سازمان‌های اجرایی، فرهنگی و اداری دولت تشکیل، ترغیب و به نوعی تقویت شده و مشارکت‌های مردی را جذب و جلب کنند.

قویدل با اشاره به اینکه شفافیت و اطلاع‌رسانی به موقع از وقوع خیلی از آسیب‌ها و مسائل پیشگیری می‌کند، گفت: اگر خیلی از آسیب‌ها، مسائل و مشکلات به موقع اطلاع‌رسانی شود، خود مردم حساس شده و ورود می‌کنند و همه این‌ها از راه‌های ارتقای مشارکت و مسئولیت اجتماعی است.

وی با بیان اینکه مردم ما سرمایه‌های اجتماعی بوده و همه مسئولان مکلف هستند از این سرمایه اجتماعی به نحو احسنت استفاده کنند، ادامه داد: این سرمایه با مشارکت مردم حفظ و تقویت می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه جامعه اسلامی زیبنده حتی کوچک‌ترین مسائل و مشکلات هم نیست و اسلام تاکید بر مشارکت دارد، گفت: مسئولیت اجتماعی یعنی بصیرت، زمان شناسی و بی‌تفاوت نبودن.

انتهای پیام/511/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon