جاسوس‌پروری رژیم صهیونیستی در فضای مجازی/ مزدوران موساد چگونه در لبنان به دام می‌افتند؟

جاسوس پروری رژیم صهیونیستی در فضای مجازی/ مزدوران موساد چگونه در لبنان به دام می‌افتند؟

رژیم صهیونیستی کنار سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی رسمی و علنی خود، شبکه‌های اجتماعی را نیز در خدمت اهداف جاسوسی به‌ویژه در کشورهای عربی مانند لبنان، اشغال کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، عملیات «جاسوسی» رژیم صهیونیستی با ابزارها و پوشش‌های مختلف در سراسر جهان پدیده‌ای شناخته‌شده و علنی است و بحثی درباره آن وجود ندارد. اطلاعات نشان می‌دهد علاوه بر موساد که معروف‌ترین سرویس جاسوسی اسرائیل است سایر سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی این رژیم نیز یک شعبه از سرویس‌های جاسوسی هستند مانند امان و شاباک و سایر مؤسسات وابسته به ارتش و محافل امنیتی و وزارتخانه‌های این رژیم.

علاوه بر آن مراکز و مؤسسات مطالعاتی رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی و نیز کشورهای دیگر از جمله کشورهای عربی نیز در پوشش‌های مختلف آموزشی و علمی و اجتماعی و... از جمله دیگر مأموران جاسوسی اسرائیل محسوب می‌شوند که وظیفه دریافت و انتقال اطلاعات از این کشورها را به محافل و مقامات صهیونیست دارند.

سیطره صهیونیست‌ها بر فضای مجازی برای جاسوسی در لبنان

اما علاوه بر این مؤسسات رسمی و علنی، سرویس‌های جاسوسی اسرائیل از روش‌های دیگری نیز برای پیشبرد اهداف خود در کشورهای عربی استفاده می‌کنند، در همین زمینه به‌ویژه طی یک دهه گذشته که استفاده از فضای مجازی میان نوجوانان و جوانان در سراسر جهان رواج یافته است، شبکه‌های اجتماعی به زمینه مناسبی برای سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تبدیل شده است تا از این طریق اقدام به شکار جوانان عرب و مسلمان با هدف جاسوسی نمایند.

این اقدامات سرویس‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی اغلب در کشورهای عربی که از چالش‌های اقتصادی رنج می‌برند به‌شکل چشمگیری افزایش یافته است که میان آنها می‌توان به لبنان اشاره کرد.

طی یک هفته گذشته ارتش و سرویس امنیت داخلی لبنان تقریباً هرروز اخبار جدیدی از کشف و انهدام شبکه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی منتشر می‌کنند که بهانه‌ای برای اشاره به سابقه فعالیت‌های جاسوسی اسرائیل در لبنان و کشف و دستگیری مزدوران این رژیم است.

در دوره اخیر دشمن صهیونیستی تلاش کرده است با سوءاستفاده از بحران اقتصادی و مالی و سیاسی لبنان و با بهره‌گیری از گروه‌های مدنی و انجمن‌های غیردولتی در جامعه داخلی لبنان نفوذ کند و حتی برخی جوانان را به‌عنوان جاسوس به‌کار بگیرد. قابل توجه است بسیاری از این افراد که در دام جاسوسی برای دشمن گرفتار می‌شود، از ماهیت فعالیت خود اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که برای اسرائیل کار می‌کنند.

اطلاعات نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی برای انجام عملیات‌های امنیتی در داخل لبنان و حتی کشورهای دیگری همچون سوریه و عراق از یگان‌های زبده استفاده می‌کند که طبق شیوه تیم‌های مخفی که تحت آموزش‌های دقیق قرار گرفته‌اند کار می‌کنند و با فعالیت در کشورهای عربی آشنا هستند.

اسرائیل برای جذب مزدوران داخل لبنان از نفوذ خود در شبکه‌های اجتماعی استفاده و با تحت نظر گرفتن علایق و گرایش‌های کاربران لبنانی فعال در فضای مجازی اقدام به جذب آنها می‌کند. البته عوامل موساد در ابتدا به‌شکل مستقیم وارد عمل نمی‌شوند و واسطه‌هایی از کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و نیز کشورهای آسیای شرقی دارند، اما در صورتی که جاسوسان لبنانی که اغلب از جوانان و حتی نوجوانان هستند بتوانند مؤثر بودن خود را به صهیونیست‌ها اثبات کنند حتی تماس تصویری نیز میان آنها برقرار می‌گردد.

