گزارش تسنیم نتیجه داد/ ابطال مجوز ۹ معدن در قلات/ مجوز جدید معدنی در دوکوهک صادر نمی‌شود


گزارش تسنیم نتیجه داد/ ابطال مجوز 9 معدن در قلات/ مجوز جدید معدنی در دوکوهک صادر نمی‌شود

رئیس سازمان صمت استان فارس در واکنش به گزارش تسنیم درباره معادن شمال غرب شیراز به ارائه توضیحاتی درباره لغو مجوز این معادن پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، مدت‌ها است که کلانشهر شیراز نیز مانند دیگر شهرهای جنوبی کشور دچار ریزگردها و آلودگی هوا شده که به تایید کارشناسان یکی از دلایل این امر وجود معادن اطراف این کلانشهر است.

معادنی که بیشتر در مناطق شمال غرب استان و منطقه گردشگری قلات وجود دارد. موضوعی که دیماه 95 نیز این خبرگزاری در گزارشی به آن پرداخت. در آن گزارش چنین آمده که اعطای مجوز بهره‌برداری از معدن آن هم در مناطقی مانند قلات سبب مشکلاتی برای ساکنان این منطقه و کلانشهر شیراز می‌شود.

با وجودی که استان فارس در دهه اخیر سال به خشکسالی دچار شده و بحران آب در شیراز نیز امری غیرقابل انکار است راه‌اندازی معادن در یک منطقه، شهر را بیش از گذشته با کمبود یا حتی بحران آب روبه‌رو می‌کند. این مسئله در حالی است که بهره‌برداری از معادن آن هم بدون ضابطه‌های محیط زیستی سبب از بین رفتن سطح آبرفتی خاک می‌شود و شیراز را تبدیل به شهری با خطر بالقوه سیل می‌کند.

علاوه بر خطراتی که این معادن برای سلامت مردم به لحاظ هوا و تنفس دارند، نزدیکی این معادن به محل سکونت مردم مسئله‌ای است که اگر مورد توجه قرار نگیرد خطر بسیار زیاد و شدیدی را متوجه این کلانشهر می‌کند.

دوم تیرماه امسال نیز گزارشی با عنوان " تنگی نفس شیراز به دلیل انتقال لاک‌پشتی معادن / برداشت شن و ماسه آسمان غرب مرکز استان فارس را تیره و تار کرده است" در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که به این معادن و خطرات ناشی از وجود اینها پرداخت.

در آن گزارش نبی‌اله مرادی، معاون حفاظت محیط زیست استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم به مصوبه شورای عالی معادن برای انتقال این معادن اشاره کرده و خواستار سرعت‌ بخشیدن به این موضوع شده بود‌‌.

وی همچنین اصلاح قانون معادن را امری ضروری دانست چراکه به اعتقاد وی زمانی که قانون اصلاح معادن تصویب شده یک جانبه و صرفا به نفع بهره‌برداران معادن بوده و مسائل زیست محیطی و سکونت مردم چندان مورد توجه قرار نگرفته است.

براساس این قانون معادنی که خارج از مناطق تحت حفاظت محیط زیست باشند، نیازی به استعلام محیط زیست و مجوزات مربوط به آن را ندارند که مرادی نیز این امر را تایید کرد.

به اذعان معاون محیط زیست استان فارس بدترین معادن در شمال غرب شیراز مستقر شده در حالی که شمال غرب کریدور هوای شیراز است و وجود معادن آشفتگی زیادی را در منطقه شمال غرب، قلات و دوکوهک ایجاد کرده است.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت استان فارس امروز در پاسخ به تسنیم درباره انتقال این معادن اظهار داشت: متولی هر کاری مشخص است ما متولی معادن و صنایع هستیم و باید مشکلات این حوزه را پیگیری کنیم و سازمان صمت باید سبب ایجاد توسعه صنعت باشد. 

وی با تاکید بر اینکه کار ما پیگیری حل مشکلات معادن و صنایع است اما با این حال در انتقال معادن نیز ورود کرده و کار محیط زیستی کردیم بدون اینکه تکلیف باشد گفت: 13 هزار هکتار از اراضی مشهور به تنگ سرخ بین دراک و قلات از سال 98 پیگیری شده که از سامانه کاداستر معادن سازمان خارج شود و این امر در جهت تامین سلامتی مردم بوده تا دیگر معدنی ثبت نشود.

وی همچنین افزود: در قلات 11 معدن شن و ماسه پروانه صادر شده بود یعنی مجوز داشتند، اما در جهت از حمایت از سلامت مردم 9 مجوز باطل و  فرم ماده 20 دو معدن نیز تکمیل شده و منتظر شورای معادن استان هستیم تا کار اجرایی شود حتی یکی از معادن از سازمان صمت شکایت کرد.

ایزدی عنوان کرد: در بخش معدن تا استعلام دستگاه‌های مرتبط نباشد سازمان صمت نمی‌تواند مجوز بدهد پس مجوز ما نیز پس از استعلام از دستگاه‌های مرتبط از جمله محیط زیست و منابع طبیعی و دیگر دستگاه‌ها بوده است. 

وی درباره معادن دوکوهک تصریح کرد: این معادن مجوز شورای معادن کشور را دارد و هنوز می‌توانند کار کنند، از سال 96 به این سمت مجوز جدیدی در حوزه دوکوهک صادر نکردیم و همه قدیمی هستند از دهه 1350 اینجا مستقر شدند.

رئیس سازمان صمت استان فارس با بیان اینکه این معادن رای شورای عالی معادن را دارد که بالاترین مرجع برای فعالیت معدن است و تا سوم بهمن ماه امسال وقت فعالیت دارند، گفت: تمدید مجوز نیز براساس رای شورای عالی معادن است.

وی با بیان اینکه از محیط زیست درخواست کردیم که 13 هزار هکتار را به شرطی از حیطه معادن خارج می‌کنیم که این منطقه حفاظت شده اعلام شود، عنوان کرد: محیط زیست تاکنون ورود نکرده و می‌خواهم که این کار را تسریع دهند و مجوز منطقه حفاظت شده صادر شود تا شاهد عملیات غیرقانونی نباشیم.

ایزدی با بیان اینکه در فعالیت معادن کنونی نیز اصول زیست محیطی رعایت می‌شود افزود: برای اینکه گرد و خاک حاصل از سنگکوب شن و ماسه کمتر شود یک سامانه آبپاش طراحی شده است. همچنین در روزهای تعطیل و آلوده این معادن ملزم به تعطیلی هستند.

انتهای پیام/424/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon