ابلاغ دستورالعمل مدیریت پیشگیری و اطفا حریق در جنگلها و مراتع کردستان
سرپرست ستاد مدیریت بحران استانداری کردستان از آمادگی برای پیشگیری و مقابله با آتشسوزیهای جنگلها و مراتع سطح استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سعید کریمی عصر امروز در جلسه مدیریت بحران استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه برای این نشست پنج دستور کار اصلی پیشبینی شده است، اظهار داشت: بررسی اقدامات و تمهیدات پیشگیری، آمادگی و مقابله با آتشسوزیهای جنگلها و مراتع سطح استان نخستین دستور کاری بوده که به آن پرداخته میشود. این دستور کارها از قبل به اعضای این جلسه ابلاغ و طبق برنامهریزی دنبال خواهد شد.
سرپرست مدیریت بحران استانداری کردستان از ابلاغ دستورالعمل طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفا حریق در جنگلها و مراتع به تمام یگانها، سازمانها و نهادهای عضو ستاد در استان خبر داد و تصریح کرد: در این دستورالعمل وظایفی برای ادارات تعریف شده و اجرای آن مورد انتظار است.
وی با هشدار اینکه دشتهای قروه، دهگلان، سنندج و دیواندره با مشکل فرونشست با نرخ بالا و قابل توجه مواجهاند، عنوان کرد: انتظار میرود این معضل جدی گرفته شود.
کریمی در پاسخ به برخی اظهارات مطرح شده در این نشست مبنی بر اینکه فرماندهی واحد در زمان وقوع آتشسوزی وجود ندارد، گفت: فرماندهی عملیات اطفای حریق در محدوده شهری همچون آبیدر بر عهده شهرداریها و آتشنشانی و حریم شهری نیز بر عهده راه و شهرسازی بوده و اعتبارات این حوزه نیز کشوری و از طریق سازمان مدیریت بحران ابلاغ خواهد شد.
سرپرست مدیریت بحران استانداری کردستان با بیان اینکه شهرستان مریوان به عنوان ورودی و یکی از کانونهای گرد و غبار در استان کردستان فاقد دستگاه پایش گرد و غبار است، اظهار کرد: پیشبینیها در زمان وقوع گرد و غبار بر اساس دید افقی بوده که آن هم زیاد قابل استناد نیست و در این حوزه مشکل امکانات داریم.
وجود 8هزار چاه غیرمجاز در استان کردستان
آرش آریانژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان نیز در این جلسه به برنامه و سند سازگاری با کمآبی اشاره کرد و گفت: این سند سال گذشته ابلاغ و کارگروه مجزای استانی دارد، در گذشته طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی در دستور کار و برعهده وزارت نیرو بود اما امروزه به دلیل کمآبی تمامی دستگاهها باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه این سند بر اساس موقعیت جغرافیایی، زمینشناسی، توپوگرافی و واقعیات تدوین شده است، گفت: باید 20 تا 25 درصد از ظرفیت دشتهایی که دچار بحران شدهاند، احیا کنیم. در طول سنوات گذشته به دلیل موازی کاری و سیاستهای واگرا مابین وزارت نیرو و جهادکشاورزی، برنامهها همپوشانی و خروجی نداشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان با اذعان به اینکه در حوزهای فرونشست داشته که آب زیرزمینی از مخزن آبخوانی صورت گیرد، افزود: در دشتهای شرق استان؛ قروه، دهگلان و چاردولی فرونشست زمین داریم و قطعاً این وضعیت گریبانگیر سایر دشتهای کشور همچون فامنین همدان نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در صورت عدم برنامهریزی در 10سال آینده دچار فروچالههای عمیق خواهیم شد و قطب کشاورزی کردستان را از دست خواهیم داد، عنوان کرد: این وضعیت ناشی از هجوم کشاورزانی از غیر استان به دشتهای شرق استان است.
آریانژاد با رد برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه 20هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان داریم، توضیح داد: از افراد درخواست میشود در حوزهای که تخصص نداشته، اظهارنظر نکنند چراکه در کل استان در بخش شرب، خدمات و کشاورزی 14هزار حلقه چاه داشته که سه هزار 300 حلقه عمیق و مابقی بالای 35 متر عمق داشته که عمدتاً هیچ تأثیری بر آبخوانی زیرزمینی نمیگذارند.
وی اعلام کرد: تمام چاههای غیرمجاز استان کردستان حدود 8 هزار حلقه بوده که 470 حلقه آن در قروه و دهگلان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان اذعان کرد: سالیانه 1.2دهم میلیارد مترمکعب آب در دو سد چومان و کانی گویژان کردستان برای دریاچه ارومیه تأمین کرده و این در حالیست که نهایت برداشت استانی در حد 300 هزار مترمکعب است!
فرماندهی واحد برای زمان وقوع آتشسوزی در کردستان شکل بگیرد
شهرام ملکی، معاون امور عمرانی استانداری کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه هرساله بحث آتشسوزی متناسب با فصل کاری صورت گرفته و جلسات تکراری و موضوع استفاده از ظرفیت دهیاریها نیز برگزار و مطرح خواهد شد، اظهار کرد: باید مدیریت، پشتیبان و شیوه ورود دستگاهها برای مقابله با هرگونه آتشسوزی در استان مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه در سال 98 از محل منابع داخلی و جاری دهیاریها یعنی هر دهیاری یک میلیون و 500 هزار تومان به خریداری تجهیزات مقابله با آتشسوزی اختصاص یافت، گفت: انتظار میرود ساختار اصلی ارائه شود.
پیمان اسکندری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه متأسفانه فرماندهی واحد در زمان وقوع آتشسوزی در استان وجود ندارد، اظهار کرد: مدیریت واحد، متولی اصلی و فرماندهی واحد برای مقابله با این حادثه شکل بگیرد.
انتهای پیام/481/