روش کار جاسوسی اشغالگران میان جوانان لبنانی

عاملان موساد در جذب جاسوس در لبنان از طریق شبکه‌های اجتماعی سؤالات ساده‌ای همچون اسم و شرایط خانوادگی و علایق و... از کاربران می‌پرسند و بعد از انتخاب گزینه‌های مورد نظر خود از آنها می‌خواهند کارهای ساده‌ای همچون رساندن تعدادی بسته به آدرس‌های مختلف و یا عکس‌برداری از مکان‌های خاص انجام دهند. بعد از آن مرحله اصلی برای انتخاب جاسوسان رژیم صهیونیستی آغاز می‌شود و تا زمان دستگیری آنها توسط نیروهای لبنانی، این همکاری ادامه دارد.

لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی برای جاسوسان رده‌پایین خود در لبنان مبالغ هنگفتی اختصاص نداده است و دستمزد تعیین‌شده برای آنها از 100 تا 200 دلار است که به‌واسطه شرکت‌های مالی فعال در کشورهای آفریقایی و آسیای شرقی و... به حساب آنها واریز می‌شود، اما ازآن‌جایی که جوانان لبنانی از شرایط وخیم اقتصادی به ستوه آمده‌اند با همین مبالغ نیز حاضر به همکاری با دشمن می‌شوند، البته قابل توجه است که شمار زیادی از نوجوانان و جوانان لبنانی که گرفتار دام جاسوسی برای اسرائیل شده‌اند تصور می‌کنند که در حال همکاری با مؤسسات بین‌المللی حمایت از کشورهای فقیر یا سایر نهادهای غیردولتی هستند و درواقع از ماهیت کار خود اطلاع دقیقی ندارند.

البته برخی مزدورانی که به‌شکل دائمی و در عملیات‌های حساس همچون جاسوسی از مواضع حزب‌الله مشارکت دارند مبالغی بین 700 تا 1500 دلار نیز دریافت می‌کنند، این پول‌ها در قالب کمک‌های ارسال‌شده توسط مهاجران لبنانی به خانواده‌های آنها وارد لبنان می‌شود. عوامل موساد به این افراد اغلب وعده اخذ اقامت در کشورهای اروپایی با حقوق ماهیانه را می‌دهند.

سابقه انهدام شبکه‌های جاسوسی اسرائیل در لبنان

اواخر سال گذشته بود که منابع امنیتی لبنان از کشف و انهدام بیش از 15 شبکه جاسوسی اسرائیل در لبنان خبر دادند. مظنونان به همکاری با دشمن صهیونیستی در این شبکه‌ها بیشتر از قشر جوانان بودند و اعتراف کردند که به‌دلیل وخامت اوضاع مالی و معیشتی و با انگیزه مالی دست به این کار زده‌اند. بسیاری نیز گفتند که تصور می‌کردند برای سازمان‌های غیردولتی و بین‌المللی کار می‌کنند نه رژیم صهیونیستی.

شعبه اطلاعات نیروهای امنیت داخلی لبنان بعد از دستگیری افراد مظنون به همکاری با دشمن صهیونیستی به نتایجی دست یافت که می‌تواند ماهیت روش جدید صهیونیست‌ها برای جاسوسی در کشورهای عربی و به‌ویژه علیه گروه‌های مقاومت را روشن کند.

شعبه اطلاعات نیروهای امنیت داخلی لبنان در تحقیقات خود متوجه شد که دشمن به داخل همین شعبه و در مواضع بسیار نزدیک به فرماندهی آن نفوذ کرده است. بر اساس این اطلاعات فردی که مظنون به همکاری با دشمن صهیونیستی برای جاسوسی از شعبه اطلاعات نیروهای امنیت داخلی لبنان بوده مأموریت داشته است داده‌هایی  درباره افسران این شعبه و همچنین هویت آنها و نقش‌هایی که ایفا می‌کنند به دست بیاورد.

همچنین در تحقیقات مشخص شد که دشمن صهیونیستی توانسته است میان شماری از کارکنان سازمان‌ها و انجمن‌های غیر دولتی لبنان نفوذ کند و آنها را برای جمع‌آوری اطلاعات درباره وضعیت سیاسی و اجتماعی و همچنین املاک و منازل شهروندان لبنانی در جنوب این کشور به‌کار بگیرد.  این افراد مأموریت داشته‌اند اطلاعاتی درباره مواضع حزب‌الله و برخی مواضع ارتش و همچنین نیروهای حزب‌الله و افرادی که با مقامات و مسئولان این جنبش ارتباط دارند جمع‌آوری کنند.

