شهرک گیاهان دارویی در استان قزوین احداث می‌شود

شهرک گیاهان دارویی در استان قزوین احداث می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در چارچوب اجرای مصوبات سفر ریاست‌جمهوری شهرک گیاهان دارویی در استان قزوین و در منطقه الموت ساخته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رضا افلاطونی عصر امروز در قرارگاه دانش‌بنیان کشاورزی استان قزوین که با حضور مجتبی خیام نیکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: در چارچوب اجرای مصوبات سفر ریاست‌جمهوری شهرک گیاهان دارویی در استان قزوین و در منطقه الموت ساخته خواهد شد تا قزوین به قطب تولید گیاهان دارویی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: در استان قزوین بسیاری از گونه‌های گیاهان دارویی کاشته می‌شود و بازار سنتی هم در این حوزه داریم. به طوری که ساکنان استان‌های همسایه خریدار گیاهان دارویی هستند که در نواحی الموت شرقی و غربی کشت می‌شود.

افلاطونی با بیان اینکه باید بازار بورس خدمات دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی راه‌اندازی شود، گفت: وقتی دانش تولیدشده در حوزه کشاورزی کاربردی بوده و موجب ارتقای کشت محصول شود، شرکت دانش‌بنیان می‌تواند این دانش را فروخته و بهره‌برداران هم حاضر هستند برای خرید آن هزینه کنند. بنابراین باید تبدیل دانش به فناوری را جدی بگیریم.

وی بر ضرورت تشکیل شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همه شهرستان‌های استان تأکید کرد و افزود: برای این منظور باید دوباره اعتماد کشاورزان به مروجان حوزه کشاورزی را جلب کنیم و از طرفی مروجان هم باید پژوهشگران حوزه کشاورزی اعتماد کنند و از پژوهش‌های آنها برای روزآمدسازی آموزش‌های خود استفاده کنند.

فرمانده قرارگاه امنیت غذایی با بیان اینکه تولید علم در بخش کشاورزی باید اقتصادمحور باشد، گفت: قرارگاه دانش‌بنیان باید طوری عمل کند که در نهایت کشاورزان برای در اختیار گرفتن فناوری‌های جدید کاشت، داشت و برداشت هزینه پژوهش را در اختیار محققان بگذارند تا او بتواند علوم و فنون جدید را ایجاد کرده و آنها را به فناوری نوین بدل کند.

افلاطونی ادامه داد: امروز کشاورزانی در استان قزوین داریم که در باغ‌های خود مرکز پژوهشی دایر کردند و باید در قرارگاه دانش‌بنیان از این پژوهشکده‌های خصوصی کشاورزی حمایت کنیم و نیروهای نخبه را به آنها معرفی کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، حلقه اتصال 3 بخش آموزش، تحقیقات و ترویج تکمیل می‌شود. در ضمن باید کاری کنیم که بهره‌برداران کشاورزی دوباره آموزش را جدی بگیرند و با آموزش نیازهای خود را رفع کنند.

آب‌های سطحی استان قزوین جمع‌آوری و ذخیره‌سازی شود

مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین هم در این جلسه جمع‌آوری و ساماندهی آب‌های سطحی را یکی از راهکارهای مهم مقابله با کم‌آبی در بخش کشاورزی دانست و گفت: قزوینی‌ها در این کار سابقه تاریخی دارند و به این خاطر است که در قزوین چندین و چند آب‌انبار داریم. ضمن اینکه کشاورزان ما در گذشته آب‌های سطحی ناشی از بارش باران و برف را به سمت قنات‌ها هدایت می‌کردند.

لیلا غریب اضافه کرد: بنابراین تجربه کافی برای جمع‌آوری آب‌های سطحی در قزوین را داریم و از طرفی برای این کار نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری خاصی نداریم. فقط باید این طرح را جدی بگیریم و با برنامه‌ریزی دقیق آن را هر ساله به اجرا دربیاوریم.

وی ادامه داد: بعد از جمع‌آوری می‌توانیم با ذخیره‌سازی درست و علمی این آب‌ها یک خزانه آبی بزرگ در استان درست کنیم که هم مشکلات کشاورزان را در اوقات خشکسالی حل می‌کند و هم می‌تواند به اجرای طرح بازار آب کمک کند.

غریب تصریح کرد: با وجود هزینه‌های سنگینی که برای تولید انرژی خورشیدی می‌کنیم، اما ساماندهی آب‌های سطحی با هزینه بسیارکم و به سرعت قابل اجراست. کافی است که اراده برای اجرای آن داشته باشیم.

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon