۱۰ اثر ناملموس کاشان در مرحله ثبت ملی قرار گرفتند
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان آثار ناملموس کاشان را نشانهای از هویت و فرهنگ غنی منطقه دانست و گفت: ۱۰ اثر ناملموس کاشان در مرحله ثبت ملی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کاشان شهر تمدن هفت هزار ساله دارای آیینها و مراسمهایی است که نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده و تا به امروز به دست ما رسیده است و زیباییهای آن را میبینیم.
آیینها و مراسمهای کاشان در قالب آثار ناملموس شناخته میشود و ثبت ملی این آثار ناملموس نقش بسزایی در زنده نگهداشتن آیینها و مراسمهای دیار نخستینها دارد و از این رو آثار متعددی از منطقه کاشان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
آثار ناملموس نشانهای از هویت و فرهنگ غنی یک منطقه است و شهرستان کاشان با وجود آثار متعدد ناملموس نشان داده است که نشان از فرهنگ غنی منطقه است و از طرفی آثار ناملموس از اقصی نقاط منطقه نشان میدهد که فرهنگ و هویت غنی منحصر به یک بخش نمیشود.
احمد دانایینیا در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان با بیان اینکه در حال حاضر 10 پرونده میراث فرهنگی ناملموس شهرستان کاشان در حال تشکیل پرونده برای ثبت در فهرست آثار ناملموس ملی است، اظهار داشت: سحرخوانی ماه رمضان روستای پنداس و مهارت پخت سوهان میرزاحسینی از جمله آثار در دست بررسی برای ثبت ملی است.
وی افزود: مهارت پخت باقلوا کاشان، آداب و رسوم عروسی برزک، مهارت نقشهکشی قالی کاشان، آیین ذوالجناحگردانی و مهارت سفرهبافی شهر کامو و چوگان، گویش تعزیهخوانهای روستای نشلج ، آیین اسفندی و مهارت پخت غذای دونجه روستای آزران مطالعات و مستندنگاری شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با بیان اینکه این اداره 40 اثر را در فهرست میراث ناملموس به ثبت ملی و دو اثر را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسانده است، ابراز داشت: شهر کاشان از دیرباز یکی از مهمترین شهرهای شیعی بوده که وجود بقاع متبرکه و امامزاده ها مدعی گسترش فرهنگ تشیع در این شهر است.
وی با بیان اینکه کاشان مملو از فرهنگها و خرده فرهنگهایی است که ریشه در آداب و رسوم این شهرستان دارد، گفت: معرفی، اشاعه و حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس یکی از جنبههای گفتمان فرهنگی است.
انتهای پیام/801