درحالی که روش‌های مختلف جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان فاش شده است، نیروهای شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی این کشور همچنان در تعقیب شبکه‌هایی هستند که مظنون به فعالیت‌های جاسوسی در راستای منافع دشمن صهیونیستی می‌باشند. طبق تحقیقات صورت‌گرفته در این زمینه روشی که دشمن صهیونیستی در جذب لبنانی‌ها جهت جاسوسی برای این رژیم در پیش گرفته همان روشی است که مدت‌ها پیش آغاز شده است و مبتنی بر ایجاد شبکه‌هایی در سایت‌های ارتباطی می‌باشد. روش کار رژیم صهیونیستی جهت جذب جاسوس در لبنان به این صورت است که ابتدا از افراد می‌خواهد تا فعالیت‌هایی را که غیرمنطقی و بی‌اهمیت به نظر می‌رسد انجام دهند و اگر توانستند رضایت اسرائیلی‌ها را جلب کنند وارد مرحله دوم می‌شوند که مرحله اصلی جاسوسی است و کارهای خطرناکی به آنها سپرده می‌شود.

بر این اساس سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی ده‌ها پلت‌فرم در سایت‌های شبکه‌های اجتماعی تحت پوشش سایت‌های خدمات اشتغال‌زایی برای افراد بیکار در لبنان تهیه کرده‌اند.

طی دو هفته گذشته شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی لبنان 4 نفر را در روستای العرقوب در منطقه حاصبیا که مظنون به همکاری با رژیم صهیونیستی بودند دستگیر کرد، همچنین یک زن سی‌ساله نیز به‌جرم جاسوسی برای اسرائیل در بیروت دستگیر شد. اطلاعات نشان می‌دهد که این زن متخصص عکاسی در مراسم‌هاست و در کمپین‌های انتخاباتی 2018 در لبنان به شهرت رسید و همچنین سفرهای مکرر به دبی داشته است. یکی دیگر از افراد دستگیرشده مشغول کار خوانندگی در لبنان بود و بعد از گذشت مدتی به‌شکل ناگهانی شرایط مالی او تغییر کرد و سفرهای مکرر به خارج از کشور داشت. همچنین منابع گزارش دادند که سه نفر از متهمان به همکاری با دشمن صهیونیستی از لبنان فرار کرده‌اند.

روز جمعه نیز یک فرد دیگر که مظنون به همکاری با دشمن بود در شهر «بدنایل» در منطقه بقاع دستگیر شد. ارتباط این فرد با رژیم صهیونیستی به 3 سال می‌رسد و او توسط یک دختر آفریقایی‌تبار با صهیونیست‌ها ارتباط می‌گرفته و با دریافت مبالغی حدود 300 تا 700 و حتی 1500 دلار اطلاعاتی را در اختیار دشمن قرار می‌داده است و این مبالغ از طریق شرکت‌های مالی آفریقایی و نیز شرکت‌هایی در قبرس به حساب او واریز می‌شد. داده‌های امنیتی نشان می‌دهد که موقعیت این جاسوس در یک جاده عمومی در منطقه بقاع به وی کمک کرده تا علاوه بر اطلاعات حساس امنیتی، اطلاعات مربوط به تحرکات ارتش و خودروهای حزب‌الله را نیز در اختیار دشمن قرار دهد.

علاوه بر ارتش و سرویس‌های امنیتی لبنان، مراکز مربوطه در حزب‌الله نیز همواره نقش مؤثری در کشف و انهدام شبکه‌های جاسوسی اسرائیل داشته و در این زمینه در همکاری و هماهنگی کامل با نیروهای امنیتی لبنان هستند، در همین راستا مقامات مربوطه مقاومت تأکید دارند که از هیچ تحرک مشکوکی در زمینه همکاری افراد یا شرکت‌ها و مؤسسات در داخل لبنان با رژیم صهیونیستی نباید چشم‌پوشی کرد.

بر همین اساس انتظار می‌رود که طی روزهای آینده اخباری از کشف و نابودی چندین شبکه گسترده جاسوسی اسرائیل در لبنان منتشر گردد، اما نفوذ موساد در جامعه لبنان و به‌ویژه جوانان و نوجوانان در وهله نخست زنگ خطری برای مقامات این کشور است که باید در کنار پرداختن به راهکارهایی جهت حل بحران اقتصادی، برنامه‌هایی برای آگاهی‌بخشی به جامعه در خصوص خطرات فعالیت‌های مشکوک در فضای مجازی ساماندهی کنند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon